שרשור שגר ושכח

חנהפ

Active member
עוף בירקות וטרגון

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2017/06/blog-post_7.html[/URL]


רכיבים:
בצל סגול אחד
פלפל אדום אחד
2 עגבניות בשלות
5 שיני שום קצוצים דק דק
3 ענפי טרגון (לא להגזים עם הטרגון, זה דומיננטי)
4 כרעיים עוף מחולקים לשוק וירך
רבע כוס שמן זית
תפו"א קטנטנים בקליפה חצויים
מלח גס ופלפל שחור
אופן ההכנה:
ממליחים ומפלפלים את נתחי העוף




מחממים את השמן ומטגנים להשחמה את נתחי העוף





באותה מחבת נטגן את הירקות החתוכים, נשחים אותם כשמונה דקות,






נחזיר לסיר את נתחי העוף, נוסיף שום, טרגון מלח ופלפל. כוס מים רותחים,




ננמיך את הלהבה ונכסה את הסיר כ-30-40 דקות.

בינתיים נשחים את תפו"א במחבת


נוסיף את תפו"א הצלויים למחבת עם נתחי העוף והירקות
ערבוב קל
ואז נכניס לגריל החם שבתנור לעוד חצי שעה.
 

חנהפ

Active member
תבשיל שפונדרה ועוד

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2017/02/blog-post_22.html[/URL]


רכיבים:

1/2 1 קילו שפונדרה חתוכה למלבנים גדולים.
כרישה אחת (לבן וירוק) חתוכה גס
שני גזרים חתוכים גס
שורש סלרי
שורש פטרוזיליה
ארבעה תפוחי אדמה
ארבעה ארטישוקים ירושלמים מקולפים
5 שיני שום
חצי כפית טימין יבש
כ- 300 גרם תמרי מג'הול מגולענים
מלח ופלפל
למצע:
300 גר' שעועית לבנה מבושלת -יש לקנות כזה קפוא
100 גר' חזה אווז מעושן
1 כוס מציר הבישול של הבשר
3 בצלי ירוק
כף פטרוזיליה קצוצה
מלח,פלפל ,פפריקה מתוקה.
אופן ההכנה:
.
בסיר רחב ולוהט עם מעט שמן זית לצרוב את נתחי השפונדרה יפה יפה מכל הכיוונים.

כן, גם מהצדדים. ואז להוציא לנוח קצת בחוץ.




להכניס לסיר את ירקות השורש ולהשחים.
אין צורך להוסיף שמן כי הבשר כבר השאיר את חותמו על הקרקעית.




מחזירים את הבשר לסיר,

מכסים במים רותחים, מתבלים בטימין
והתמרים ומביאים לרתיחה. לתקן תיבול תיבול עם מלח ופלפל.
לכסות את הסיר ולהכניס לתנור שחומם ל 160 מעלות.



עכשיו, שלוש וחצי שעות אינקובציה.
כשהתבשיל מוכן, מוציאים את נתחי הבשר והירקות





מסננים, שומרים כוס לבישול השעועית ומצמצמים , כמה? הרבה עד שמתקבל רוטב מעט סמיך
יוצקים על הבשר והירקות ונהנים
 

חנהפ

Active member
פסטה ברוטב בטטה

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2016/10/blog-post_30.html[/URL]


וככה זה הולך:
500 גר' פסטה צדפים
4 בטטות קטנות
4 שיני שום כתושות
בצל קטן, פרוס דק
9 כוסות מים בול
6 כפות שמן זית
1/2 2 כפיות מלח
את כל זה שמים יחד בסיר רחב ידיים




