אוכל עדתי - מנות עיקריות ותוספות

ninga 3

New member
אוכל עדתי - מנות עיקריות ותוספות


מנות בשריות
מנות ללא בשר לצמחונים/טבעונים
תוספות - ירקות, לביבות, פשטידות וכו'..

 

ninga 3

New member
נתחי טלה או אוסובוקו כבש או אסאדו

ניתחי אוסובוקו כבש טרי/או צלעות טלה בפירות יבשים חגיגי ביותר וטעים שיגעון..10 דק’ הכנה.... גילה
המתכון הזוכה בערוץ 22 בתוכנית של גיל חובב ב-(תמי 4)
כ2- 11/2 ק”ג קוביות ביינוניות של אוסובוקו כבש או פרוסות צלעות טלה, [רצוי יותר, כי זה טעים והאורחים יגמרו את התבשיל מהר.... ]

3 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
12 משמשים יבשים
12 שזיפים יבשים שחורים
12 תמרים יבשים - רכים מהזן הטוב
תבלינים: אב’ פלפל אנגלי, פפריקה,אב’ גריל עוף, אב’ מרק בצל, פלפל שחור גרוס טרי, מעט מלח...שני ראשי שום חצויים.
אפשר להוסיף גזר גמדי, תפו”א קטנים, ואפשר לערבב עם נתחי אסאדו [לבחור אותם בלי הרבה שומן] קוביות ולערבב עם האוסובוקו [זה הרבה יותר זול].

להכנה עצמה....:
בתבנית הגשה גבוהה[שמתאימה גם לתנור] מניחים בתחתית מחצית כמות רצועות הבצל, מתבלים באופן חופשי מכל התבלינים היבשים, מפזרים מחצית פירות יבשים, מפזרים ראש שום חצוי ברוחבו, ומזליפים מעל הכל שמן זית כ-1/4 כוס, מסדרים את קוביות הבשר ומעליהם שוב שיכבת בצל, פירות יבשים שום תבלינים ושמן זית, מכסים עם נייר כסף מכניסים לתנור חם, למשך חצי שעה בחום גבוה 200מ’, ומורידים ל-160 מ’ עוד כ3-4 שעות.....ו...ללקק את האצבעות...ראו הוזהרתם...!!!



 

yafchuk1

New member
שכבות בשר וחצילים


מצרכים
1 ק"ג בשר כתף או שריר
2 בצל
4 עגבניות בינוניות פרוסות
2 חציל קלופים ופרוסים
3 כף רסק עגבניות
3 כף סוכר
1/2 כוס מיץ לימון
1 כף פפריקה אדומה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
1 כפית פלפל שחור
קורט מלח
3 גרגרי פלפל אנגלי
1 כפית כורכום
2 עלי דפנה
2 חלבונים מוקצפים מעט
שמן לטיגון

אופן ההכנה
יום לפני מבשלים את הבשר בשלמותו מוסיפים כורכום עלי דפנה ופלפל אנגלי
מצננים ומעבירים למקרר
פורסים את הבשר לקוביות עפ"י רצונכם
פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ וחוצים לשניים, זורים מעליהם מלח ומניחים במסננת
למשך שעה. מנגבים את החצילים בנייר ניגוב וטובלים בחלבון (מונע ספיגה של שמן בחציל)
מטגנים את החצילים במחבת עם שמן מוציאים ומניחים במגש עם נייר סופג
בסיר עם 3 כפות שמן מטגנים בצל עד להשחמה מוסיפים בשר ומאדים מעט עם הבצל
פורסים עגבניות ומניחים בצד
בקערה מערבבים, רסק עגבניות ומלח ,פלפל , פפריקה חריפה ומתוקה , לימון וסוכר.
להרכבת התבשיל :
בסיר הבשר מניחים שכבת עגבניות ומעליהן שכבת חצילים.
חוזרים שוב על שכבת עגבניות ושוב שכבת חצילים.
בוזקים מעל את רוטב העגבניות מוסיפים 2 כוסות מנוזל הבשר
מבשלים על אש נמוכה כ- 40 דקות.

 

נמושקה1

New member
וואייי וואווו אני כבר לא יודעת מה לבחור

קיבלתי סחרחורת מרוב מתכונים טעימים.
תודה רבה יפצוק נראה נפלא
חג שמח
טובה
 

ninga 3

New member
כרוב ממולא בנוסח הונגרי

כרוב ממולא - אין לי שם של מוציא המתכון ועימכם ה-

(Töltött káposzta ) או בשמו ההונגרי: הטולטוט קפוסטה
[מניחים במרכזו של כל עלה כף מעיסת המילוי ומקפלים את שולי העלה כמו שעוטפים חבילה]
מניחים במרכזו של כל עלה כף מעיסת המילוי ומקפלים את שולי העלה כמו שעוטפים חבילה
כדאי להכין תמיד ממולאים יום לפני ההגשה, הטעמים מתגבשים יותר

ל- 6 מנות:
1 ראש כרוב - אני שוטפת את הכרוב, מייבשת ומכניסה למקפיא עטוף בניילון נצמד, כשמוציאה, הכרוב מוכן למילוי ללא צורך בבישול, כך עושה גם עם בצל.

למילוי:
350 גרם בשר בקר טחון
150 גרם בשר עוף טחון
3/4 כוס אורז שטוף
2 כפות שמן
2 שיני שום כתושות
1 בצל קטן מגורר
מלח, פלפל שחור
פפריקה מתוקה
2 ביצים

לרוטב:
1 בצל קטן קצוץ
לטיגון: שמן / פיסות אווז מעושן
1 ק"ג כרוב חמוץ שטוף
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
סוכר, מלח.

