פינת האוכל העדתי תעסוק השבוע במאפים

נמושקה1

New member
לחם דלעת ועשבי תיבול

מה צריך לבצק:
600 גרם קמח
כפית מלח
כף גדושה גדושה בסוכר
3 חלמונים
שליש כוס שמן
150 מיליליטר מים
150 מיליליטר מיץ תפוחים ( אפשר לוותר על מיץ התפוחים, לשים מים ואז הטעם שונה. אפשר להפוך לחלבי ולשים רק חלב )
כף שמרים יבשים

אופן ההכנה:
לערבב את הקמח, הסוכר, המלח והשמן. להוסיף את השמרים, החלמונים והנוזלים. ללוש לבצק רך ונעים לעבודה.
יתכן וצריך יהיה להוסיף נוזלים, הוסיפו בהדרגה שלא יצא דביק.
אפשר להכין את הבצק יום לפני, ולהתפיח במקרר. לא לדאוג הבצק תופח בגדול.
שימו להתפחה מכוסה עד שיכפיל את נפחו.

לעשבי תיבול:
צרור פטרוזיליה קצוצה
2-3 שיני שום כתושות
עלי בזיליקום קצוצים לפי הטעם
שמן

לערבב הכל ולהניח בצד.

לדלעת:
חצי קילו דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
פטרוזיליה קצוצה
עלי בזיליקום קצוצים - ממש חובה לא לוותר
בצל קצוץ לקוביות קטנות ומטוגן
מלח,
פלפל שחור
קינמון
סוכר


למריחה על הלחם באמצע האפיה:
שמן מעורבב עם פטרוזיליה קצוצה + עלי בזיליקום קצוצים
שני שיני שום כתושות



אופן ההכנה:
כסו את הדלעת במים והביאו לרתיחה.
הוסיפו מלח, סוכר, קינמון ופלפל שחור לפי טעמכם.
הנמיכו להבה, בשלו עד כדי ריכוך.
שימו במסננת להגרת הנוזלים. צננו, ומעכו בעזרת מועך תפוחי אדמה או במזלג.
הוסיפו את הפטרוזיליה והבזיליקום.
טגנו את הבצל עד שיזהיב וצננו. הוסיפו את הבצל למחית הדלעת.


אופן הכנת הלחם:
חיתכו את הבצק לשניים.
רדדו למרובע, מרחו חלק מעשבי התיבול על כל פני הבצק, ואחר כך מרחו בחלק ממחית הדלעת.
חתכו לרצועות ברוחב של 4 ס"מ.
הניחו שתי רצועות זו על גבי זו, וחתכו כל שתי רצועות ל-4 ס"מ אורך. כל שתי רצועות שחתכת,
הניחו בתבנית אינגליש קייק שתי רצועות מימין התבנית ושתי רצועות משמאל לתבנית.
כך יוצא לנו לכם ארוג. להמשיך כך עד שהתבנית מלאה. להניח להתפחה עד שיכפיל את נפחו.
לחמם תנור ל-180 מעלות, לאפות 15 דקות עד להזהבה קלה. להוציא ולמרוח בשמן מעורבב עם פטרוזיליה קצוצה.
אפשרות גם לפזר מלמעלה גרעיני דלעת.
להכניס שוב לתנור בערך עוד כ-15 דקות או עד להשחמה יפה.
נראה מסובך? בכלל לא וגם שווה את המאמץ.
בהצלחה
[URL]http://www.tapuz.co.il/bloguseradmin/EditMessage.aspx?sp=1&entryid=2360832[/URL]

 

נמושקה1

New member
לחם פיצה משוך אותי

המצרכים:
600 גרם קמח
3 ביצים
50 גרם חמאה
כף גדושה סוכר
כפית מלח
כף שמרים יבשים
כוס חלב בערך או חצי חלב וחצי מים

המצרכים למילוי : כאן זו רק תמונת הדגמה ללחם שום ועשבי
200 גרם גבינה צהובה מגורדת או גבינה חמד או שניהם ביחד תיבול נתלש. לאלה שהתקשו להבין כיצד
זיתים ירוקים או שחורים פרוסים וקצוצים להניח את רצועות הבצק..
רוטב לפיצה
עלי בזיליקום קצוצים/ אורגנו

אופן ההכנה:
ללוש בצק מכל המרכיבים ( אין צורך להפריד בין החמאה לשמרים כי השמרים יבשים )
להניח את הבצק להתפחה בקערה מכוסה, עד שיכפיל את נפחו.
לחתוך את הבצק ל-2 ולרדד מרובע 25 +30 למרוח מהרוטב. לפזר גבינה צהובה וזיתים.
לחתוך לרצועות של 5 ס"מ רוחב, ולהניח שלוש רצועות זו על גבי השניה כל שלוש רצועות.
לחתוך שוב את הרצועות לאורך של 3 ס"מ. לשמן מגש של אינגליש קייק בחמאה, ולהניח את כל -
שלוש הרצועות בצד ימין של המגש.
לחתוך עוד שלוש רצועות, להניח אחת על גבי השניה ולשים בצד שמאל של המגש, כך שיוצא לנו לחם ארוג.
להתפיח שוב, לאפות בחום בינוני כ-30 עד 40 דקות עד שהמאפה מזהיב.
להכין קערה עם הרבה ירקות ולהתענג.
ולהתחיל לתלוש [;)]
נשמר טוב בהקפאה

[URL]http://www.tapuz.co.il/bloguseradmin/EditMessage.aspx?sp=1&entryid=2327101[/URL]

 