מוסיפים מים



מדליקים אש גדולה
ומביאים לרתיחה

ובוחשים


מערבבים, זה שם המשחק, לא נעלמים לסיר
נשארים לידו ומידי פעם מערבבים נמרצות

ככה הבטטה מתמוססת לתוך הרוטב והפסטה לא נדבקת לתחתית הסיר

בשלב שהרוטב כבר מתחיל להצטמצם. ממש לא מפסיקים לערבב



מתי להפסיק? אם נשארו ממש מעט נוזלים, הפסטה כבר התרככה
אבל זו לא בעיה לבדוק -טועמים...
אם מתכוונים לאכול את הפסטה מייד אפשר לצמצם את הנוזלים כמעט לגמרי
אם מתכונים לאכול לאחר כמה שעות הפסטה תמשיך לספוג נוזלים, וכדאי להתחשב בזה
 

חנהפ

Active member
אושפלאו -וריאציה על הנושא

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2016/04/blog-post_13.html[/URL]


הרכיבים:
6-8 מנות (4 מנות)
1/2 1 כוסות אורז
שמן לכסוי תחתית הסיר
4 כרעי עוף מפורקים
4 בצלים פרוסים
8 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור (גרוס גס)
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
500 גר` גזר חתוך לגפרורים
חופן נדיב של חמוציות
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים
3-4 כוסות מרק עוף צח (אפשר להשתמש גם במים עם א.מרק עוף)
אופן ההכנה:
משרים את האורז במים לחצי שעה
מתבלים את נתחי העוף במלח,ופלפל שחור
מחממים בסיר גדול וכבד (אני השתמשתי בסוטג`) את השמן ומטגנים את חלקי העוף עד שיזהיבו. מוציאים ושומרים בצד.
מוסיפים לסיר את הבצל והשום ומטגנים עד הזהבה.



מוסיפים את הגזר ומאדים כ- 10 דקות


מחזירים את העוף לסיר ומתבלים בתבלינים. מפזרים מעל העוף את הגזר,
מכסים ומאדים כ-30 דקות על להבה נמוכה.

מפזרים את החמוציות וגרגרי חומוס , מערבבים קלות

מסננים את האורז ומפזרים מעל הכל.
מתבלים מעט ומכסים את הכל במרק עוף עד לגובה האורז ועוד קצת.


(מביאים לרתיחה על אש גבוהה ומבשלים כך כ- 10 דקות מנמיכים את האש
וממשיכים לבשל עד שהנוזלים נספגים והאורז רך


מעבירים את התבשיל לקערת הגשה או הופכים על מגש גדול ומגישים חם.
 

חנהפ

Active member
מג'דרה אורז עדשים ופרגיות

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2015/01/blog-post_15.html[/URL]


רכיבים:
1/2 1 ק"ג פרגיות חתוכות לפיסות בגודל כ- 5 ס"מ
תבלינים: מלח,פפריקה,כורכום,פלפל שחור
2 בצלים קצוצים
3 גזרים מגוררים דק
1/2 1 כוסות עדשים שחורות מבושלים לכמעט ריכוך, לשמור חצי כוס מנוזלי הבישול
1/2 1 כוסות אורז שטוף
תבלינים: מלח,כורכום,אבקת מרק עוף,פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
מתבלים את נתחי הפרגית ומניחים לשעה לספיגת טעמים
מטגנים במעט שמן להשחמה קלה משני הצדדים

מניחים בצד
בסיר רחב מזהיבים את הבצלים הקצוצים
מוסיפים את הגזר המגורר
מאדים כ- 5 דקות
מוסיפים את יתרת הרכיבים ומחזירים גם את נתחי הפרגית


מוסיפים 1/2 3 כוסות מים


מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים נספגו
 

חנהפ

Active member
פאיה

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/02/blog-post_9028.html[/URL]


12 שוקיים להמליח לפלפל ולטגן בשמן זית,להניח בצד
באותו סיר (רחב ונמוך) לטגן 2 בצלים ולהוסיף 4 שיני שום כתושים
להוסיף: 3 פלפלים חתוכים לקוביות בגודל 1.5 ס"מ
4 עגבניות קלופות וקצוצות
3 נקניקיות מרגז או צ'וריסו,אני שמתי קבנוס.
אופציה -הוספת כוס אפונה קפואה
לבשל כ-10 דקות
להוסיף 3 כוסות אורז
1 כוס יין לבן
5 כוסות מרק עוף (מים+אבקה) או ציר עוף
זעפרן,מלח,פלפל שחור
להחזיר את השוקיים המטוגנים ולבשל עד שכל הנוזלים נספגים
 
ארוחת בשר טחון ואורז של השף אופיר קדם, בסגנון בוכרי

ארוחה מעולה ומומלצת.
מי שלא אוהב בשר כבש, יכול להשתמש בבשר בקר, עדיף קצת שמן,
למשל צוואר.


