פלפל במלית אורז ובשר
לפוסט המלא עם כל התמונות המגרות:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1703921
אחרי כל הגבינות הגיע הזמן לתבשיל בשר
פלפל ממולא בשר ואורז.
מקור המתכון:אילנית12
יש המון גירסאות למתכון הזה.
קבלו את הגירסה שלי עם רוטב סמיך וטעים .המלית במתכון הזה היא עם מעט אורז ויותר בשר.
האורחים שלי ליקקו את האצבעות ביחד עם המוסקת בשר שהכנתי . (מתכון בקרוב)
חומרים:6 מנות
למלית:
6 פלפלים שטופים (עדיף לא להשתמש בפלפל ירוק כהה ,קליפתו קשה)
1 בצל קטן קצוץ
כ300 גרם בשר בקר טחון(השתמשתי בצלי כתף מס 5 דל בשומן)
1/2 כוס אורז שטוף ומסונן היטב
2 כפות נענע טריה קצוצה
חופן פטרוליה טריה קצוצה
2 כפות גדושות רסק עגבניות
שום קצוץ/כתוש ,אני שמתי בערך 5 שיניים
1 כפית תבלין בהרת לבישול
קורט כמון,מלח,פלפל שחור
תבלין לבשר
1 כף שמן
1 כפית מיץ מלימון טרי
לרוטב:
1בצל בינוני קצוץ
2 כפות רסק עגבניות
1 קופסא עגבניות מרוסקות (260 גרם)
מלח,פלפל שחור
פפריקה מתוקה,קורט בהרת לבישול
קורט סוכר (לניטרול החומציות של העגבניות)
שום קצוץ/כתוש בערך 5-6 שיניים
קורט פלפל שחור
הכנה:
מוציאים את "הכובע" מהפלפלים ושומרים בצד.
מנקים מגרעינים את הפלפלים.
מערבבים היטב בקערה את חומרי המלית.
מכניסים לפלפלים את התערובת ומכסים ב"כובע" ששמרנו.
הכנת הרוטב:
משקיפים בצל,מוסיפים את השום הקצוץ/הכתוש ומערבבים היטב.
מוסיפים את העגבניות ,הרסק ,התבלינים ,הסוכר ומערבבים.
מוסיפים מים רותחים .
מניחים בעמידה את הפלפלים בסיר בצפיפות.
המים אינם צריכים לכסות את הפלפלים .
מביאים לרתיחה ,מנמיכים להבה ומבשלים בערך שעה וחצי
מכסים היטב את הסיר
יש לבדוק מדי פעם אם הרוטב לא התיבש.
אם מתחיל להתיבש להוסיף מים רותחים (לא על הפלפלים)
מגישים עם הרוטב.
סופ"ש נפלא לכולם! /אילנית12
בלוג חדש נוסף שפתחתי,יעסוק בתמונות מטיולים בארץ ובחו"ל,סיפורים,שירה ועוד
כדאי להרשם לעידכונים:
http://www.tapuz.co.il/blog/userblog.asp?foldername=ilanit12&r=1