שרשור שגר ושכח

"מרק של חורף" - גריסים קטניות וגרונות

מרק גריסים, קטניות וגרונות שבתי העניקה לו את שמו
זהו מרק "מודולרי" ואפשר לשנות את יחסי הכוחות בין המרכיבים השונים, לפי הטעם האישי.
אפשר לוותר על הגרונות אם רוצים מרק לא בשרי.
1 ק"ג גרונות הודו (או בשר שריר/צוואר חתוך לקוביות, או קורקבני
עוף או הודו חצויים)
1 כוס גריסי פנינה או חיטה
1 כוס שעועית לבנה או חומה (או חומוס)
1 בצל קצוץ
כ- 1 כוס גזר קצוץ
סלרי – 2-3 גבעולים ועלים, קצוצים (לא הכרחי אך מומלץ)
מלח
פלפל
מעט שמן לטיגון
מים לפי מידת הסמיכות הרצוי

משרים את השעועית ואת הגריסים, בשתי קערות נפרדות. את השעועית 6 שעות או יותר ואת הגריסים שעתיים או יותר. אפשר להשרות מראש, לסנן היטב ולהקפיא. בהכנה, להעביר ישירות מהמקפיא לסיר.
מזהיבים את הבצל בסיר עמוק, מוסיפים את הגזר, מטגנים עוד דקה, מוסיפים את כל שאר המרכיבים (פרט למלח שאותו מוסיפים לקראת סיום הבישול), בוחשים, מרתיחים, מעבירים לאש קטנה ומבשלים כשעה וחצי (עד שהשעועית והגרונות מספיק רכים).
כדאי להניח מתחת לסיר תחתית לפיזור חום, עגולה ממתכת מחוררת, הדומה למחבט פינג פונג. לגריסים ולחיטה יש נטייה לשקוע לתחתית הסיר ולהיחרך.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אורני, תודה רבה על העלאת השרשור - בינתיים רק ריפרפתי וטרם

הספקתי לעבור על הכל.
מקווה שיהיה לי מה להוסיף!
 
למעלה