אפשר להכין אורז גם במיקרו, בפיירקס עם מכסה
אני אוהבת להכין אורז לבן עם ירקות:
כוס אורז פרסי
2 כוסות מים
2 כפות שמן זית
כפית מלח
לזה אפשר להוסיף שליש-חצי כוס עדשים כתומות (רק כתומות כי האחרות דורשות בישול מוקדם ואני עצלנית
)
וכל ירקות הסנפרוסט שתעלי על דעתך (אני שמה ערבוב של כל הנ"ל):
אפונה
גרגירי חומוס
ברוקולי/כרובית (פשוט "להטביע" כמה חתיכות בתוך ערימת האורז)
שעועית ירוקה/אדומה
גרגירי תירס
 
שופכים הכל לפיירקס, מערבבים טוב, דואגים שהמים מכסים את הכל (ואם לא, מוסיפים קצת מים) ושמים במיקרו - אחרי 10 דקות מוציאים, מערבבים ואז כל חמש דקות מערבבים עד שהמים נספגים באורז. בדר"כ כמות כזו לוקחת לי קצת פחות מ-25 דקות.
 
* יותר עדשים ויותר חומוס יעשו את האורז יותר יבש. הכרובית והברוקולי מוסיפים רטיבות.