סלט דלורית ו/או דלעת/נירהמ1
סלט דלורית ו/או דלעת/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירהמ1 (נירה מנסה)
"סלט שנולד בהברקה של רגע - היתה לי דלורית אחת יפה במקרר, היא נראתה ממש מיותמת, אז פשוט הכנסתי אותה לתנור אפיתי, הוספתי שום אפוי (שנשאר לי מאנטיפסטי), מעט מלח, לימון ושמן, וזה מה שיצא.
הדלורית האפויה טעימה גם כמות שהיא. אפשר לאכול אותה בכפית (לא מוכרחים לעשות סלט)..." (נירה)
החומרים:
1 דלורית או קוביות דלעת אפויות
1 ראש שום אפוי (נשאר לי מאנטיפסטי)
מעט מלח (בערך 1/4 כפית)
מעט שמן קנולה (או שמן זית עדין)
3-2 כפות מיץ לימון סחוט טרי (מי שאוהב חמוץ יותר יכול להוסיף עוד קצת - נירה)
לקישוט: מעט כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה) ועגבניות שרי (לי היו עגבניות שרי מזן "תמר" - הן מתוקות, טעימות ויפהפיות)
הכנה:
- רוחצים את הדלורית ואופים אותה בשלמותה עד שהקליפה משחימה מעט ומתפקעת, מוציאים ומקררים.
- חוצים את הדלורית לשניים ומרוקנים את תוכנה עד הקליפה הדקה.
- מקלפים את השום האפוי (נשלף מהקליפה בלחיצה קלה) ןמועכים יחד עם הדלורית במועך פירה.
- מוסיפים קורט מלח, את הלימון והשמן ומערבבים.
בתיאבון,