אירוח בפורום - טל גל כהן

pix37

New member
ש. המשך, מי קבע את הפרופיל של "השתיין הישראלי

ומתי ההנחות האלה נבחנו לאחרונה.
 
השתיין הישראלי

אני לא משוכנע שיש מחקר כמותי אוניבריסטאי, אבל יש ביקושי השוק ושיחות עם טועמים במסעדות, תחקור של מלצרים, טעימות בחניות יין או אפילו ביקבים עצמם. הצרכן הישראלי מחפש לרב יין אדום עשיר "שמרגישים את העץ", ריח של פרי ושירגישו את האלכוהול. לא הכי אלגנטי אבל זה מה שיש לכן הלהיט היום הוא קברנה סובניון או שירז....
 

החתולית

New member
מה שמדהים אותי הוא

שרוב שותי היין בישראל, מעדיפים יינות "כבדים" שבעצם פחות מתאימים למזג האוויר בארץ.

במקום לשתות יינות לבנים ויינות אדומים קלים יותר, שותים ומייצרים יינות אדומים "כבדים".
 

pix37

New member
כי יין רק לעתים רחוקות נשתה כחלק מהכיף

לדעתי גם כאן אנחנו עדיין בתוך תהליך וכבר מתחילים להרגיש את נצני השינוי.

בנסיון להעביר את ישראל מיינות קידוש לשתיית יין חברתית היה צורך לייצר סוג של שיח "מקצועי" של מומחים וכתוצאה מכך התקבע כי יין זה מוצר שנשתה על ידי "מבינים" אשר יודעים להבחין ברמות טנינים ולהרגיש תתי טעמים של שוקולד ופירות יער בכל לגימה. (הכתיבה הרוגובית ז"ל).

כך שבפועל נוצר מצב שמי שהזמין יין במסעדה הרגיש צורך להראות את ידיעתו וידענותו והוא בטח לא יזמין יין זול וטעים (מה הוא ישתה טרופית משודרגת) ולכן התקבעו היינות הקלאסיים הכבדים יותר שקל יותר לחרטט עליהם והם נחשבים יותר אפילו אם במזג האויר שיש בארץ הם פשוט לא מתאימים למרבית ימות השנה.

ואנשים רבים שטועמים את יינות האלה אומרים שיין זה נחמד אבל לא בשבילי אני מעדיף משהו טעים וקליל יותר ופחות מורכב.
 

החתולית

New member
מסכימה מאד עם הסיפא שלך

בגלל ש"מקובל" יותר לשתות את היינות הכבדים, ואנשים חושבים שזה מה שנכון ונחשב לשתות, הם פחות נהנים, ומעדיפים לא לשתות יין.

זה גם הסיפור שלי, ואני שמחה שלמדתי קצת על יין ומצאתי את היינות האדומים שמתאימים לי, כך שאוכל להנות ממגוון גדול של טעמים.
 

Gרר

New member
לא כל כך מדהים

זה לא שיושבים בחצר המסעדה ומתאדים מחום...
יושבים במסעדה ממוזגת שבה ההשפעה של מזג האויר לא מורגשת
ואין מה לעשות אבל עושר הטעמים שיין אדום נותן זה בלי השוואה בכלל ליין לבן
לא יודע אם זה בגלל אופי היין או בגלל הטמפרטורה הקרירה שקצת מקהה את הטעמים
אבל יין אדום, אצלי לפחות, כשהוא מוצלח - זה משהו שמסעיר את כל בלוטות הטעם
יין לבן זה נחמד אבל זה פשוט לא זה.
 
אגב, בצרפת יין לבן נחשב משום מה לכבד יותר

לעיכול. זוכרת גם טענות שזה גורם לכאבי ראש. משהו בהרכב.
 

Gרר

New member
אני אנסה להסביר יותר טוב

מבחינתי יין אדום ויין לבן הם שני משקאות שונים לחלוטין שהקשר היחיד ביניהם היא המילה יין.

גם היין הלבן הכי טוב לא יכול להוות מבחינתי תחליף ליין אדום בדיוק כמו שמישהו שבא לו קפה לא יעזור להציע לו מיץ תפוזים ולהגיד לו תטעם תטעם מיץ תפוזים כזה בחיים לא טעמת.

הוא ייקח שני שלוקים מהמיץ תפוזים יגיד לך ואללה באמת טעים עכשיו תביא כבר קפה.

אותו דבר אני. תן לי יין לבן תגיד לי ממש ממש טעים אני אשתה קצת אגיד לך ואללה זה יין לבן באמת מיוחד כזה עוד לא שתיתי אבל עכשיו תביא כבר יין אדום
 

guysoffer

New member
ההבדל ביניהם אולי דומה יותר להבדל בין בירת

אייל ללאגר.

