אז מה אכלתם בסוף בשבוע?

bob68

New member
שמח שנהניתם

רציתי לשאול, נאמר לכם שהם בהרצה ?
אצלנו על התפריט עצמו נכתב "תפריט הרצה". המלצרית ציינה שנתון זה מקנה לנו 30% הנחה על מחירי התפריט. בסוף נתבקשנו למלא משוב.

על הדיווח

 

erezavn

New member
תפריט הרצה...

על התפריט כבר לא היה כתוב שזה תפריט הרצה וגם לא נאמר מפורשות שזו הרצה. זו יותר הערכה שלי שהתפריט עדיין לא נסגר סופית.
 

החתולית

New member
נקרא נהדר

אחת המסעדות המסקרנות אותי. ננסה לבקר בה אחרי פריז (הכל נדחה לאחרי פריז).
 
שישי אצל חמותי, שבת בבריכה.

כאשר אנו מגיעים לחמותי אזי כרגיל מתרחשת הסביאה הגדולה.
שבת בבוקר בישלתי אורז סושי לבן( אורז רגיל שמוכן מאורז סושי. יוצא לי פשוט מעולה), וטיגנתי קציצות עוף בסגנון אסיאתי.
לקחנו לבריכה עם פירות ו2 הבנים שלי פשוט טרפו את זה.
 

גסטרו

New member
החלוצים 3 והרבה איטליה

נלהבים מארוחה קודמת , שבנו גם בחמישי הזה לחלוצים 3. הפעם היה פחות מוצלח
הזיתים היו נוקשים וכמעט שברתי שן , אכלנו 2 כל אחד והיתר נשאר
הגספצ'ו היה מעולה והפעם לקחנו מנה לאיש, עיקריות לי פולנטיה עם ציר בשר- היתה לי מתוקה מדי ולו טורטליני במלית שומר ברוטב עגבניות -מנה מיוחדת לאוהבי טעם השומר . אכזב מוס השוקולד לקינוח שהיו בו גרגרים כמו פרג ולא מבינה מדוע לא הערתי , המקרם שלו לא היה חלק ונימוח והטעם מר מדי . מים קרים הוגשו גם הפעם בבקבוק . החשבון כ340 שח לא כולל שרות

בששי בבקר חגגתי ששי חופשי, השכמנו קום ונסענו לשוק האיכרים בנמל שם חיכה ידיד ותיק ,קונה שם קבוע ,הדריך אותנו בדוכנים. קנינו המון- עגבניות מגי שאכזבו אותי- יותר מדי זרעים , שלל עגבניות שרי , תפוחים ושזיפים ממשק בן דור ביסוד המעלה , גבינת המאירי בפרומג'רי וגם קמבזולה ועוד ועוד
בדרך הביתה עצרנו בפסטה דלה קזה בכפר מלל לקנות רביולי, ריחות הפוקאצ'ות הטריות גרמו לנו לקנות שתים וגם קבלנו OTH מאפה פילו עם תרד געם פטריות .
משה, הבעלים , זוכר אותי כלקוחה ותיקה מימים ימימה .

לארוחת ערב הגיעו הצמחונים מהדרום עם הנכד (חובב קישוא !) הזמינו ארוחה איטלקית - הכנתי לזנית גבינות ופטריות, סלט עגבניות שרי עם גבינת המאירי , סלט ירקות, סלט גזר שהוא לא איטלקי אבל חביב על הנוער , רביולי גבינות ברוטב רוזה שהכנתי לבד מעגבניות טריות . כמובן המאפים מפסטה דלה קזה
לקינוח- טירמיסו שהכנתי לבד ויצא מצוין (גירסה ללא ביצים ) ו..אספרסו
נשאר מספיק גם לצהרי שבת ...
 

גסטרו

New member
מנה נוספת בחלוצים- ממיוחדי היום-כדורי אבטיח בתחמיץ

עם עגבניות שרי קלופות (!) כבושות וגבינה כחולה, אהבתי את השילוב של האבטיח והגבינה (עם לחם) פחות את העגבניות שהיו רכות
וסליחה על שגיאות ההקלדה, שכחתי לעשות הגהה
 
אכזבת אותי שהתאכזבת מעגבניות מגי...זה כל הכיף שהן מלאות

עסיס וגרגרים ולא קמחיות כמו כל עגבניות החממה. לטעמי, ממש עם טעם עגבניות בלדי של פעם. ועדכון - אכלתי היום אחת עם גבינת המאירי....
לאט לאט.
 

salo22

New member
לגבי עגבניות

יש זן אחד שאינני יודע את שמו, שמתוך מבחר מעניין ולא קטן שיש לשווקי תל אביב להציע, אהבנו במיוחד, אלו עגבניות גדולות מאוד, לפעמים בצורות הקצת מוזרות ומורכבות, במיוחד מצאנו אותם בדוכן במרכז שוק האיכרים בתל אביב של ארץ ערבה ונגב, משהו כמו העגבניות בשורת התמונות התחתונה, אני חושב שלרוב יש בסל הזה יהיו תמיד מספר זנים שונים גדולים יחסית, אז מדובר באחד מהם
כשהן טובות ובשרניות, זה היה כמעט כמו לאכול סטייק עגבנייה והטעם היה חלומי. אממה, לפעמים נראו טוב מבחוץ אבל היו קצת פחות מוצלחות, זה די בעייתי ב 13 ש"ח לקילו.. יכול להיות שאפשר למצוא אותן ביותר זול מזה, לא פשוט.
אגב לא מוצא מדריך אינטרנטי לזני עגבניות בארץ, חבל..אולי בפייסבוק שלהם יש יותר מידע, לפחות יש הרבה תמונות יפות של עגבניות..4
 

גסטרו

New member
בהחלט - כתבתי אתמול מאוחר ונמחק אז בקצרה

המתכון הבסיסי הוא מהספר של רות סירקיס -רב המכר, אבל אני שמה בכל שכבה גביע וחצי קוטז' (תבנית ל4 עלי לזניה ברילה מעט חופפים)
על השכבה הראשונה אחרי מריחת רוטב העגבניות שמה פטריות שמפניון פרוסות מוקפצות על אש גבוהה , עליהן גבינת פרומעז או דומה לה פרוסה בחוט דנטלי , ואז פרוסות גאודה או טל העמק , שכבה נוספת כמובן ולמעלה תערובת פרמזן ומוצרלה מגוררות
חשוב להכין יום קדם !! לתת להתגבש במקרר .
 
ג'ירף בראשון ופושון

ג'ירף - הפתעה לטובה! ב59 ש"ח מקבלים ראשונה ועיקרית מלאות, התחלקתי עם חבר וכל 4 המנות היו מצויינות ללא יוצא מן הכלל! מומלצים במיוחד: מרק תירס אסייתי וקציצות עוף בקארי (הקציצות עוף הכי טובות שאכלתי). אולי המסעדה הכי טובה באיזור ראשון-רחובות, בטוח מבחינת VFM.
&nbsp
פושון- מקרון מנגו ופסיפלורה שבטעם דווקא הזכיר וופל לימון, מעט מאכזב.
אקליירים של 1. קרמל מלוח ו2. אגוזי לוז שהיו שניהם ממש מתוקים, ממש כבדים, ממש עשירים וממש טעימים. מרגישים כאן את האיכות העילית וזה בהחלט מענג אבל מעט חד מימדי .
&nbsp
&nbsp
 
למעלה