סלט ניסואז/ש712
סלט ניסואז/ש712
מקור המתכון והתמונה: ש712 (שרית בסט)
"הסלט מורכב מהרבה עלי חסה קרועים בתחתית הקערה. אני השתמשתי בחסה אייסברג (שרית).
מעל סידרתי ירקות חתוכים בקבוצות: עגבניות שרי חצויות, מלפפונים פרוסים, פרוסות דקות של בצל סגול, תירס (בסלט ניסואז מקורי לא שמים- שרית), שעועית ירוקה דקה חלוטה 5 דקות במים רותחים ומסוננת, שהועברה מיד למי קרח - להפסקת הבישול ולשמירת הצבע, תפו"א קטנים שמיועדים לבישול במיקרו, אבל אפשר רגילים, חשוב שיהיו בטמפרטורת חדר, כנ"ל הביצים. גזר מגורר גס (גם לא שייך לסלט הקלאסי).
במרכז הקערה שמתי טונה וביצים חתוכות לשמיניות, וקצת זיתים שחורים לקישוט .
לא שמתי אנשובי, כמו שמתבקש מהפרוטוקול.
יוצקים הרוטב מעל, ומורידים את הביצים (ואחרי ששמעתם וואוו ...
), מערבבים ומגישים ..." (שרית)
רוטב שלי שמתאים לסלט ירוק טעים במיוחד - עם כפית גרגרי כוסברה מעוכים להוצאת הארומה... ולמי שלא אוהב עלי כוסברה (ואני נמנית עליהם) אז גרעיני כוסברה לא דומים בניחוח בכלל לעלים .
אכלתי פעם במסעדה, אהבתי וניסיתי לשחזר הטעם, ולאחר ניסיונות רבים הצלחתי:
½ כוס שמן זית (אני שמתי קנולה) - הפחתתי כמות השמן ל-6 כפות
6 כפות חומץ בן יין לבן
2 כפיות דבש
1 כפית חרדל
גלד שום גדול מעוך
1 כפית גרעיני כוסברה מעוכים
- מכניסים לצנצנת עם מכסה מוברג ומנערים היטב.
תיהנו,
שרית