מצרכים
---------

1/2 ק"ג אורז עגול (של סושי) שטוף ויבש
1 ק"ג בשר כבש טחון בטחינה גסה - שיש בו לפחות (!) 15%
שומן. זאת אומרת - מקסימום 850 גר' בשר (שיכול גם להיות
מעורב עם בקר) ולפחות 150 גר' שומן.
3 עגבניות טריות רכות מגוררות
1/4 סלרי אמריקאי (גבעולים) חתוך לקוביות בינוניות
1/4 ראש סלרי חתוך כנ"ל
1/2 ק"ג גזר חתוך קטן
חבילת כוסברה
שן שום קלופה ושבורה
75 גר' צימוקים קטנים
כף שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
3 יח' הל שלם קלוי (אפשר גם לא קלוי)
1/4 כוס שמן קנולה


אופן ההכנה
--------------

שמים בקערה את כל המרכיבים ולשים היטב.
מעבירים התכולה לשקית (אפשר קוקי ואפשר גם שקית סופר
פשוטה).
לסגור היטב אבל לא להדק את השקית כדי שיישאר מעט מקום לתפיחת האורז.
לעטוף היטב בניילון נצמד (4-5 פעמים. שלא ישאר חרירון!)
ולכסות בבד - אפשר חיתול או מגבת דקה.
להכניס לסיר עמוק, לכסות במים ובמכסה, להרתיח ולבשל על אש בינונית
5-6 שעות. (אני מרתיחה ומעבירה לתנור מחומם מראש ל- 120 מעלות)
 
עוף עם אורז (בתוספת גיוונים)

מניחים בסיר (עדיף בציפוי נון סטיק) עוף מחולק למנות או 4 כרעיים חצויות, כשהעור כלפי מטה.
יוצקים לסיר 3.5 כוסות מים, מעט שמן (עדיף קנולה) וכפית שטוחה מלח (או לפי הטעם) ומרתיחים.
שוטפים ומסננים 2 כוסות אורז (עדיף יסמין).
כשהמים מבעבעים מוסיפים לסיר את האורז, סוגרים את הסיר ומביאים שוב לידי רתיחה.
כשמבעבע, מערבבים ומיישרים בעדינות את האורז, מבלי להזיז את חלקי העוף.
מקטינים להבה ומבשלים כ- 40-50 דקות.

גיוונים
בעגבניות (פלאו בג'יג') – מזהיבים בסיר בצל קצוץ בינוני, על זה מניחים את חלקי העוף עם העור כלפי מטה, מוסיפים את המים ומרתיחים, יחד עם האורז מוסיפים לסיר גם כ- 3/4 כוס עגבניות בשלות חתוכות לקוביות די קטנות ו- 100 גר' רסק עגבניות. לאחר הקטנת הלהבה, כדאי להניח מתחת לסיר תחתית מתכת מחוררת לפיזור חום.
עם אפונה/פול ושמיר (פלאו ברלי) – יחד עם האורז מוסיפים לסיר גם צרור גדול של שמיר קצוץ וכ- 400-500 גר' אפונה קפואה או פולים ירוקים קלופים (אפשר קפואים).
צהוב – יחד עם המלח מוסיפים למים 1/2 כף אבקת עמבה/קארי/טורשי צהוב
 
