מתכונים לבשר

לינדה7

New member
מתכונים לבשר


פינה חדשה למתכוני בשר ..


שתפו אותנו במתכונים שהכנתם
או שאכלתם וקבלת מתכון מעולה ומומלץ ..

יאלה בואו נרים כפפה .

לינדה.
 

לינדה7

New member
צלי בשר בתוספת פיטריות ...













המרכיבים:

1 קילו בשר מספר 6-5

1 קילו תפוחי אדמה

חצי קילו בצל יבש

חצי כוס שמן קנולה

חבילת פטריות שמפיניון קפואות או שימורים

כמון

קינמון

פלפל שחור

כורכום או חוויאג` למרק

בקבוק בירה שחורה או 2 כוסות

אופן ההכנה:
פורסים את הבשר לפרוסות, את תפוחי האדמה פורסים לפרוסות עבות. את הבצלים קוצצים דק. בסיר כבד שבו יתבשל הצלי. מוסיפים את חצי כוס השמן, מטגנים את הבשר משני צידיו ( בכדי לאטום אותו ).
מוציאים לצלחת את פרוסות הבשר, ומטגנים את תפוחי האדמה באותה צורה. מוציאים גם אותם לצלחת.
עכשיו מוסיפים לאותו שמן, את הבצלים. מטגנים עד להזהבה ומוסיפים את הבשר. לאחר מכן מוסיפים את תפוחי האדמה ומעל מוסיפים את הפטריות. מערבבים, מוסיפים את התבלינים והבירה. נותנים לתבשיל להתבשל כשעה בערך. אח``כ מקטינים את האש, ומבשלים עוד שעה עד שהבשר מבושל ורך. אם צריך להוסיף עוד נוזלים אז מוסיפים מים רותחים.


בתיאבון לינדה


קישור לתמונות :http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1876535&r=1
 

ninga 3

New member
קלופס – של אמא בוצי

קלופס – של אמא בוצי


חומרים:

3/4 קילו בשר טחון (רצוי 1/4 מכל סוג – עוף, בקר, הודו)אפשר רק בקר.
1/2 ראש שום כתוש
200 גרם בצל קצוץ – מזהיבים בסיר בצל
1 קישוא – להוסיף לבצל המוזהב ולהמשיך כמה דק' להזהבה – להוסיף אבק מרק עוף ובצל כף מכל אחד.
1/2 כפית אב' סודה לשתיה
3 ביצים – להפריד ולהקציף חלבונים לחוד
כף שטוחה מיונז
כפית חרדל
1-2 כפות קטשופ
כ-3/4 כוס קמח מצה/פירורי לחם (להוסיף לפי הצורך)
מלח,פלפל שחור, אגוז מוסקט –אב' פלפל אנגלי.
לקישוט: שמים במרכז הקלופס אפונה, ביצים קשות, רצועות גזר מבושל או מה שאוהבים.

כציפוי:לקראת הסוף למרוח קטשופ – לגוון יפה, 1/4 שעה לפני הסוף.(לקוח מהרוזנת היחפה הינה)
אופן ההכנה:

יש להכין עיסה מכל התערובת כמו לקבב.
אחר כך יש לקחת כדור גדול של בשר ליצור גומה (חור) ולשים בתוכה ביצים שלמות, בזו אחר זו. יש לסגור וליצור רולדת בשר.
• טיפ של הרוזנת היחפה:למרוח מעל קטשוף בנדיבות רבה.
• לאפות ב-160 מ’ כשעה וחצי....טעים לדבריה גם קר ככריך...אני אפיתי כשעתים וחצי, חיכיתי שישחים קצת בצדדים.
• טיפ: [של הרוזנת[-כדי שהקציץ בשר לא יסדק - להניח תבנית עם מים חמים מתחת לקציץ בתנור, כשהקציץ בשר על הרשת.....האורחים שלה התענגו (לא שמתי מים, לא התפוצץ אצלי)
תהנו...גילה.
 

ninga 3

New member
צלי בקר עם פיטריות וחצילים

צלי בקר עם פיטריות וחצילים
– של יהודית עם שיפורים שלי.. גילה

נתח בקר מס' 4 או 5 (אפשר גם אחר)בשלמותו
(גילה אני משתמשת עם צלי כתף מס' -5 או 6 לפעמים נתח שריר)
סלסילת פיטריות שמפיניון – פרוסות (גילה – משתמשת עם פיטריות טריות, ולפעמים מוסיפה 2-3 פיטריות פורטובלו)
כוס קוביות קטנות של חציל קלוף (גילה – לא חובה, לא תמיד ממשת, לעיתים מוסיפה חציל קלוי קצוץ, בפעם האחרונה הוספתי חצי קופסת חצילים"על האש" קנויה ויצא טעים מאוד)

רכיבים:

בצל גדול – רצועות – להזהיב
עצם שתים טובות
כוס יין אדום יבש
מים רותחים לכיסוי התבשיל (או מיי בישול הבשר מסוננים)
2-3 שיני שום מעוכות וחתוכות גס
מלח גס, פלפל גרוס טרי, מעט פלפל אנגלי
כפית גדושה פפריקה מתוקה ומעט חריפה
כפית שטוחה אבקת גריל עוף
כף גדושה אב. מרק בצל
כף גדושה אב. מרק עוף
כ-1/4 כוס רכז רימונים
2-3 כפות סילאן
חציל קלוי או 1/2-3/4 קופסת חצילים קנויה (על האש)

ולהכנה:

אני מניחה את נתח הבשר בסיר לחץ, מכסה אותו במים ומוסיפה, בצל קלוף בינוני, גזר לא גדול קלוף, 2-3 עלי דפנה ו-2-3 גרגרי פלפל אנגלי שלם, שן שום, להביא לרתיחה להנמיך להבה ולבשל על נמוך 45 דקות..מוציאה את הנתח ומקררת..לאחר מכן למקרר בקופסא למשך כמה שעות או לילה(לממהרים אפשר שעה בהקפאה זה כמו 8 שעות במקרר) את נוזלי הבישול מסננים ומשאירים במקרר...השומן במידה ויש מתקרש למעלה וניתן להשליכו...אם נשאר מיי בישול ניתן להוסיפו לכל תבשיל אחר במקום מים.

