גונדי-- החמין הפרסי
מצרכים לקציצות:
600 גרם חזה עוף טחון
צרור של שמיר קצוץ דק
חצי כוס סולת
2 כוסות אורז
חצי כוס שמן
כורכום, מלח פלפל שחור.
למרק :
גרונות של הודו/ פולקעאס של עוף/ כנפיים של עוף.
מים (כמובן)
תפוחי אדמה שלמים כמספר הסועדים
גזרים
קישואים
כוס או יותר עדשים ירוקות.
מלח ,כורכום,פלפל שחור, כפית כמון.
כף א` מרק.
להכנת הקציצות
ללוש היטב את כל המרכיבים של הקציצות.
ליצור כדורים בגודל המתאים לכם.
לשים את הקציצות במגש ולהכניס למקפיא לחצי שעה.
בנתיים לשים בסיר מים על הגז.
להכניס את גרונות ההודו או מה שבחרתם לשים במרק.
להוסיף את הירקות והעדשים ולהביא לרתיחה.
להנמיך להבה ולהוסיף את התבלינים.
אחרי שהוצאנו את הקציצות מהמקפיא, להנמיך את הלהבה עד למצב שהמרק לא רותח.ורק אז להכניס את הקציצות למרק .(הפעולה הזו מתבצעת כדי שהקציצות לא יתפוררו.
לא מגביהים את הלהבה כדי שהתבשיל ירתח התבשיל צריך להיות כל השעות על חום בלבד.כמה שיותר שעות ככה יוצא תבשיל חום חום וטעיםםםם
הערות : 1נאמר לי לא לשים קישוא כי הוא גורם לתבשיל להחמיץ. אני לקחתי סיכון
.
2 לא היתה לי סבלנות לחכות עוד ולאכול מהתבשיל ולכן אכלתי לפני שהתבשיל השחים.
3 אם שמים על פלטה לשבת לדאוג שהתבשיל יהיה לא במקום הכי חם של הפלטה.
4 יצאו לכם המון קציצות .תקפיאו לפעם הבאה.
5 תיהנו ובהצלחה
טובה
קישור לבלוג:
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2568889&r=1