נמושקה1

New member
חדש בבלוג אצבעות שום וגבינה צהובה

ועוד מאפים שאפשר להכין עם הבצק הזה אז כנסו לבלוג
החומרים הנדרשים:
1 ק" קמח
50 גרם שמרים / יבשים 2 כפות
50 גרם סוכר/ 3כפות
כף גדושה דבש (לא לוותר)
כפית א' אפיה
כף מלח
4 כפות שמן
2וחצי כוסות חלב פושר/ מים
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו הלישה (למד) לערבב את המלח, השמן, הסוכר ואבקת האפיה כ2 דקות.להוסיף את הדבש והשמרים להוסיף את החלב/ מים. וללוש בצק רך מאוד אם יש צורך להוסיף עוד נוזלים הבצק צריך להיות רך מאוד וקצת דביק.לאחר שלשנו וראינו שהבצק התלכד סביב הוו לישה לכבות את המיקסר ולכסות את הקערה עם מגבת או נילון (לא להוציא את הבצק מוו הלישה ) כעבור חצי שעה ללוש שוב בתחילה בהילוך איטי וכעבור כמה שניות בהילוך מהיר עד שהבצק נותן חבטות רציניות בדופן הקערה (בערך דקה).זהו להוציא את הבצק לכסות בנילון או מגבת למניעת התיבשות ולהתפחה..תהליך ההתפחה בחורף קצת יותר ארוך כדי לזרז את התהליך אם אני ממהרת אני מפעילה את התנור ל50 מעלות מכבה ומכניסה את הבצק כמובן מכוסה.
בנתיים שבו תקראו בנחת ספר אל תשתו לא קפה ולא תה עם עוגה כי אחרי זה לא תוכלו לאכול מהמאפה כשהוא יצא מהתנור [cheeky]
כשהבצק תפח הכפיל את נפחו אנחנו מחלקים אותו ל4 חלקים שווים
לאצבעות שום:
על משטח מעט מקומח מרדדים את הבצק הראשון למלבן בעובי של כ4 מ"מ (לא חייב להיות סימטרי אבל רצוי )
ומניחים אותו על תבנית מרופדת בנייר אפיה .
מורחים שמן זית בנדיבות ומפזרים בנדיבות שום גבישי / או שמן זית וזעתר./ או עשבי תיבול ושמן זית
לתוספת של גבינה צהובה פשוט למרוח אפשר רוטב פיצה אבל גם שמן זית ולפזר הרבה גבינה צהובה.
לקחת גלגלת של פיצה ולחתוך לרצועות של 3 ס"מ רוחב.ועם האצבעות להרחיק מעט את הבצק אחד מהשני.
לכסות את המגש ולהתפיח כחצי שעה (בערך)
לחמם תנור ל200 מעלות ולאפות כ13 דקות בערך.
לא נורא אם הבצק נדבק אחד לשני תעברו שוב עם הגלגלת לחיתוך .
ומיד לזלול אם לא תתאפקו [cheeky] רק [heart] קטנה שלא תשרפו את הלשון [wink]
המאפה מעולה בהקפאה רק צריך חימום קל במיקרו או בתנור.
לסמבוסק:
לקרוץ כדורים במשקל של 100 גרם/ קטנים יותר למקרה שיש ילדים קטנים שלא יכולים לסיים סמבוסק אחד גדול.
לתת לכדורים לתפוח 10 דקות מכוסים ולרדד לעיגול גדול. למרוח ברוטב פיצה לשים גבינה צהובה /מלוחה וזיתים לסגור היטב את הבצק ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
להתפיח ולהכניס לאפיה של 200 מעלות זמן האפיה כ13 עד 15 דקות לא לאפות יותר מידיי הבצק יתייבש לכם.
ואתם יכולים למלא סמבוסק כמו שתמיד אני אומרת לכם תתפרעו כיד הדימיון השורה עליכם..אני למשל אוהבת לאכול סמבוסק ממולא בבצל מקורמל וגבינה מלוחה.אפשר להכין שקשוקה ולמלא כן כן עם הביצה זה פשוט מעדן.ועוד ועוד.......
לפיצה:
לרדד לעובי שאתם רוצים ולגודל למרוח רוטב פיצה לפזר גבינה צהובה ותוספות שבני הבית אוהבים. ולאפיה ב200 מעלות הזמן תלוי בעובי הבצק. את הפיצה לא צריך להתפיח.
הנה הרווחתם 3 מאפים בפוסט אחד רק מה תכינו הרבהההה המאפים נחטפים.לא תגידו לא אמרת [cheeky] [cheeky]
בהצלחה
[URL]http://www.tapuz.co.il/bloguseradmin/EditMessage.aspx?sp=1&entryid=5121110[/URL]

 

לינדה7

New member
מאפה במילוי בשר


מאפה ממולא בבשר
לפעמים נישאר לכם שאריות של בשרים ולא יודעים מה לעשות אז הנה מאפה קל וטעים...
מאפה בצק עלים במילוי בשר .

מצרכים:
חבילה בצק עלים
500 גרם בשר טחון גס (כאן אני ניצלתי שאריות צלי בשר)
.
3בצלים פרוסים לפרוסות.
כף כמון.
כף פלפל שחור.
כפית קינמון.
כף מלח.
אופן ההכנה:
לטגן מעט את הבצלים עד לקבלת שקיפות להוסיף את הבשר ,
להמשיך לבשל עד שהבשר מוכן ואז להוסיף את התבלינים ,
ליטעום אם התיבול בסדר לפי טעמכם!!
לקחת את הבצק לחלק ל3 או 4 כל חלק למלא בבשר לגלגל לרולדה
להניח על תבנית אפיה למרוח בביצה לפזר שומשום לאפות
בחום של 190 מעלות עד שהמאפה מוכן...
ניתן להגיש עם סלט ירקות עשיר או כמנה ראשונה.
לתמונות כנסו לקישור!
http://lindushfood.blogspot.co.il/2012/07/blog-post.html

לינדה
 
למעלה