טסקבב - עוף/חזה הודו עם ירקות ותפו"א. מתכון טורקי/פרסי

טסקבב
ארוחה בסיר אחד מהמטבח הטורקי ומהמטבח הפרסי
חלקי עוף לפי בחירה
או
חזה הודו חתוך לקוביות בינוניות
אפונה קפואה
תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות כנ"ל
בצל גדול
רסק עגבניות (בכמות שתיצור רוטב לא קלוש מדי)
פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם

בסיר שטוח ורחב, עדיף בציפוי נון סטיק, מטגנים קלות את תפוחי האדמה. מוציאים לקערה, מזהיבים את הבצל, מוסיפים את העוף/חזה ההודו ומטגנים מכל הצדדים עד לשינוי הצבע, מחזירים לסיר את תפוחי האדמה, מוסיפים את האפונה ואת רסק העגבניות והתבלינים. מוסיפים מים בכמות שתגיע לגובה המוצקים שבסיר. מרתיחים, מקטינים להבה ומבשלים כ- 45 דקות על אש קטנה.
הטורקים והפרסים מגישים בצלחת עמוקה, על מצע של אורז לבן, ואוכלים בעזרת כף.
וזה אומר שתפוחי האדמה אינם מרכיב דומיננטי בסיר הזה אלא רק חלק מהתבשיל. לא התוספת המרכזית.
כמובן שאפשר לוותר על האורז ולהגדיל את כמות תפוחי האדמה.
 
כופתה ברנג'י - כופתאות בשר, אורז וירק מהמטבח הפרסי

אלה כופתאות גדולות שמתקבלות ללא רוטב בסופו של בישול.

½ ק"ג בשר טחון, 2 כוסות אורז (עדיף עגול), מלח, פלפל, חב' כוזברה קצוצה, ½ חב' פטרוזיליה (צריך להיות כפול כוזברה), בצל, 4 כוסות מים.
גיוון: במקום עשבי התיבול מתבלים את האורז באבקת עמבה (בהרט של חמוצים צהובים שנקרא גם טורשי).
גיוון: יש המוסיפים שמיר או מכינים רק עם שמיר במקום עשבים אחרים.
מערבבים היטב את הכל חוץ מהמים והבצל. קוצצים את הבצל, מטגנים בסיר שטוח ורחב, מוסיפים מים וקצת מלח, כשזה רותח מכינים כדורים בגודל קצת פחות מכדור טניס, ומהדקים היטב. מסדרים בסיר בשכבה אחת, מכסים ומביאים לידי רתיחה. מעבירים לאש קטנה ומבשלים כ- 40 דקות.
אם אוהבים את הכופתאות מאד רכות, צריך להוסיף עוד ½ כוס מים ולבשל 50 דקות.
 
עוף טריפוליטאי עם לימון ותפוחי אדמה

מתכון של גיסתי אהובה כהן מאשקלון

כ-1.5 קג' עוף חתוך למנות (כנפים, ירכים או כל חלק אחר), כ-1 קג' תפו"א חתוכים לקוביות גדולות, מעט שמן, 6-7 שיני שום קצוצות, 4 פרוסות דקות של לימון, עם הקליפה, חתוכות לרבעים, כורכום, פלפל שחור, קורט קינמון, מלח, ¾ כוס מים.
מחממים את השמן בסיר שטוח ורחב (עדיף נון סטיק), מוסיפים את העוף וצולים מכל הצדדים על אש רחבה מוקטנת, מוסיפים את כל השאר, מרתיחים, מקטינים שוב את האש ומבשלים כשעה. הופכים בעדינות פעם אחת באמצע הבישול.
 
