מה צריך לבצק:
600 גרם קמח
כפית מלח
כף גדושה גדושה בסוכר
3 חלמונים
שליש כוס שמן
150 מיליליטר מים
150 מיליליטר מיץ תפוחים ( אפשר לוותר על מיץ התפוחים, לשים מים ואז הטעם שונה. אפשר להפוך לחלבי ולשים רק חלב )
כף שמרים יבשים
אופן ההכנה:
לערבב את הקמח, הסוכר, המלח והשמן. להוסיף את השמרים, החלמונים והנוזלים. ללוש לבצק רך ונעים לעבודה.
יתכן וצריך יהיה להוסיף נוזלים, הוסיפו בהדרגה שלא יצא דביק.
אפשר להכין את הבצק יום לפני, ולהתפיח במקרר. לא לדאוג הבצק תופח בגדול.
שימו להתפחה מכוסה עד שיכפיל את נפחו.
לעשבי תיבול:
צרור פטרוזיליה קצוצה
2-3 שיני שום כתושות
עלי בזיליקום קצוצים לפי הטעם
שמן
לערבב הכל ולהניח בצד.
לדלעת:
חצי קילו דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
פטרוזיליה קצוצה
עלי בזיליקום קצוצים - ממש חובה לא לוותר
בצל קצוץ לקוביות קטנות ומטוגן
מלח,
פלפל שחור
קינמון
סוכר
למריחה על הלחם באמצע האפיה:
שמן מעורבב עם פטרוזיליה קצוצה + עלי בזיליקום קצוצים
שני שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
כסו את הדלעת במים והביאו לרתיחה.
הוסיפו מלח, סוכר, קינמון ופלפל שחור לפי טעמכם.
הנמיכו להבה, בשלו עד כדי ריכוך.
שימו במסננת להגרת הנוזלים. צננו, ומעכו בעזרת מועך תפוחי אדמה או במזלג.
הוסיפו את הפטרוזיליה והבזיליקום.
טגנו את הבצל עד שיזהיב וצננו. הוסיפו את הבצל למחית הדלעת.
אופן הכנת הלחם:
חיתכו את הבצק לשניים.
רדדו למרובע, מרחו חלק מעשבי התיבול על כל פני הבצק, ואחר כך מרחו בחלק ממחית הדלעת.
חתכו לרצועות ברוחב של 4 ס"מ.
הניחו שתי רצועות זו על גבי זו, וחתכו כל שתי רצועות ל-4 ס"מ אורך. כל שתי רצועות שחתכת,
הניחו בתבנית אינגליש קייק שתי רצועות מימין התבנית ושתי רצועות משמאל לתבנית.
כך יוצא לנו לכם ארוג. להמשיך כך עד שהתבנית מלאה. להניח להתפחה עד שיכפיל את נפחו.
לחמם תנור ל-180 מעלות, לאפות 15 דקות עד להזהבה קלה. להוציא ולמרוח בשמן מעורבב עם פטרוזיליה קצוצה.
אפשרות גם לפזר מלמעלה גרעיני דלעת.
להכניס שוב לתנור בערך עוד כ-15 דקות או עד להשחמה יפה.
נראה מסובך? בכלל לא וגם שווה את המאמץ.
בהצלחה
[URL]http://www.tapuz.co.il/bloguseradmin/EditMessage.aspx?sp=1&entryid=2360832[/URL]