החג מתקרב - מה מכינים?

רומי 9121

New member
אצלי (אני מארחת)
מרק עוף עם קרעפלך
צלי בשר (שייטל)
גפילטע פיש
כרעי עוף במיץ תפוזים עם שזיפים יבשים ומשמשים
לביבות פרסה
אורז צבעוני (תוספת של אפונה,שמיר,גזר)
דלעת ובטטה עם קינמון וסוכר חום
סלט סלק,
סלט גזר
סלט כרוב לבן
סלט חסה עם אגוזים
סלט עגבניות שרי בצבעים שונים עם עלי נענע
סלט תפוחי אדמה,גזר ואפונה במיונז
לוביה
סלט מלפפונים ושמיר
כמובן שתפוח בדבש.
לקינוח עוגת סולת בדבש
עוגת דבש.
אחרי זה כולם יושבים בכסאות ללא יכולת לזוז.
 

חנהפ

Active member
החג אכן קרב, יומיים חג ושבת בונוס למתמידים -6 סעודות

את סעודת החג מתחילים בסימנים
לביבות כרישה
לביבות מנגולד
סלט רוביא
סופלה גזר
מרמלדה חבושים
תמרים
שומשום
ראש של דג
מרק דלעת
סורבה רימונים לניקוי החיך
סלמון אפוי ברוטב עגבניות
צלי כתף בסיידר תפוחים
כרעיים עוף בתנור –דבש שזיפים
תוספות: תפו"א ובטטה הום פרייז
כרובית ברוקולי עם שום ושקדים פרוסים
מאפינס זוקיני
קינוח –שלישיית מתוקים (סושי שוקולד, מיני קראמבל תפוחים וכדור סורבה)
חוץ מזה עוד המון מטעמים לשאר הארוחות
 
ערב חג

שלום
סקאמפי (שרימפס ברוטב חמאה, לימון ושום)
מושט בתנור
בחג
עוף בתנור עם תפ"א
ברוקולי מוקרם
מרק עוף עם ירקות
כנפיים בתנור
 
דיווח על ערב החג


שלום
הסקמפי יצא נפלא.
1. הוצאתי את השרימפס מהפריזר והפשרתי במים. אח"כ נתתי להם להתיבש קצת.
2. למתכון במרשתת...(
) הוספתי גם בצל ירוק קצוץ.
לרוטב (שבו בושלו השרימפס, וכלל: חמאה, יין לבן, שום, מיץ לימון ופטרוזליה)
הוספתי פרוסות בגט. עליהם בזקתי מהרוטב...מעדן!


הדג (אמנון) היה גדול (כ-1 ק"ג לדג!).
חרצתי בו סיזולט ב-2 צדידיו. החדרתי לתוכם חתיכות שום. הכנסתי לחלל הבטן פרוסת לימון וחמאה. הנחתי את הדגים על פרוסות לימון בתבנית חד פעמית, הנחתי קצת חמאה על הדג וסגרתי עם רדיד אלומיניום.
40 דק' בתנור שחומם מראש ל-240 מע'.
הורדתי את הרדיד והחזרתי לעוד 10 דקות להשחמה קלה.
בשר הדג יצא רך מאוד, נימוך וגם טעים מאוד.


לקינוח: סברס.
 

superman1234

New member
גמ אני אדווח כפי שהבטחתי...בליווי תמונות.

פתחנו במרק עוף אמיתי ללא תוספת אבקות למינהן.
המשכנו עם כבד קצוץ ופשטידת קישואים.
אספקת החלבונים באה מ :
פלפלים וכרוב, ממולאים בבשר ואורז.
פרוסות כתף בקר (פילה מדומה טרי).
קוביות פילה בקר טרי.
סלטים : כרוב, סלק וסלט עלים ירוקים עם עגבניות.
קינחנו בלפתן ופחזניות.

כחדש בפורום הזה , יש לי שאלה קטנה:
כפורום מתכונים, האם לא מקובל לדווח על ביצועים "במטבח" בליווי תמונות ?
יש מצבים שניתן ללמוד מתמונה של המנה לא פחות מהמתכון שלה.

בכל מקרה הארוחה שלנו היתה מאוד מוצלחת.
הפילה היה מעולה אבל במבט של עלות מול תועלת דווקא ה"כתף" זכתה להצלחה רבה , בין היתר בגלל העובדה שמחירה חצי מזה של הפילה.
שנה טובה וגח"ט.

 
למעלה