טובה קראוזה
New member
חוסר בסידן
הי פיירפליי,
כשאת אומרת שהתגלה אצלך חוסר בסידן, למה את מתכוונת? כיוון שאם ערכי הסידן נמוכים בבדיקות הדם, זה לא מעיד על חוסר בסידן, אלא על בעיה אחרת. האם ביצעת בדיקת צפיפות עצם והערכים נמוכים מהרצוי?
בכל מקרה, כולנו זקוקות ל-1000 מ"ג סידן ביום. כמה דברים שחשוב לדעת:
טובה.
הי פיירפליי,
כשאת אומרת שהתגלה אצלך חוסר בסידן, למה את מתכוונת? כיוון שאם ערכי הסידן נמוכים בבדיקות הדם, זה לא מעיד על חוסר בסידן, אלא על בעיה אחרת. האם ביצעת בדיקת צפיפות עצם והערכים נמוכים מהרצוי?
בכל מקרה, כולנו זקוקות ל-1000 מ"ג סידן ביום. כמה דברים שחשוב לדעת:
- הגוף לא יכול לספוג יותר מ-500 מ"ג סידן בבת אחת, לכן כדאי לפזר במשך היום
- פרט למוצרי חלב, יש סידן בירקות מצליבים, מהם הסידן נספג בצורה הטובה ביותר. כתבתי קודם, אבל כעת ארחיב: כרוב, כרובית, ברוקולי, קייל, בוק צ'וי, כרוב ניצנים, כרוב סיני, קולרבי, צנון, צנונית, רוקט, עלי חרדל. את יכולה להכין שייק ירוק שמכיל ירקות עליים מהקבוצה הזאת. כמובן, לא בהגזמה. גם יותר מדי מדבר טוב יכול להיות לא טוב.
- שומר הוא הירק העשיר ביותר בסידן. לגבי הזמינות שלו, אינני יודעת. ירקות נוספים עם תכולת סידן טובה אך זמינות פחות טובה ממצליבים הם - חסה, במיה, סלרי, מנגולד, תרד.
- טופו ומשקאות מהצומח שמועשרים בסידן
- סייטן
- סרדינים עם העצמות
- לגבי מוצרי חלב - ככל שהגבינה קשה יותר כך היא מכילה יותר סידן ל-100 גרם.
- טחינה (ספיגה פחות טובה)
- שקדים (ספיגה פחות טובה)
טובה.