מתכון לדג מרוקאי
תוכן ההודעה
דג מרוקאי לפי מתכון משפחתי[סבתא]ו--- זהבה ש 10/12/2010 00:21
אפשר בורי , מושט רצוי לוקוס ואפילו דג קרפיון גדול כדי שהעצמות יהיו גדולות
דגים,2-3 פלפל גמבה , פלפל חריף שלם , כמה פלפלים אדומים יבשים, 1 חבילה כוסברה[ אפשר פטרוזליה ], ראש שום קלוף והשניים שלמות, גזר
פפריקה מרוקאית חובה, כורכום ואבקת מרק עוף
אופן ההכנה
בסיר רחב ושטוח להניח את הגבעולים של הכוסברה,לחתוך את הגזרים לאורך ולחצי ולהניח בסיר
בקערה להניח את הדגים ולפזר מעליהם את התבליניםלערבב.להוסיף מעל לגזר
את הפלפל גמבה לחתוך ל-8 ולהוציא חרצנים ולהוסיף מעל לדגים
את הפלפל היבש להשרות מעט זמן במים רותחים , לנקות גרגירים ולהוסיף לסיר.
ואת שני השום השלמות לפזר מעל, ואת הכוסברה הקצוצה.
בקערה שתיבלנו את הדג להוסיף מעט מים ולערבב עם התבלינים שנישארו בקערה לאחר תיבול הדג, ולשפוך מהצד של הסיר
כדי לא להוריד את התבלינים מהדג לבשל מעט עם מכסה סגור , לפתוח את המכסה ולבשל עד אשר המים מתאדים ונישאר רוטב סמיך
בתחילת ההכנות לבישול הדג להכין בצנצנת כמה כפות של פפריקה מרוקאית {לקנות במשקל לא בשקית בסופר היא מרה}
לערבב עם שמן והרבה שמן וכאשר הפלפל שוקע להוסיף לסיר כאשר הרוטב כבר סמיך ולבשל עוד עד אשר הדג נישאר { כמו שסבתא שלי אומרת} על השמן שלו