לפתית וקנולה זה בערך אותו הדבר
קנולה זה זן מסוים של לפתית שפותח ע"י הכלאות זני לפתית שונים בקנדה.
שני הזנים לא קטניות אלא ממשפחת הכרובים, אי אפשר להכין מהם קמח ואי אפשר לאכול את הזרעים כמו שהם אלא רק משמשים לשמן (הצמח עצמו משמש גם כמזון לפרות, אבל לא הזרעים).
אני חושבת שרק אצל מעטים הם נחשבים קטניות, אבל על הבקבוק כתוב קטניות לפי הכי מחמירים.
גם אם יש ספק אם אלה קטניות - ברגע שמדובר בשמן או לציטין בשוקולד, ספק אם צריך להחמיר. פעם רב אמר לי, שאם אני מתארחת אצל קרובי משפחה ספרדים בפסח - אני יכולה לאכול אצלם כל מה שהוא לא קטניות בעין. כלומר לא לאכול אורז או פול, אבל אין צורך לחקור איזה שמן בדיוק הם שמו בעוגה. המנהגים האלה לא נועדו לפצל משפחות בפסח, שלא יוכלו לאכול אחד אצל קרובו.