עוף על מצע ירקות...
עוף על מצע ירקות גילה
כרעיים או חלקי עוף רצויים 4-8
ירקות שאוהבים :
2 בצלים גדולים – פרוסים עבה
3-4 תפו"א פרוסות (אני משתמשת עם קליפה אדומה)
2-3 גזר פרוסות לא דקות ואלכסונית אם אפשר
1-2 שומר פרוס (נהדר באפיה)
2-3 פלפל אדום רצועות רחבות
ברוקולי (שמתי קפוא אחרי ששטפתי וסיננתי)
חופן שעועית ירוקה
1-2 קישואים – פרוסות לא דקות
1-2 בטטה – פרוסות לא דקות
שיני שום חצויים – הרבה
קופסת פיטריות שמפיניון – טריות כמובן ללא הרגל
תבנית שחורה גדולה (של נעמן נהדרת)
זירזפתי שמן זית ביד חופשית על תחתית התבנית
פרסתי ופיזרתי את הירקות ושוב מעט שמן זית מעל הירקות
מלח גס באותו אופן
אבקת מרק בצל
מרינדה לעוף בקערית: (לא מדדתי הכל – סליחה)
שמן זית
כף תרכיז תפוזים (פריגת) – יש לי תמיד בהקפאה
1-2 כפות רוטב סויה, טארייקי
כף אבקת מרק עוף
כף אבקת מרק בצל
פל"מ
כף גדושה פפריקה מתוקה
כפית גדושה אבקת גריל עוף
כפית גדושה שום כתוש
1-2 כפות סילאן
כ-1/4 כוס מים רותחים
עירבבתי היטב ומרחתי על העוף, אפשר גם לטבול
הנחתי את חלקי העוף מעל הירקות ולתנור
אפיתי ללא כיסוי ב-180 מ' כחצי שעה, הורדתי ל-150 מ' עוד כשעה, כשהעוף השחים הפכתי אותו, והחזרתי לתנור לעוד שעה בערך, או עד קבלת גוון חום שזוף..זה מוכן.. ואז כיסיתי בצורה רופפת עם נייר כסף, הנמכתי את התנור ל-50 מ' עד הארוחה.
אם בוחרים להכין מאכל זה עם פרגיות, אני מסדרת ירקות בתבנית, זורה אבקת מרק בצל, מזליפה מעל מעט שמן זית, ומכניסה לתנור לחצי שעה, מוציאה את התבנית, טובלת את הפרגיות במשרה ומניחה מעל הירקות, לאחר כ-20 דקות לערך, הופכת את הפרגיות בלבד, ועוד כ10-15 דקות וזה מוכן...(אצלי מחפשים בדרך כלל את התפוחי אדמה...)
תהנו...זה מדהים.