אירוח בפורום - טל גל כהן

החתולית

New member
טל כבר לא נמצא בפורום לענות לשאלות

האירוח התקיים מוקדם יותר.

אבל את יכולה לתאר לעצמך שמסעדות רוצות להרוויח, וכמו שאינך משלמת על מנה לפי עלות סך מרכיביה, כך הדבר גם כשמדובר ביין.

אני חושבת שכמו שפיקס אומר - לובי עקבי שלנו הלקוחות, להוזלת מחירי היינות במסעדות, יהיה הדבר היחיד שישכנע מסעדנים להוזיל את מחירי היין.

שימי לב שנסיון למכור יין במחירי עלות, לא הצליח להעלות את צריכת היין.
 

katam

New member
אני ממש לא מצפה שיתנו לי יין במחיר עלות

אבל סביר להניח שבעל המסעדה לא קונה במחיר שאני קונה.

אחת הבעיות היא זה שלא מוכרים יין בכוסות.

טל לא נמצא אבל חברי הפורום יכולים להמשיך בדיון ? כי הוא מעניין
 
תמחור יין במסעדה

כשאני מתכוון פי 3 זה לא מהמחיר של היין לצרכן אלא ממחירו הסיטונאי.
כך שלמעשה מדובר בערך בהכפלת המחיר לצרכן.
למה פי 3? פעם אחת לשלם את מחיר היין, פעם שניה לשלם חלק מתקורות של המקום (ארנונה, שכירות, עובדים ועוד כמו שלוקחים על אוכל) פעם שלישית בשביל הרווח.. גם הם צריכים להרוויח קצת.
 

banker80

New member
טל ברוך הבא...

1. האם לדעתך יש קשר ישיר בין רמת המסעדות בארץ לרמת שירות ותפריט היין?
2. באיזה מסעדות בארץ לדעתך יש תפריט יין מעניין ושווה? נמאס לי לראות שוב ושוב את אותם תפריטי יין משעממים...
3. אני וזוגתי בוחרים מנות שונות ... האם יש דרך להתאים יין אחד לארוחה כזו של דגים, ירקות ובשר?
תודה
 
תפריט יין מעניין ושווה

לצערי אין קשר של ממש בין איכות האוכל, רמת השירות ותפריט היין. כאשר מרכיבים תפריט של אוכל יושב השף עם הצוות, במהלך תקופה ארוכה ובונה תפריט אוכל. לאחר מכן מזמן אליו שורה של ספקי יין וטועןם יינות ללא שום קשר לתפריט. שירות איכותי זה כבר סיפור כואב יותר. אין קורסים לשירות במסעדות או מלצרים, המלצרות נתפסת עבודה זמנית על טיפים. אך זה ממש כואב...
במסעדות שיש להם מלצרי יין או סומליירים ישנם תפריטים מרתקים יותר גם בכוסות ותענוג לטעום ולהטעים כל מנה ליין חדש.
מנות שונות.... יין הוא הרוטב לאוכל. האם תסתפק ברוטב אחד לכל הארוחה. כניראה שלא. הזמינו יין בכוסות.
 

banker80

New member
תודה ושאלת המשך...

אתה יכול לציין מהניסיון או הידע שלך שמות של מסעדות המשקיעות יותר מהאחרות ביין ?
 
מסעדות המשקיעות ביין

הרשימה לא קצרה: טוטו, רוקח 73, כתית, המזללה, מול ים, קלו אליס, התרנגול הכחול, אוליב ליף, מסה, ליליות (בכשר), ויש עוד הרבה שלא הזכרתי...
 

amirhir

New member
שאלה לטל

הקיץ החמים משהו והלח במקצת הנהוג באזורנו מזמין יינות לבנים ויינות רוזה צוננים ליד האוכל.
מתי לדעתך נזכה לראות יינות איכותיים מהסוג הנ"ל מככבים בתפריטי הקיץ של מסעדות ארצנו (גם במקומות שאין להם תפריט יין מושקע בטירוף)?