למחרת:

בסיר רחב להזהיב בצל גדול קצוץ גס או לרצועות ולהוסיף:
פרוסות פיטריות וקוביות חצילים, להמשיך בהזהבה כ-8 דקות
פורסים לפרוסות את נתח הבשר ומניחים מעל הפיטריות
מסננים מעל את נוזלי המישרה ומוסיפים כוס יין אדום ותבלינים ומביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-3/4 שעה או עד שרך, אם מצטמצם הרוטב יש להוסיף מים רותחים כדי כיסוי... שפרו תיבול ותהנו.
גילה
 

ninga 3

New member
מוקפץ בקר סצ'ואן ממסעדת "ג'ירף"

כנסו לקובץ, זה פשוט מעדן.
תהנו..גילה.
 

ninga 3

New member
לשון של שרה בר המדהימה

לשון עם פטריות של שרה בר


מצרכים:

1 לשון בקר
6 שיני שום
4 עלי דפנה

תבלינים:

שמן לכיסוי תחתית הסיר
1 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כרכום
מים
קופסה גדולה של פטריות שלמות

למלא חצי סיר מים להכניס את הלשון ולהרתיח כ- 45 דק’ .
מורידים את הכרום המחוספס שעוטף את הלשון ולשטוף היטב .

לשים בסיר שמן עד כדי כיסוי התחתית, שמים את הלשון , השום ועלי דפנה, (אפשר להוסיף יין אדום יבש).
לצקת מים בסיר עד כיסוי הלשון מבשלים עד שהלשון רכה .

להוציא להניח על קרש חיתוך להצטננות.
לאחר שהתקררה לפרוס לפרוסות של 1 ס”מ.

לשים בסיר שמן , מסדרים את פרוסות הלשון , מפזרים מעל את הפטריות, התבלינים ומים עד גובה הלשון ומבשלים עוד כ- 1/2 שעה.

להשאיר מעט מאוד רוטב .
תהנו...גילה
 

ninga 3

New member
גולש מעולה ממלון "ויסטה" - אילת

כנסו לקובץ..ותהנו...גילה
 

ninga 3

New member
גם אנחנו מתארחים שם הרבה

והיום היות ויש לנו יחידה בקלאב הוטל, אנחנו הולכים לעשות שם קידוש,, צ'ארלי מנהל חדר האוכל מכין לנו שולחן כיד המלך....

אנחנו נוסעים עוד שבועיים כבר דיברתי איתו...הוא מחכה לנו...חחח..את באה...?
גילה
 

ninga 3

New member
אושפלו של השף ישראל אהרוני הגדול

אושפלוב תבשיל אורז, גזר וכבש של השף ישראל אהרוני
.. גילה 121/10/2005 07:28

המצרכים:

4 בצלים גדולים חצויים ופרוסים דק
חצי כוס שמן
1 ק”ג בשר כבש חתוך לקוביות גדולות
8 גזרים קלופים חתוכים ל”גפרורים” דקים
1 כף גרגירי כמון שלמים [גילה -אני שמתי אבקה וקצת פחות]
1/2 כוס צימוקים בהירים ללא חרצנים
תבלינים: כף מלח, כפית פלפל, כף כמון, אפשר מרק עוף.
2 ראשי שום שלמים - חצויים
3 כוסות אורז עגול
כוס גרגירי חומוס לאחר השרית לילה

אופן ההכנה:

.1. שוטפים היטב את האורז, מסננים ומשרים אותו בהרבה מים קרים למשך שעה לפחות.

.2. מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא שחום. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עד שהוא משחים יפה. מוסיפי חופן גזר, מערבבים, מוסיפים גם חצי כוס מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.

.3. מוסיפים על הבשר בשכבה אחידה את שאר הגזר, מוסיפים שכבות [בלי לגעת או לערבב] מפזרים מעל את הצימוקים וגרגרי החומוס, כמון ופלפל. מניחים על הגזר את ראשי השום חצויים.

.4. מוסיפים לסיר את האורז המסונן. מוסיפים מים כדי כיסוי האורז [על כל כוס אורז כוס מים, כי יש נוזלים נוספים בסיר],. ”מחוררים” באורז 5-6 גומות עד עומק הסיר, מביאים לרתיחה, מכסים היטב ומבשלים על להבה נמוכה כשלוש ארבע שעות, או בסיר לבישול איטי 4-6 שעות..
אפשר לשים בתחתית [אם זה מתבשל בתנור] פרוסות תפוחי אדמה
תיאבון..!!!
 

ninga 3

New member
"בחש" - מאכל בוכרי טעיםםם של השף אהרוני

כנסו לקובץ ותהנו...גילה
 

לינדה7

New member
גילוש תודה יקירה על המתכונים


הם נקראים טעימים ומעולים את אלופה יקירה..


לינדה
 
למעלה