אופן ההכנה:
1. מפרידים את עלה הכרוב: ערב הבישול עוטפים את הכרוב בניילון נצמד ומקפיאים אותו או שמבשלים אותו במים רותחים עד שעליו מתרככים. מצננים ומפרקים את העלים. אפשרות נוספת: עוטפים את הכרוב בניילון נצמד ומכניסים למיקרוגל למשך רבע שעה.

2. המלית: מערבבים בקערה בשר,אורז,שמן,שום, בצל מגורר, מלח,פלפל וביצים. ומעבדים לעיסה אחידה.
(גילה – בצל טעים יותר להזהיב מעט בשמן הנתון)
3. מניחים במרכזו של כל עלה כף מעיסת המילוי ומקפלים את שולי העלה כמו שעוטפים חבילה.

4. בסיר רחב מזהיבים את הבצל הקצוץ בשמן או באווז מעושן. מסירים מעל האש ומוסיפים פפריקה וכרוב חמוץ מכסים במים רותחים ומרתיחים.
(גילה – אפשר להזהיב את שלושת הבצלים יחד, ולהוריד למילוי)

5. מניחים בסיר את עלי הכרוב הממולאים, כשהתפר כלפי מטה. מכסים במכסה ומבשלים כחצי שעה עד שהם מתרככים.

6. מערבבים רסק עגבניות עם קמצוץ סוכר, פלפל שחור, מלח ומעט שמן. יוצקים על עלי הכרוב ומבשלים עוד כמה דקות.

 

ninga 3

New member
קישואים ממולאים בנוסח העידה הסורית-חאלבית

הקישואים של גיסתי הגדולה אסתר כהן
הטעם חמוץ מתוק, ובקושי הצלחתי להשאיר ממולא אחד לשכן בפעם האחרונה.

250 גרם חזה עוף טחון
250 גרם בקר טחון
כוס אורז שטוף ומסונן
חופן פטרוזיליה קצוצה
מעט שומן כבש
כף גדושה רסק עגבניות
2 כפות רכז רימונים
תיבול: פלפל שחור, אב’ פלפל אנגלי, פפריקה מתוקה, מעט אב’ גריל עוף, מעט סוכר או דאייט-טיפ
לערבב הייטב ולהשהות מכוסה כמה שעות או למשך לילה - לספיגת הטעמים.
למחרת, מגררים את קליפת הקישואים ומרוקנים אותם בעדינות מתוכן, ממלאים במלית ומשכיבים בסיר רחב ועמוק מטגנים מעט כמו שהם....א(אם נשארת מלית ממלאים בצל)

הרוטב:
3-2 כפות רסק עגבניות
(לנסות להוסיף)עגבנייה טרייה ואדומה - מרוסקת
כ-1/4 כוס רכז רימונים ועוד טיפה....
פלפל, מלח
כף שטוחה קונפיטורת מישמשים
מים רותחים
טועמים ומשפרים טעם..
מפזרים על הממולאים פירות יבשים: מישמשים, שזיפים, דבלות, תמרים, כ-12 סה”כ...מוסיפים את הרוטב ומביאים לרתיחה, מפזרים 1-2 נענע יבשה...
מנמיכים להבה, ומבשלים כשעה..עד שהבית מתמלא ריחחחח...טובב...אפשר להכניס לתנור בחום 160 מ’ כשעתיים...בהצלחה..!(זה מה שאני עושה)...תהנו...גילה
נענע יבשה
לוקחים צרור של נענע, שוטפים היטב ומנערים משאריות המים, מפזרים על צלחת גדולה, ומכניסים למיקרו ל-5 דקות (אל פחד, זה גם לא מספיק) הצרור נראה גדול, אל דאגה הוא מתכווץ, לאחר 5 דקות, מוללו את הנענע או היפכו אותה להמשך יבושה, לעוד 2-3 דקות, (תלוי במיקרו) יבשו ובידקו עד שהיא מתפוררת במגע האצבעות, קריספית.





 

ninga 3

New member
עוףבקפה של אמא בוצי

עוף - פולקס הודו [נקבה] ו/או כרעיים בקפה...מדהים מבית אמא

מטגנים עד להזהבה יפה פולקס הודו או חלקי עוף רצויים, אפשר לערבב (עושים זאת יום לפני הבישול, ומכניסים לקופסא גדולה עם מכסה ...ומישרה)
המישרה:
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס מיץ קלמנטינות או 1/4 כוס מיץ לימון
1/2 כוס יין אדום יבש
1/4 כוס סויה
2 כפות רסק עגבניות או קטשופ
2 כפות אב’ מרק עוף
1/2 כוס מים חמים
1/2 כוס שמן
2 כפות פפריקה (אפשר גם קצת חריפה)
הרבה הרבה שום כתוש או פרוסות
2 כפות דבש
שום כתוש
כף גדושה חמאת בוטנים – לא לוותר...
לערבב מים ואב’ מרק ולערבב הכל יחד, לשפוך על העוף...
בקופסת המישרה.
למחרת,.................
2 בצלים קצוצים גס, להזהיב ולהניח מעליהם את חלקי העוף, לנוזלים שנותרו מוסיפים כף גדושה אב’ מרק בצל, מערבבים ומוסיפים לסיר מעל העוף, מביאים לרתיחה מוסיפים פרוסות שום נוספות, מוציאים מעט נוזל לקערית ומערבבים את הנוזלים בקערית עם כפית שטוחה קפה שחור נקי [ללא תוספות טעם]
מחזירים לסיר מערבבים קלות וממשיכים בבישול איטי בתנור כ- 4 שעות בתנור....ב-160 מ’
הקפה נותן צבע ומוסיף ארומה וטעם שאי אפשר להאמין...



 
למעלה