עוף עם תפו"א וירקות כתומים. מתכון של כלתי שמתאים לפסח

עוף שלם חתוך ל- 12 או כמה כרעיים חצויות.
בצל גדול קצוץ
כמה שיני שום קלופות וחתוכות גס
תפוחי אדמה, גזר ובטטה - חתוכים לקוביות קטנות (הכמות ויחסי הכוחות - לפי הטעם)
סלרי קצוץ בינוני - כמה שרוצים
קצת מלח

בסיר שטוח ורחב (עדיף נון סטיק) מזהיבים מעט את הבצל, מוסיפים את הירקות (פרט לסלרי) ומטגנים מכל הצדדים עד שמשנה צבע והופך שקוף במקצת.
מוציאים לקערה (זו שלתוכה מלכתחילה חתכנו אותם), מכניסים לסיר את חלקי העוף ומטגנים לסגירה מכל הצדדים. מחזירים לסיר את הירקות, מוסיפים סלרי וממליחים לפי הטעם.
מוסיפים מים בכמות שתגיע בדיוק לגובה כל מה ששמנו בסיר. מרתיחים, מעבירים לאש קטנה ומבשלים הרבה זמן. לפחות שלוש שעות. צריכה להישאר כמות קטנה יחסית של נוזלים.
אצל כלתי זה ישב על הפלטה 5 שעות לאחר הרתיחה והיה מעולה..

טעים טעים טעים טעים.
 

עדיקים

Active member
עוף עם זיתים ותפוחי אדמה

מבוסס על מתכון של רות סירקיס מהספר מהמטבח בהנאה-
מאדים עם מעט שמן בצל, מוסיפים רסק, מים, כמון מל"פ מעט סוכר ומיץ לימון.
חותכים תפוחי אדמה לפלחים
כרעיים/שוקיים ללא עור
מכניסים לסיר את העוף תפוחי האדמה. לקראת סוף הבישול מוסיפים זיתים (למי שאוהב)
אצלי רבים על הזיתים ואני תמיד שמה המון.
 

חנהפ

Active member
מרק קרופניק

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2016/01/blog-post_3.html[/URL]


רכיבים:
3 כפות שמן
2 בצלים קצוצים
2 גזרים,
1 שורש פטרוזיליה,
3 גבעולי סלרי,
3 שיני שום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
8 כוסות מים
מלח מעט ופלפל שחור, טחון טרי
2 כפיות גדושות אבקת מרק בטעם עוף
1 כוס גריסי פנינה, שהושרו במים רותחים לשעה
250 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות
חופן פטריות מיובשות שהושרו במים רותחים לשעה ונקצצו
2 כפות גדושות אבקת מרק פטריות מעורבבות בחצי כוס מים
אופן ההכנה:
קוצצים במעבד מזון את הגזר, שורש פטרוזיליה שום וגבעולי סלרי

בסיר גדול מחממים שמן ומאדים את הבצל עד שמתחיל להזהיב.

מוסיפים הירקות הקצוצים ומאדים כ- 10 דקות

מוסיפים את הפפריקה וממשיכים לאדות תוך כדי עירבוב, עוד כמה דקות.

מוסיפים את גריסי הפנינה והפטריות

מוסיפים את המרק, מתבלים במלח ופלפל, ומביאים לרתיחה, מבשלים כשעה וחצי

טועמים ומשפרים את התיבול, לפי הצורך.

5 דקות לפני תום הבישול מוסיפים לסיר את אבקת מרק הפטריות

זו שערבבנו במים

האבקה תסמיך את המרק ותיתן לו את מרקמו הקטיפתי.
 

חנהפ

Active member
מרק ירקות וקובה

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2015/01/blog-post_20.html[/URL]


רכיבים:
3 בצל ירוק
4 גבעולי סלרי עם עלים
1 בצל קצוץ
1 עגבניה מגוררת
3 גזרים חתוכים לקוביות
300 גר' דלעת חתוכה לקוביות קטנות
2 קישואים חתוכים לקוביות
8 כוסות מים
2 כפיות אבקת מרק בטעם עוף
חצי כפית כורכום
רבע כפית פפריקה מתוקה
מלח,פלפל שחור
אופן ההכנה:
קוצצים דק מאוד,במעבד מזון, את הבצל עם הסלרי
מזהיבים את הבצל במעט שמן
מוסיפים את הירקות ומאדים כ- 15 דקות על אש קטנה
מוסיפים את המים והתבלינים
ומביאים לרתיחה
מוסיפים את הבצל והסלרי הטחונים
מבשלים כ- 40 דקות, כשהירקות מתתרככים מוסיפים את הקובות הקפואות לסיר
ומבשלים עוד חצי שעה.
 

