מאפה בלקן
מאפה מדהים שאפשר למלא בו הכל חייבת להודות לחברתי רוזה אשה יקרה מיוחדת במינה על מתכון נפלא זה שאני עושה בו שימושים רבים.במילויים שונים הקרדיט לנותנת המתכון היקרה רוזה . תודה לך רוזה
http://www.rosmarin-kitchen.com/2011/10/28/מאפה-הבלקן/ כנסו לבלוג שלה תמצאו מאכלים מיוחדים במינם.
רוצה רק לציין שעשיתי שינויים קלים בהכנת הבצק.בכל מקרה הבצק והמילוי
משהו מיוחד ואתם יכולים למלא כרצונכם.לבנתיים המילויים שלי הם
כרוב,
דלעת ועישבי תיבול
בטטה ועשבי תיבול
תפוח אדמה + עלי סלק +פטריות
טונה וירקות
ירקות מוקפצים
סוגי גבינות.
כמו שתמיד אני אומרת לכם תתפרעו
הולכת לכם להיות רשימה ארוכההה
אבל התוצאה טעימה ותקצרו מחמאות.
ואפילו מאפה בלקן במילוי גבינה
בלקן גבינה בתבנית
מילוי הגבינה
מילוי בלקן גבינה
ואפילו מילאתי שארית של בצק באגוזים ומרחתי עליו סירופ
וגם הכנתי סלט בלקן שקראתי לו "סלט בלקן של רוזה" יאמיייי
בבקשה להפשיל שרוולים ולהתחיל לעבוד.
לבצק( לפי שינויים קלים שלי)
500 גרם קמח
3 ביצים
100 גרם שמן (רוזה לא שמה סוכר ומלח, והוסיפה כפית חומץ )
כפית מלח
כפית סוכר
מעט מים.
אופן ההכנה:
לשים את כל החומרים בקערה וללוש בצק שיהיה אלסטי כמובן להוסיף מים עד שהבצק רך וגמיש.
למילוי כרוב:
שקית כרוב של גוש קטיף.
או כרוב אחד בינוני
1 בצל קצוץ
3 ביצים קשות לא חובה
חבילת שמיר קצוץ דק
מלח
פלפל שחור
קורט סוכר
שמן לטיגון הבצל
אופן ההכנה :
לטגן את הבצל עד הזהבה
להוסיף את הכרוב התבלינים והשמיר לאדות על אש נמוכה עד לריכוך הכרוב. לצנן. לגרד את הביצים על מגרדת דקה ולערבב עם הכרוב
לשים במסננת להגרת נוזלים
אופן ההכנה :
לרדד את הבצק לשים מהמילוי .להכין כל צורה שעולה לכם בדמיון
להניח בתבנית על גבי נייר אפיה .למרוח בביצה טרופה לפזר שומשום ,או קצח.או גרעיני דלעת,או גרעיני חמניה.
לאפות 25-30 דקות בחום 189 מעלות.
מילוי דלעת.
בערך 1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות בינוניות
1 בצל גדול קצוץ
4 שיני שום פרוס דק
חופן עלי בזיליקום קצוצים דק
חופן עלי פיטרוזיליה קצוצים דק
מעט מלח
קורט קינמון
פלפל שחור
שמן לטיגון הבצל
אופן ההכנה :
לטגן את הבצל עד הזהבה
להוסיף את השום לטגן עוד כמה דקות.
להוסיף את הדלעת לטגן תוך כדי עירבוב. להוסיף רק את התבלינים
לשים על להבה נמוכה לכסות את הסיר ולבשל ללא תוספת נוזלים תוך כדי השגחה מתמדת.עד לריכוך הדלעת.
לשים את הדלעת במסננת להגרת נוזלים.
אחרי הצינון למעוך למחית לא ממש חלקה שישארו גושים קטנטנים.
להוסיף את הבזיליקום והפטרוזיליה.
להכין לאפיה כמו שכתוב בכרוב.
בטטה.
אותם המרכיבים של הדלעת.
את הבטטה יש לבשל במים עם הקליפה עד לריכוך לסנן למעוך.
להוסיף את הבצל תבלינים ועישבי תיבול.
תפוחי אדמה +פטריות +עלי סלק
4 תפוחי אדמה מבושלים עם הקליפה
1 קופסת פטריות קצוצות
1 חבילת עלי סלק רק הירוק
בצל קצוץ
4 שיני שום פרוסות דק
מלח, פלפל שחור ,כורכום ,קורט כמון
אופן ההכנה:
לבשל את תפוחי האדמה עד לריכוך ולמעוך.
לשלוק את עלי הסלק במים רותחים כדקה לסנן מנוזלים ולקצוץ דק
לטגן את הבצל וה