עוד! סלטים מירקות מבושלים ו/או עדשים --
סלט עדשים ודלורית בויניגרט (אחד האהובים עלי)
1 דלורית בינונית
1 כוס עדשים שחורות מבושלות
חופן קטן של עלי נענע
שמן זית
מלח, פלפל, סילאן
לרוטב:
1/3 כוס מיץ לימון טרי
1 כפית חרדל גדושה
1 שן שום בינונית כתושה
כף וחצי – שתיים סילאן
מקלפים את הדלורית וחותכים לקוביות קטנות של 1×1 ס"מ. שמים בתבנית עם קצת מלח ופלפל, כפית סילאן ושמן זית בנדיבות (זה חוסך את השמן אח"כ ברוטב). מכניסים לתנור על 180 מעלות עד שהדלורית רכה ומוכנה לאכילה.
את העדשים מבשלים בהרבה מים עד שהן רכות ומוכנות, אבל לא נמעכות לגמרי. מסננים ומייבשים. מערבבים הכל ביחד ומוסיפים את הנענע קצוצה.
אתמול הכנתי סלט עדשים שחורות ועגבניות טריות:
2 כוסות עדשים שחורות מבושלות
2 עגבניות בשלות קצוצות לקוביות
חופן נדיב של פטרוזיליה + כוסברה קצוצות
חופן נענע קצוצה
1 שן שום קצוצה
שמן זית בנדיבות
מיץ מלימון וחצי / שניים
מלח
פלפלים קלויים
שיטה אחת היא לקלות את הפלפלים בשלמותם, לקלף, לחתוך לרצועות ואז לתבל (אני אוהבת לתבל עם הרבה שום, בלסמי שאני מבשלת קצת עם השום, סוכר חום, מלח פלפל).
שיטה אחרת היא לחתוך את הפלפלים לרצועות מראש, לקלות בתנור בחום גבוה עם בצל סגול, ולתבל במלח פלפל, סילאן, שמן זית ומלא שיני שום שלמות. יוצא מהמם.