אז מה אכלתם בסוף השבוע?

מזנון איטלקי בלוינסקי, פיקניק במדרון וטאקריה

סוף שבוע תל אביבי בלי לצאת יותר מדי...אבל הצלחנו לאכול קצת
בשישי בצהרים המאוחרים אחרי קניות של קצת שטויות בכפר גלעדי חיפשנו מקום לאכול, בחרנו עוד פעם במזנון האיטלקי, כוך קטן עם 5 שולחנות ויופי של אוכל איטלקי, אכלנו סלט קאפרזה נדיב ומתובל במדוייק, קנלוני תרד טרי ונימוח וניוקי ברוטב שמן זית עם כרובית, תרד, עגבניות לחות ופלפל חריף, הכל עשוי במקום, מתבול ביד מעולה ופשוט נפלא, לקינוח טירמיסו קטן ומוצלח בצנצנת וצייסרים של טאקילה לקבל את השבת על חשבון הבית, סה"כ 137 ש"ח לארוחה נהדרת במקום פשוט עם לב גדול.
בשבת פיקניק יום הולדת לחברה בפארק המדרון בתל אביב, כרגיל ההצלחה הכי גדולה זה להמיס על גזיה המון שוקולד מריר וחלב משובח ולטבול תותים ובננות...
בערב אחרי הופעה מדהימה של גרג דולי חיפשנו אוכל לילי מוצלח, הטאקרייה כרגיל ענתה לדרישה עם 2 בוריטו שמנמנים- ביף סטייק שיכל להישאר עוד קצת על הגריל וקורניטס עם חזיר מפורר מעולה, הרבה סלסה ודייבלו עזרו לחסל את המנה ולקינוח אוריאו מטוגן, שחיתות כיפית במחיר קצת יותר מדי יקר
 
גרג דולי הוא מאהובי נפשי

גיבור גיטרה אפלולי אמיתי, פעם שישית משש הופעות בארץ...
ההופע האתמול הייתה מרתקת, מענינת ומאוד עירומה, ממליץ בחום לשמוע אותו היום גם כן בהופעה בבארבי
 

erezavn

New member
והאיש ציוני ואוהב ישראל (פעם שישית שלו פלוס מינוס)...

 
סוף שבוע עמוס

בשישי בבוקר אני הבחור והתפצלנו, אני הלכתי לשוק להביא ירקות והוא קפץ להביא שביבי עץ למעשנה, בדרך הוא גם קפץ לאדון שיפון והביא גם פוקצ'ה ולחם סלק.

לקראת צהריים קפצנו לפגוש חבר בבאיירן לבירת צהריים:
אני והבחור כל אחד לקחנו שני סוגי נקניקיות אחרים (אני לבן והוא עגל עם גבינה) שתי המנות מגיעות עם פירה מצויין ושוקרוט (שכולל בייקון ולכן הבחור לא אכל אותו). החבר הנוסף הזמין מנה של נקניקיות מהראשונות כי לא היה ממש רעב. חלקנו ברצעלים לראשונות.
אני שתיתי שפטן והבחורים שתו לוונבראו - חצי פלוס שליש.
סך הכל ארוחת צהריים בשמש עם בירה קרה - היה מעולה.

חזרנו הבייתה כדי לעבוד על המעשנה. הדבר הראשון שלמדנו הוא שהיינו צריכים הרבה יותר פחם, בגלל שהשתמשנו בכמות קטנה מדי הטמפרטורה צנחה די מהר ולכן אחר כבוד הבשר והירקות עברו לתנור.

הכנתי שורטריבס שקיבלו עליהם תערובת תבלינים ולקראת סיום גם קיבלו הברשה של רוטב ברביקיו שהכנתי בעצמי. הוכנו גם כרובית ובטטות. כולם קיבלו מנה לא רעה של עשן ככה שלמרות שסיימנו אותם בתנור הם עדיין היו מעושנים ומצוינים.
הגשתי את הכל לצד סלט ירוק לאיזון. לקנוח אכלנו עוגת שוקולד מושחתת וקאפקייקס לימון שהוכנו על ידי חברים.

בשבת אכלנו בראנץ' בטראק דה לוקס - התפריט לא זמין ברשת לכן אומר שאכלתי גרילד צ'יז עם בייקון טלה, ברי ותאנים (שלא ממש הורגשו) שהיה מושחת וטעים. שתיתי גם בלאדי מרי שהיה חרפרף וישב לי טוב. לא זוכרת בדיוק את המנה שהבחור לקח אבל הוא ליווה אותה בקנטאקי אייס טי. חבר נוסף שהיה איתנו לקח את ארוחת הבוקר שלהם עם ביצי עין ובייקון. סלסלת הלחמים הייתה מצוינת.
 

Omnivore

New member
שאלה על מעשנה

את כמה שזכור לי, את גרה ליד לה רפובליקה ושם זה בתים משותפים. איך מסתדר עניין העשן בבית?
 
מסביב למעשנה

ריב איי, ראמפ ובריסקט , עישון של 7 שעות בטמפרטורה של 120-140 עד טמפרטורת פנים של 63 מעלות. הגורם המעשן היה עץ הדר.
יצא ניפלא...
 
זה ברובו עינין של טעם אישי,

את צריכה לנסות.
אם תבקרי את הטמפרטורה את יכולה גם לא.
 
ברוב המקרים אין סיבה להתייחס שונה מתנור

פיקניה אני מכין כמו רוסטביף בטמפ' נמוכה (70-80 מעלות במעשנה עד חום פנימי שמתקרב ל60 ומבלי שום עיסוק מוקדם חוץ ממלח ופלפל)
נתחי חזיר אני לרוב משרה אבל גם לא בהכרח.
בכלליות אני פחות אוהב להתעסק עם הבשר לפני העישון ומקסימום משאיר במרינדה 24 שעות.
לגבי כמות הפחם- אני דווקא אוהב לא להעמיס בפחם ולמשור על טמפ' של בערך 70-80 מעלות ליותר זמן במקום 100-120 מעלות לפחות. זה פחות יעיל כשיש גם תפו"א ובטטות שלא תמיד נעשים גם אחרי הרבה מאוד שעות בטמפ' נמוכה
 

החתולית

New member
שאלה נוספת על המעשנה

האם יש טיפטוף של נוזלים מהבשר על הפחמים?
&nbsp
חשבנו על רכישת מעשנה בכל פעם שביקרנו בשוק הפליאו, אבל לא הצלחנו לקבל מהאנשים בדוכן תשובה על השאלה הפשוטה הזאת.
 
אצלנו לא

יש לנו מדף שכולל במרכזו מבנה שאוסף את השומן לשני אגנים שמיועדים לאסוף אותו. מעליהם אפשר לשים ירקות וכמובן לרוקן אם מתמלא יותר מדי.
&nbsp
מעשנה שהשומן מטפטף על הפחמים היא לא מומלצת (מניחה שאתם יודעים את זה ולכן שאלתם).
 

החתולית

New member
יודעת גם יודעת

זה אחד הדברים שכל הרופאים ויועצים למיניהם מסכימים עליו.
&nbsp
אפשר לשאול איזו מעשנה יש לכם?
&nbsp
&nbsp
 
לא ממותגת אלא נבנתה במיוחד

אם תרצי, אחפש את כרטיס הביקור של מי שבנה אותה.
&nbsp
 
למעלה