אוכל, קדימה אוכל

Noa Eisenschtat

New member
הכל נשמע סבבה -אבל הייתי מורידה את:

1. חלב בכל צורה מיותר לחלוטין ולא תורם
2. פסטות רק קמח מלא
3. אורז - רק בוסמטי בגלל רעלים
4. עוף הייתי מורידה - ללא שום ערך, לא ברזל ולא נעליים, אפילו מזיק (עדיף הודו)
5. תפוח אדמה להוריד - עמילן + סוכר
6. תירס להוריד = סוכר
7. להוסיף קטניות מונבטות בכל צורה

נועה
http://noale.co.il/
 

yaelal1

New member
את גם מציעה לה לבחור לפיד בבחירות הקרובות ולגדל כלב?

אני לא מבינה למה אנשים מרשים לעצמם לדחוף את אג'נדה הטבעונית שלהם לכל מקום...
*בעיני* עוף הוא מאוד בריא.
*בעיני* אין לחלב פרה תחליף כמקור של סידן.
אבל קודם כל *בעיני* חשוב להיות בן אדם.
אדם שמסוגל לקבל שיש עוד דעות מלבד שלו ואני לא אדחוף את דעותי למישהי שלא ביקשה זאת.
כפריקי ביקשה הצעות למזון בריא. אז במקום להציע לה ירקות מונבטים בסלט את כותבת עוף, אורז ותירס לא (ובצורה מאוד תוקפנית). זה פשוט לא נעים.
שכל אחד יסתכל על הצלחת שלו.
ואז יהיה לכולם סבבה.
 
אני רק רוצה לציין שכלום ממה שכתבת אינו עובדה

אלו דעותייך, אני מאמינה שהן מבוססות על גישה מסוימת, אולי מגובה במידע מחקרי מסוים, אבל בוודאי ידוע לך שיש מן הצד השני גישות אחרות, מגובות במידע מחקרי אחר. זה לגמרי בסדר שאת ממליצה להוריד מהתפריט מוצרי חלב, עוף, תפוחי אדמה, תירס ועוד, אבל זאת בשום פנים ואופן לא עובדה שהמוצרים האלה מזיקים.
 

Noa Eisenschtat

New member
נניח

נניח ולא נתייחס לחלב כי מדובר בנושא שנוי במחלוקת. (אגב גיסי עובד ברפת ביד מרדכי ואת לא רוצה לדעת מה מזריקים לפרות שם ע"מ לעודד כמויות חלב).
שאר הדברים די עובדתיים, הודו פחות מזוהם מעוף ויש בו משמעותית יותר ברזל. תירס ותפוח אדמה הם מפוצצים בסוכר. כמובן כל אחד אוכל מה שבא לו ומשקיע באוכל כמה שבא לו. אבל סה"כ חוץ מחלב מדובר בעובדות תזונתיות.
 
יש הבדל בין עובדות תזונתיות להמלצך החד משמעית להוריד מהתפריט

נכון, בתפוחי אדמה ובתירס יש סוכר. גם בלחם יש סוכר, גם בפירות וגם בשלוק ובעוגיות.
נכון שכולנו צריכים להקטין את צריכת הסוכר שלנו.
ועם זאת יש הבדל בין להגיד אני ממליצה להמעיט בצריכת תפוחי אדמה ותירס כי יש בהם הרבה סוכר לבין להגיד להוריד, חד וחלק, בלי להשאיר שום מקום לשיקול דעת.
עם כל הכבוד, אם ארצה לקצץ בכמויות הסוכר שילדי צורכים, אני לא אתחיל מזה שאפסיק לתת להם פירה פעם בשבוע.
 

shibolet101

New member
גם לא נכון

האמירה שלך על האורז היא שגויה באופן מוחלט
ככה שאולי שווה לבדוק את המקורות שלך
וכן הוגו עדיף על עוף כשמסתכלים על עמות ברזל
אבל (לפחות לי) עוף יותר טעים והוא לחלוטין מנת חלבון ראויה בארוחה
תפוח אדמה הוא לא אידיאלי אבל אין שום סיבה להמנע ממנו לחלוטין כל עוד הוא לא הפחמימה הקבועה. פירה פעם בשבוע זה סבבה לגמרי
ובגדול גיוון זה שם המשחק
 

Noa Eisenschtat

New member
אורז בוסמטי עם כמות ארסן נמוכה יותר

המקור שלי הוא אחותי שמנהלת את המעבדה שביצעה את הבדיקות לכתבה של ערוץ 22 על סוגי האורז.

