אז מה אכלתם בסוף השבוע

החתולית

New member
זה אכן חלק מתרבות הצריכה המערבית

אני משתדלת שלא יקרה אצלנו, אבל גם אנחנו מזניחים בעיקר פירות וירקות.
&nbsp
מלבד זה, די נגמלנו מעניין זריקת האוכל, במיוחד אחרי שהסברתי לבחור את עניין תאריכי התפוגה.
 

superman1234

New member
זה לא רק בגלל תאריכי תפוגה.

בשנת 2014 נערך איזה מחקר טלביזיוני בארץ, אני חושב שעל ידי מיקי חיימוביץ.
בבדיקה שהיא ערכה (מזיכרון) כ 15 עד 20 אחוז מהמזון נזרק כי הוא פשוט נשאר בצלחות ולא נאכל.
פירות וירקות נזרקו בגלל מראה "מכוער". מעניין אם המצב מאז השתפר או הורע....
 

החתולית

New member
יכול להיות שחל שיפור קטן

אנחנו קונים 3-4 פירות וירקות בכל פעם, כדי לא לזרוק אוכל. מעדיפים לקנות קופסת גבינה אחת, ולקנות עוד אחת כשתגמר.
&nbsp
לקח זמן לעשות סוג של איתחול להרגלי הקניות שלנו עכשיו שאנחנו רק שני אנשים בבית, אבל הגענו למקום הנכון
 

prizman

New member
זה המצב גם אצלנו.

רק שאני גרוע בזה.
זוג בלבד.
קונה יותר מדי. נסחף יותר מדי.
 

prizman

New member
תראי את רשימת הקניות שלי היום.

זה לא ממש נורא.
מים מינרלים, חומרי כביסה, לא ממש אסון.
עוד קצת מיצים. גם לא משמעותי.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
תאריכי תפוגה נכונים בעיקר למשווקים; להם אסור למכור אחרי

אנחנו יכולים להתייחס אליהם כאל המלצה, הם לא. ברשתות השיווק זורקים לא מעט (/מחזירים ליצרן, לא באמת משנה לצורך העניין) מזון שלא נמכר והתאריך שלו עבר.
&nbsp
מזון שנשאר בצלחות ולא נאכל קורה פחות בבתים ויותר באירועים, בתי אוכל וכו'. במיוחד כשיש מזנון חופשי, אנשים מעמיסים כאילו אין מחר...
אישית די נגמלתי מזה, אבל גם אני משאירה אם מתגלה שמה שנראה טעים יצא מאכזב. זה קורה גם במסעדה – אם המנה טעימה ולא סיימתי אותה, אני אקח איתי את מה שנשאר; אבל במקרים רבים אם השארתי זה לא היה כ"כ מוצלח...
&nbsp
לגבי פירות וירקות "מכוערים", הם עדיין נזרקים, וזה בדיוק מבצע ההצלה שעושים ב"רובין פוד" (מהכתבות שראיתי). אגב, זורקים הרבה עלים ושאריות מסביב לירקות עליים בעיקר (כרוב, כרובית ועוד) ואפשר להאכיל בהם בעלי חיים. אם יוצא לי לעבור בסופר או בשוק בזמן שהם מנקים וזורקים אני לוקחת לארנב
.
 

prizman

New member
כאן יש מנהג מוזר.

יש סושי בכל מקום.
אבל לא משאירים אותו מעבר ל 24 שעות.
זה אסור ע"פ החוק.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא הבנתי מה מוזר...
אפילו מאפים לא מוכרים ביום למחרת

והם לא מסוכנים כמו דגים נאים, רק הופכים ללא טעימים ולסחורה שאנשים לא ירצו לקנות. אנשים "מוזרים" רוצים לקנות מזון טרי.
 

prizman

New member
שחוקית אסור למכור סושי אחרי 24 שעות.

פגות התוקף בעלת משמעות.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מה מוזר בחוקי/תקנות תברואה? גם בישראל יש כאלה

אם כבר הייתי אומרת שזה לא מוזר אלא מטריד שדבר כ"כ בסיסי יצריך חוק ולא יהיה מובן מאליו... קצת כמו השלטים שאני רואה לפעמים בשירותי מסעדות וכו' עם דרישה מהעובדים לשטוף ידיים לפני שהם יוצאים
. תמיד גורם לי לתהות מי הם האנשים שזקוקים לשלט כדי לעשות זאת...
 

prizman

New member
כן בישראל זה מובן מאליו

ממש לא מוכרים סושי אחרי 24 שעות.
את חיה קצת באשליה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
בישראל זה מובן מאליו כי אין כאן תרבות של קניית סושי מוכן

יש קצת ב"קופיקס" (רק רולים צמחוניים, כך שזה לא ממש משנה) אבל בגדול, אנשים קונים סושי שמוכן במקום לאחר ההזמנה. לכן המצב הזה די נדיר מלכתחילה ואין סיבה שיחוקקו עבורו חוק.
 

prizman

New member
תחיי באשלוית למה לא?

ותקני בקופיקס. ממש נפלא.
זה כנראה מכוון לטעמך.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
*אנחה* התחלנו?

אני לא חיה באשליות אלא בישראל, אתה חי בתאילנד. כן, בישראל מכינים את הסושי במקום (לפחות בכל מקום שאכלתי בו עד היום). גם במקומות הכי קטנים הכינו ממש לנגד עיניי אין ספור פעמים. מעולם לא קניתי סושי בקופיקס (לא נראה אטרקטיבי, ואני לא מוצאת טעם בסושי צמחוני).
 

prizman

New member
תאנחי, זה לא ממש מעניין.

את קונה את מה שזול, זה ניכר כבר עשרות פעמים.
תלמדי לקנות את מה שטוב.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
שכחת כנראה שיש מולך מישהי משכילה שאתה אוהב לקרוא


http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/66/182967835
ואתה מבקש ממני לעזור לך להפסיק להתנצח, כי זה חבל לך:
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/66/182970689
אז הנה אני עוזרת לך, פשוט תפסיק. אין לך מושג מה אני קונה, וזה בכל מקרה לא קשור לנושא מכירת סושי מוכן מראש בישראל (מצב די נדיר, כאמור).
&nbsp
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אתה אמרת. וגם "את אשה נבונה לא פחות ממני". אני רק מצטטת.


 
למעלה