תודה
 

guysoffer

New member
מצטרף לשאלה.. גנבו לי אותה, ותוספת:

אני יודע שיקבים רבים אינם "טורחים" להשקיע בענבים ליין לבן בכלל, ומשקיעים ביינות האדומים "הנחשבים" יותר - וגם יקרים יותר בד"כ.
ואגב, זו כנראה תשובה חלקית לשאלתו של אמיר.

למה ?

גיא.
 
יין לבן בקיץ - תענוג

חברים. יש לנו יינות מעולים לבנים וגם בגוון רוזה. זה עניין של ביקוש ועיצה. דירשו יינות לבנים, הזמינו יין לבן בכוס וזה ישתלם לכם. ממש לא מסכים עם נושא ההשקעה ביין לבן. היקבים הנפלאים שלנו מייצרין יינות לבנים מצויינים. פרטים נוספים תוכלו למצא כאן www.israelwines.co.il
 

החתולית

New member
שאלת המשך

ייננים טוענים שקשה יותר להצליח עם יין לבן מאשר עם יין אדום.

האם זו הסיבה לכך שמרבית היקבים מוציאים יין לבן אחד בלבד בשנה, אם בכלל ?
 
יין לבן מול יין אדום

אכן קשה יותר לעשות יין לבן מאשר יין אדום. יין לבן רגיש יותר. יין לבן זקוק לחמיצות טבעית גבוההה יחד עם טעמי פירות ואלכוהול נמוך, מה שקשה קצת לעשות במדינה מוכת השמש שלנו. אבל, הרבה יקבים יותר ויותר עושים יין לבן. נסו את הסובניון בלאן או הויונייה של מרבית היקבים - כמעט ואין נפילות.
 

החתולית

New member
ויוניה הוא אחד היינות האהובים עלי

ואני נוטה לנסות אותו בכל יקב שאני מוצאת אותו.
 

guysoffer

New member
שאלת חידוד/המשך

זה נכון שליקבים הגדולים יש סדרות של יין לבן.

להרבה מיקבי הבוטיק אין, הם מתעסקים אך ורק באדומים, ולפעמים מתפלק איזה בקבוק לבן פנימה, בתלות בשנה ובסבלנות שלהם.

גיא.
 

החתולית

New member
וזה מפני שקשה יותר לייצר יין לבן טוב

והוא דורש יותר השקעה.

בביקורים האחרונים שלי ביקבים, מצאתי שיותר ויותר בכל זאת עושים יין לבן אחד.
 

katam

New member
למילס יש יין לבן מעולה למי שנמצא בגליל העליון

שווה להיכנס ולקנות
 

passioneta

New member
שאלת תם

כשגרתי בצרפת היה יחס מאוד ברור בין טעם למחירו. וככה הייתי יודעת אם אני רוצה לקנות יין ב-35 פרנק, ב-50 פרנק וכו' (כן זה היה מזמן).
בארץ נראה שזה לא כך. האמנם? האם זה בגלל יוקר לא מוצדק של ישראלים מול מיובאים או מסיבה אחרת?
 
צרפתי מול ישראלי

אכן נוסטלגיה. גם בצרפת היינות כבר לא כל כך זולים כמו פעם. יש יינות מאוד זולים ב 4-8 אירו אבל אילו יינות של כמויות שאינם מתיישנים בחביות עץ אלון. יינות פשוטים מאוד. לא שיש רע ביינות אילו אבל הם לא מתאימים לפרופיל של השתיין הישראלי.
 

passioneta

New member
תודה טל אבל זה לא מה ששאלתי

שאלתי האם יש קורלציה בין איכות למחיר בארץ - (לי נדמה שלא) - ואם לא אז למה?
 
קורלציה בין איכות למחיר בארץ

אני חושב שישנה קורלציה כזאת. יין המתומחר זול הוא לרב זול יותר להכנה, פחות משאבים, חביות עץ, התיישנות בבקבוק, איכות פקק השעם וכו... אבל כמו בג'ינס. יש יצרנים שלוקחים הרבה כסף על מיתוג היין. כמו בכל דבר אין לעשות הכללה....
 
למעלה