גם יצאו על זה מיליון כתבות כבר. אורז בוסמטי מסוך דוואט או משהו כזה העטיפה הכחולה.

נועה
http://noale.co.il/Portfolio/Pregnancy/
 

shibolet101

New member
נמוכה יותר זה סבבה אבל

השאלה היא כמה הגבוהה באמת גבוהה
האם הארסן בסוג האורז הספציפי שאת קונה (בשמתי או לא כי זה פונקציה של איזור גידול ולא של סוג) הוא אורגני או אי אורגני
למיטב ידיעתי בכתבה שעשו לא הפרידו בינהם מה שהביא כמובן לתוצאות שנשמעו מאוד מפחידות
בפועל מה שמעניין ואת זה לא בדקו זה כמה ארסן אי אורגני יש באורז והאם הוא עומד בתקן
וגם אז אלה אם כן אוכלים אצלך אורז כל יום עדיין זו לא בעיה גדולה
כפי שאמרצי הסוד הוא בגיוון
אם אוכלים יום אחד אורז בשמתי (סתם כי ההוא הכי טעים בעיני)
יום אחד פירה
יום אחד כוסמת
ויום אחד פסטה
כולם יהיוה בראים ושמחים
 

Noa Eisenschtat

New member


וויכוחי אוכל מעייפים, מזל שאנחנו לא מאמזון, היו מפנצ'רים לי את הצמיגים
 
אמהות לילדי FTT - לכאן


מאז שהבת שלי התחילה לאכול יותר אוכל "של גדולים" ואני פחות מכינה לה במיוחד בשבילה, שמתי לב שאני גם פחות מעשירה לה את האוכל. אם היא היתה אוכלת מנת פירות טחונים עם שקדיה ומנת בשר עם טחינה גולמית ועגבניה מרוסקת עם שמן זית וכאלה, אז היום היא אוכלת פרי חתוך רגיל ומנת עוף ואין לי כל כך איפה להכניס את הדברים ה"משמינים".
אז היא עדיין אוכלת שמנת חמוצה 27% בכפית וגם כממרח בלחם וכשאני מכינה לה ביצה מקושקשת אני שמה קצת שמנת מתוקה במקום חלב. איפה עוד אפשר להוסיף טחינה ושקדיה בצורה שתהיה טבעית פחות או יותר? היום טבלתי לה את הפרי בשקדיה וזה היה נחמד אבל מחייב שאני אאכיל אותה במזלג והיא די מתלהבת לאכול בידיים. ואני גם מעדיפה שלא הכול יהיה מתוק. אז טחינה גולמית למשל, לא עם סילאן. למה זה יכול להתאים?
טיפים ורעיונות יתקבלו בברכה. :-*
 