חנהפ

Active member
מרק ירקות ונוקלך

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/11/blog-post_5.html[/URL]

רכיבים:
1 בצל גדול קצות גס
2 גבעולי סלרי עלים קצוצים
3 גזרים קלופים וחתוכים לטבעות
2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
1/4 ראש כרוב פרוס לרצועות דקות
1/2 1 כוסות אפונה קפואה
מה עוד אפשר? אפשר פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
אפשר פרחי כרובית ו/או ברוקולי
אפשר תפו"א חתוכים לקוביות
7 כוסות מים
כפית גדושה מלח
3 כפות אבקת מרק פטריות אפשר גם אבקת מרק בצל ואפשר לוותר ולשים קצת אבקת מרק בטעם עוף
עלים קצוצים מ- 10 גבעולי פטרוזיליה
לנוקלך:
2 ביצים
2 כפות שמן
1/4 כוס מים
1/3 כפית מלח
מעט מהפטרוזיליה הקצוצה
קמח
אופן ההכנה:
בסיר גדול מזהיבים את הבצל בכף שמן
מוסיפים את הירקות ומאדים על אש קטנה כ- 15 דקות
מוסיפים את המים, התבלינים
מבשלים כשעה
טועמים ומתקנים תיבול
לקראת סיום הבישול מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה
מערבבים את חומרי הנוקלך, מוסיפים קמח עד לקבלת בלילה סמיכה
מניחים על הסיר מגררת גסה או כזאת יעודית להכנת נוקלך

שופכים עליה את הבלילה ובעזרת כף דוחפים את הבלילה דרך חורי המגררת לסיר
מבשלים עוד 10 דקות
 

חנהפ

Active member
מרק ירקות וקניידלך

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/03/blog-post_7121.html[/URL]

רכיבים:
למרק:
1 בצל
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי אמריקאי
2 גזר
2 קישוא
1 בטטה
1 שורש פטרוזיליה
1 כוס אפונה קפואה
8 כוסות מים
4 כפיות אבקת מרק בטעם עוף
מלח
בזיליקום
פלפל שחור

לקניידלך:
1 כוס מים רותחים
1/3 כוס שמן
1 כפית מלח
פלפל שחור
מעט ג'ינג'ר יבש
קמח מצה
2 ביצים


אופן הכנה:
לקצוץ את הירקות למרק במעבד מזון
להזהיב את הבצל במעט שמן
להוסיף את קוביות הפלפל והסלרי, לאדות כ- 5 דקות
להוסיף: גזר, קישוא, בטטה, שורש פטרוזיליה ולאדות כ-15 דקות.
להוסיף מים, אבקת מרק בטעם עוף, מלח, בזיליקום, פלפל שחור
לבשל עד שהירקות התרככו.

בקערה לערבב את העיסה לקניידלך:
1 כוס מים רותחים, 1/3 כוס שמן, כפית מלח, פלפל שחור ומעט ג'ינג'ר יבש.
להוסיף קמח מצה עד לקבלת עיסה רכה וכשמתקרר קצת להוסיף 2 ביצים.
להניח את העיסה למנוחה כ-10 דקות
ולאחר מכן כשהמרק רותח לגלגל כדורים קטנטנים ולהכניס לסיר.
לבשל כ-15 דקות והכל מוכן.
 