כמו שיש כאלו מעדיפים לאגר על פני אייל (אני לא) - יהיו כאלו שיעדיפו יין לבן (לכאורה פשוט וישר יותר בטעמים) על פני האדום (המורכב יותר).

דווקא פה אני כן עם הלבנים.. כמעט תמיד מעדיף לבן איכותי או רוזה (פחות) על פני אדום, גם בגלל טמפרטורת ההגשה בחום הישראלי.

גיא.
 
אני הבנתי לגמרי את כוונתך גם בהודעה הראשונה

ואני עדיין מתעקש שפשוט עדיין לא טעמת את ה-יין הלבן הנכון.


דווקא ביין לבן אפשר ללמוד הרבה על יין בכלל. למשל על נושא החומציות, שחשובה מאוד גם בלבנים וגם באדומים.

יינות לבנים "גדולים" זה עסק די יקר. בעוד שיינות אדומים מעולים אפשר למצוא במחירים נגישים מאוד, יינות לבנים "גדולים" הם בדר"כ יקרים, אם כי יש דברים שנותנים תמורה אדירה לכסף.
 

החתולית

New member
יינות לבנים "גדולים" יקרים יותר

ושוב אנחנו חוזרים לכך שקשה ויקר יותר לייצר יינות לבנים "גדולים".
 

bruno01

New member
ההרגשה שלי היא שמדובר רק על צרכני היין הכבדים

והם אלו שמחפשים את היינות האלו. נכון שהם גם אלו שכרגע קונים כנראה את רוב היין שנצרך פה, אבל לדעתי זו הסיבה לכך שהחוג הזה של הצרכנים הכבדים נשאר כזה מצומצם.

רוב האנשים שנשאלים למה הם לא אוהבים יין, עונים את התשעבה הזאת בדיוק :כי יש יותר מדי טעם של אץ והיין כבד מדי ולא נעים.

רוב הציבור פה עוד לא מורגל לשתות יין, וכל עוד היינות שהם יכירו כשהם כבר כן מנסים לשתות ימשיכו להיות כאלה, אני חושב שלא יהיה פה מקום לגדילה וצמיחה של השוק.

כדי להכניס קהל חדש, אני חושב שחייבים להתחיל "לחנך" עם יינות קלילים ונעימים יותר, שמרגישים יותר "טעימים" כבר בשלוק הראשון.
 

החתולית

New member
מסעדות מגישים יינות כאלה

ובחנויות מוכרים אותם. אולי מה שנדרש הוא שבחנויות היין ובמסעדות, יציעו מראש יינות קלים יותר, כדי שקהל יכיר אותם.
 

pix37

New member
עוד הנחה שאני לא בטוח שהיא נכונה

לפיה "צרכני היין הכבדים הם אלה שקונים את רוב היין שנצרך פה", אני חושב שצרכני היין הכבדים הם מיעוט במיעוט שהשפעתו על השוק מבחינת רכישות בפועל היא זניחה. בפועל אני חושב (לא באמת יודע) מרבית היין שנמכר בארץ נמכר על המדפים החמים בסופרמרקט ומשם גם מתחיל השינוי שכן עם החלשות הרשתות הגדולות (שופרסל ומגה) ועליית כוחן של הרשתות הקטנות יותר (רמי לוי, ויקטורי וכו'...) נשבר המונופול של היקבים הגדולים על המדפים ויותר ויותר ייקבים קטנים ופרטיים זוכים לחשיפה ואז גם מגוון הטעמים והזנים אליהם נחשפים אנשים הולך ועולה (וגם רמת המחירים יורדת).

המגמה הזו עדיין לא הגיעה למסעדות אבל מי שהתרגל לשתות יין טוב במחיר סביר בבית או בארוחה עם חברים ינסה למצוא אותו גם במסעדות והמגמה תשתנה.
 

guysoffer

New member
מצטרף: דווקא הצרכנים ה"כבדים"

קונים במכירות המוקדמות מראש בזול יותר, כי הם יודעים בדיוק מה הם מחפשים, ויודעים שישתלם להם.

גיא.
 

bruno01

New member
לא מדבר על "הכבדים באמת"

כי אלו באמת אחוז קטן מאוד.
מדבר על אלו שכן קונים יין בסופר פעם בשבועיים או יותר. לפי המספרים שהוצגו לנו הם כנראה צורכים את רוב היין פה, והם עדיין אחוז מאוד קטן מכלל האוכלוסיה..
 
למעלה