לא אימא לילד FTT אבל יש לי רעיון או שניים שאולי יועילו

ואם לא, לפחות ניסיתי את כוחי

פשוט שני הבנדטים שלי כשהם חולים אין כמעט רזרבות וכבר היה לי פעמיים שרופא המשפחה ביקש לבוא בעוד חודש להישקל ולתת לגדול (שהיה אז קטן) תזונה משמינה.
מה שאצלנו עבד היה שכל דבר שניתן להוסיף חמאה, הוספנו.
פנקייקס עם חמאה (אגב, ניתן לבדוק ולעשות לדעתי פנקייקס עם בלילה שבתוכה יש אבקה כמו אינשור וכיוב' שמכפיל את כמות הקלוריות). מתחת לממרח שעל הלחם חמאה, על פסטה ותופחי אדמה, חמאה....בקיצור, הילד קיבל המון חמאה וזה די עזר.
עוד דבר, דייסת אורז מלוחה או מתוקה. עשינו המון. למלוחה הוספנו מלא גבניות וחמאה כמובן ולמתוקה סילאן או שקדייה. אם היא רוצה בידיים אז מכינים את האורז ועושים כדורים אורז ואפשר גם לפצפות בביצה ופרורי לחם ולטגן או לאפות בתנור (כמו שניצל אפוי)
טחיינה ושקדייה- שקדייה תוסיפי לפנקייק או למאפים מתוקים. מה שאנחנו גם עשינו זאת דייסת אורז שהמתקנו בשקדייה משמין בהחלט) טחינה אפשר לערבב עם פירה מוכן, גם טחינה להוסיף למאפים מתאימים וכמובן גם דייסת אורז עם טחינה הולך.
בתיאבון ובהצלחה
 
תודה! איך שכחתי חמאה!
תסבירי לי איך את מכינה דייסה?

היא לא אוהבת אורז, גרגירי לה מדי, אבל אולי בצורת דייסה רכה היא תאהב.
נתת לי רעיון להוסיף טחינה או שקדיה ללביבות שאני מכינה לה.
תודה!
 
ובכן...דייסה


האמת, ורק את האמת....מפקד הדייסות אצלנו בבית הוא בעלי

אז הנה ההוראות שלו
:
דייסה מלוחה -
על כוס אורז 2 וחצי כוסות חלב ורבע כוס שמנת עמידה 38%
+ חצי כפית מלח וחצי כפית דבש (או סוכר)
לבשל עד שהנזולים נספגים (לא רק שהאורז מתרכך, זה בישול מעבר לזה)
ולשים לב שהאורז/נוזלים לא יגלוש!
כשנוזלים נספגים באורז מכבים את האש ומוספים 100 ג' חמאה בקוביות קטנות ואיזה גבינות שיש בבית (פרמז'ן, גבינה צהובה, צ'דר, מוצרלה וכו) ולערבב עד שהגבינה נמסה ונמתחת לחוטים כמו בפיצה.
דייסה מתוקה-
אותו דבר עד לכיבוי האש.
אחרי שמכבים את האש, 100 גרם חמאה בקוביות, וסילאן או דבש או שקדייה וניתן אפילו שוקולד או שקולית או קקאו או קינמון.
ובעלי מוסיף: את יכולה להתפרע עם מה שבא לך

בתיאבון ולבריאות
 
את כמובן יכולה לעשות רבע או חצי מהכמות

האמת היא שזה הרבה אבל אנחנו פשוט אורזים בקופסה למקרר
ומחממים ביום למחרת ובדרך כלל כולנו מנשנשים מזה אז ככה שאצלנו לא מחזיק יותר מיומיים.
 

iameden

New member
דייסת שיבולת שועל עם שקדיה זה מעולה

אפשר להוסיף גם שמנת לדייסה, אחרי הבישול בשביל המרקם והקלוריות.
השקדיה כממרח על הלחם זה גם אחלה.
וסילאן אפשר להוסיף טיפונת אם הוא טיבעי (100٪ תמרים) אבל ממש לו חובה.
אצל הקטנה שלי היה שוב כריך עם טחינה גולמית מלאה וטיפונת סילאן.
פנקייקים עם שמנת חמוצה יוצא מעולה.
ביצה מקושקשת עם חמאה ושמנת מתוקה (חמאה לטיגון, שמנת כחלק מהעירבוב של הביצה).
לחם מטוגן עם שמנת וחמאה...
שקדיה כחלק ממאפין בריא כזה או אחר.
עוף בחמאת בוטנים וטחינה יוצא טעים...
פרגיות בטחינה וסויה (קצת סילאן מוסיף).
 
למעלה