אשה מאש - מרק רימונים מהמטבח הפרסי

אשה מאש Asheh Mash
מרק רימונים פרסי – מתכון נהדר של דודתי נדיה זוהר
אפשר לשחק עם הכמויות לפי מידת הסמיכות הרצויה
1.5 כוס קטניות מאש – משרים כ- 12 שעות
1 כוס אורז עגול או פרסי שטוף ומסונן
כ- 1/2 ק"ג (משקל נטו) כרשה קצוצה גס. כדאי לבחור כרשים צעירות בעלות עלים ירוקים לא גסים.
1.5כוסות מיץ סחוט (לא משומר) מרימונים מהזן האדום החמצמץ. אפשר לסחוט בעונה ולשמור במקפיא. רימונים אלה נשמרים שלמים במקרר לפחות עד אפריל.
אם אין להשיג זאת, אפשר להמיר ב- 100 מ"ל רכז רימונים + 200-220 מ"ל מים.
4-5 כוסות מים (לפי מידת הסמיכות הרצויה. אם מוסיפים יותר מים, צריך להקפיד על אותו יחס בינם לבין מיץ הרימונים).
מלח, פלפל שחור וסוכר – לפי הטעם.
לקציצות:
1/2 ק"ג בשר טחון – אפשר כבש, בקר, עוף או הודו. אם לא משתמשים בבשר כבש, אפשר (אם אוהבים) להוסיף קצת שומן כבש טחון.
ביצה
קצת פירורי לחם או קמח מצה (לא חובה)
מלח, פלפל וכמון או הל, לפי הטעם.

מאדים את הכרשה בשמן (עדיף זית), מוסיפים את שאר מרכיבי המרק, מרתיחים, מקטינים להבה ומבשלים עד שהמאש רך. בינתיים מכינים את תערובת הקציצות ומשאירים למנוחה במקרר, מכוסה. כשהמאש רך, יוצרים כדורים קטנים (בגודל חלמון ביצה קשה בערך), מגבירים להבה, מכניסים את הקציצות למרק, מרתיחים שוב, מקטינים להבה ומבשלים עוד 20-30 דקות.
לחילופין, אפשר להכניס למרק כבר בתחילת הבישול, עוף חתוך למנות קטנות.
 
אשה רשתה - מרק קטניות, אטריות רחבות וירק, מהמטבח הפרסי

אשה רשתה Asheh Reshteh
מרק חורפי עשיר מהמטבח הפרסי.
צירוף הקטניות והאטריות שיש במרק, יוצר שלמות חלבונים שמהווה תחליף נאות למנה בשרית.
פירוש השם אַשֵהּ הוא מרק. רֵשתֵהּ זה אטריות. בילדותי סבתא, אימא והדודות, נהגו להכין בעצמן אטריות רחבות למרק הזה ועד עכשיו אני זוכרת איך היו פורסים סדין על השולחן ואפילו על אחת המיטות, ועליו היו מיבשים רצועות ארוכות של אטריות רחבות.
כיום אפשר לוותר על השלב הזה ולהשתמש באטריות רחבות קנויות.
עדיף לא "אטריות ביצים".

המרק סמיך, מחמם, טעים ומאד קל הכנה.

ואופן ההכנה: משרים חומוס, שעועית חומה ואפשר גם עדשים מהסוג החום-ירקרק.
מטגנים בצל, מוסיפים חבילה גדולה של תרד שטוף היטב וקצוץ. אפשר להחליף את התרד
במנגולד (סילקא) ואפשר להוסיף גם שפע עלי כרפס קצוצים. אפשר גם פטרוזיליה. הכול קצוץ די גס כי מתכווץ בבישול. לא כדאי לקצוץ דק במעבד מזון.
מאדים תוך בחישה כמה דקות, מוסיפים 2-3 כוסות קטניות שרויות, מים ומלח (מי שאוהב יכול להוסיף אבקת מרק עוף אבל מטעמי בריאות מומלץ לוותר)
מרתיחים ומבשלים עד שהקטניות רכות.
מבשלים בנפרד אטריות רחבות (ללא ביצים), למשל פטוצ'יני או פפרדלה, שוטפים מיד במים צוננים כדי לעצור את הבישול ומוסיפים למרק. מבשלים עוד 2-3 דקות ומכבים.
 
למעלה