צ'לנג אקספטד
אבל לבשלנים מתחילים, כן? משהו מהיר וקל:
סטייק פרגית טעים שקשה להרוס:
לקנות סטייק פרגית, כמה חתיכות - לבקש שיורידו את השומן בסופר.
להכין ולהשרות במרינדה לכמה שעות. מרינדות יש הרבה. למשל:
שמן זית
כפית חרדל דיז'ון (שם מפוצץ לחרדל גרגירים, לא הקרם הצהוב בלעחס הזה).
תבלינים (כ"א חצי כפית-כפית... לפי העין) - פפריקה, כורכום, מלח פלפל, חוואיג', כל מה שגדלתם עליו יעבוד.
מיץ לימון
אני שם גם קצת דבש. לשיקולכם.
לערבב את המרינדה טוב טוב. להשרות את הסטייק פרגית/סתם חתיכות פרגית/'שווארמה פרגית' - לא דומה לשווארמה שיש ברחוב.., רק לא חזה עוף בכל מקרה. הוא אנורקטי מדי לזה.
לתת לזה כמה שעות, אפילו לילה במקרר.
להוציא מהמקרר חצי שעה לפני הבישול - שמעתי פעם שבשר צריך לעלות על מחבת כשהוא בטמפ' החדר. בבקר זה בטוח נכון, אני חושב שגם בעוף.
לחמם מחבת - עם השמן של המרינדה הכי טוב - ולזרוק את הסטייק פרגית על המחבת כשהיא חמה מאוד אבל שהשמן עוד לא נשרף.
כמה דקות ספורות לצד הראשון, חצי מזה לצד השני, וא-וא-לה. טעים מאוד.
בצד הולך טוב: אורז צהוב / פתיתים - אבל מושקעים, עם בצל-שום-רסק עגבניות / סלט כלשהוא.
טיפ לפתיתים: מאוד קל שפתיתים ייהפכו לעיסה לא מזוהה. בשביל לשדרג אותם:
לטגן קודם בצל ופלפל אדום (AKA גמבה) בקצת שמן.
כשמוזהבים קצת - להוסיף כוס פתיתים. מלח פלפל בשלב זה.
לטגן עוד קצת 3-4 דקות ככה עד שמזהיבים.
לפני המים הרותחים, להוסיף: שום קצוץ, 2-3 כפיות רסק עגבניות, לערבב טוב טוב שלא יהיו גושים.
להוסיף כוס מים רותחים על כל כוס פתיתים.
זה עושה שמח בסיר והכל קופץ, יופי. להנמיך האש. לערבבבבבבב בשביל - נכון - שלא יהיו גושים.
לכסות במכסה, אפשר גם עם מכסה עטוף במגבת - מרגיש יותר מקצועי ואמהי
. לערבב מדי פעם! פתיתים מתגבשים בקלות. מאוד סוציאליים.
7 דקות על האש, עוד 7 דקות כשהמכסה סגור והם מתחממים להנאתם מהחום בלי אש.
יאם. כלומר, עם הבצל והשום ותבלון נכון והעגבניות. אחרת זה בסיס הטירונות שלכם, עם כל הכבוד לצה"ל.
טיפ לסלט - אם יש זמן להשקיע קצת -
עלי בייבי, עגבניות שרי, חסה, גזר
לקלות צנוברים! דקה שתיים והם מוכנים. זהירות, נשרפים בקלות.
קשיו. כמה יקר ככה טעים. אפשר גם לקלות קצת ולא חייבים.
רוטב שתמיד יוצא טוב: חרדל דיז'ון, מיונז, דבש, לערבב טוב טוב.
כאמור... הכל לבשלנים פשוטים. כמוני