אוכל עדתי השבוע יעסוק בסלטים קרים ו/או חמים

ninga 3

New member
סלט ירוק פיקנטי ברוטב יוגורט וחרדל

סלט ירוק פיקנטי של גילה
12/4/2005 14:15

הרוטב: [תחילה מכינים את הרוטב לספיגת הטעמים]
יוגורט אחד או גבינה לבנה 5%
כף גדושה מיונז
כפית חרדל
2-3 שיני שום כתושות
פלפל, מלח
לנער בתוך צינצנת או לבחוש בקערית
.
קערת הסלט:
עלי חסה חתוכים גס [אפשר לערבב עם בייבי או...אחר]
פלפל ירוק מתוק חתוך גס
2 מלפפונים ירוקים- פרוסות לא דקות, עם קליפה.
1-2 גזר פרוסות
צנונית - פרוסות
2 בצל ירוק - פרוסות בינוניות
שמיר קצוץ
אפשר גם רצועות כרוב ירוק

את הרוטב יש להוסיף רק בזמן ההגשה..[כדי שהירקות ישארו קשים]
ת ה נ ו...גילה

 

ninga 3

New member
סלט כבד קצוץ מהמטבח ההונגרי

כבד קצוץ בנוסח הונגרי...

1/2 ק”ג כבדי עוף – נקיים מגידים ושטופים – (צרובים על להבה ככתוב...)
2-3 ביצים קשות
3-4 בצלים יבשים גדולים -פרוסים לרצועות ומוזהבים
1 בצל יבש בגודל בינוני - קצוץ דק מאוד [להשאיר חי]
פלפל שחור הרבה, מלח
להוסיף בסוף, למחבת יין אדום יבש - מעט
1-2 כפות מיונז

להזהיב את הבצלים עד קבלת גוון יפה שזוף, אך לא שרוף, אחרת זה יוצא מר.
באותו מחבת מטגנים את הכבד [רצוי עם מיכסה, אחרת משפריץ לכל עבר]

במכונת בשר, טוחנים לסירוגין את הכבדים, הבצל המוזהב והביצים הקשות, בסוף מכניסים למכונה פרוסת לחם רצוי שחור, (להשרות מעט במים ולסחוט) ללא הקליפה, הוא מוציא את כל התוך ממכונת הבשר, אפשר להשאיר אותו.
[אם רוצים לקבל מירקם של ממרח, יש לטחון במעבד מזון את הכבד+הביצים+הבצל]
בקערה, להוסיף את התיבול, המיונז, והבצל הקצוץ, לערבב, לטעום ולשפר טעמים....בתיאבון.

 

גליגלי6

New member
המטבח ההונגרי נחשב למאוד טוב..לעומת המטבח הייקי של אמא שלי

שלא ידעה כלל לבשל כי היתה חברת קיבוץ..:)
 

ninga 3

New member
סלט ביצים

סלט ביצים עם בצל חי או מטוגן
מרכיבים:
6 ביצים
2 בצלים - גדולים קצוצים - לטגן במעט שמן (לו חובה) או 2-3 בצלים ירוקים, קצוצים דק ומעוכים מעט, כדי לשחרר את הטעם. (רצוי למעוך עם המלח)
מל"פ
שמן קנולה
מעט מיונז
חרדל
מלפפון חמוץ (כבוש במלח)

אופן ההכנה:
מבשלים את הביצים כ-20 דקות
בינתיים מזהיבים הבצלים
מקלפים את הביצים ומגררים גס, מערבבים עם הבצל,
מוסיפים מל"פ ומיונז, משפרים תיבול וטעמים ובתאבון!

 

ninga 3

New member
סלט אבוקדו

המצרכים:
3-4 יחידות אבוקדו בשלים .
2-3 ביצים קשות - לגרר על פומפייה גסה
4 מלפפונים חמוצים.
2-3 בצלים ירוקים - קצוצים דק
מעט חרדל
מל"פ
מיץ לימון
1-2 כפות מיונז

 

ninga 3

New member
סלט פול וטונה של אהרוני - טעים ברמות

מרכיבים:
3 כוסות פולי פול טריים – רצוי לקלף את הפולים הפנימיים.
5 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות
1 בצל אדום קצוץ
1 פלפל אדום חריף פרוס
3 בצלים ירוקים קצוצים
1 כף עלי אורגנו טריים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1/4 כוס מיץ לימון
1 כפית קליפת לימון מגורדת
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
4 כפות נענע קצוצה
פילה מ- 2 לימונים
1 קופסה טונה חריפה בשמן זית
2 בצלים ירוקים, חתוכים באלכסון

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפולים במי מלח כ-3-4 דקות. מוציאים, מסננים ומעבירים לקערה עם מי קרח. מסננים שוב.
2. במחבת מחממים את השמן, ומטגנים בו את האורגנו, פלפל אדום,שום ובצל כ-3 דקות.
3. מוסיפים למחבת את הפול לטיגון קצר, ממליחים ומפלפלים. מוסיפים את מיץ הלימון, מביאים לרתיחה ומבשלים דקה נוספת. מערבבים פנימה את הפטרוזיליה, הנענע והבצל הירוק.
4. מסירים מהלהבה ומעבירים לקערה יפה. מפזרים מעל את הטונה ולסיום את הבצל הירוק.

 

לינדה7

New member
סלט ביצים


מצרכים:
5ביצים מבושלות .
חצי חבילה עירית,
3 בצלים ירוק,
2-4 מלפפון חמוץ (לא חובה אך זה משדרג את הטעם)
2כפות מיונז אמיתי,
כפית חרדל,
קורט פלפל שחור,
חצי כפית סוכר,מלח לפי הטעם,
אופן ההכנה:
לבשל ביצים קשות לקרר אותם אחרי הבישול בזרם מים קרים,
לקלף לגרר אותם בפומפיה גסה לגרר גם את המלפפונים ,
לקצץ את הבצל הירוק והעירית להוסיף אותם לתערובת הביצים לתבל ליטעום אם צריך להוסיף מלח אז תוסיפו לפי הטעם שלכם ,
(אני לא מוסיפה מלח מכיון שהמיונז והחרדל יש בהם מלח)
הסלט נישמר בכלי סגור מעל 4ימים ,
http://www.tapuz.co.il/blog/net/userblog.aspx?foldername=lindoh
תודה מראש
לינדה


 

ninga 3

New member
משהו חדש שתפס את עיניי בפייס

חומוס אבוקדו - שילוב טעים ומנצח
אנחנו הישראלים, לא יכולים בלי מנת החומוס שלנו, ואוי למי שיגיד אחרת. המתכון הבא הוא שדרוג בריא ומפתיע לחומוס הקלאסי, שיותיר אתכם עם טעם של עוד... מומלץ במיוחד לאוהבי החומוס, לאוהבי האבוקדו וסתם למי שאוהבים אוכל.
...
מרכיבים:
200 גרם גרגירי חומוס שהושרו לילה ובושלו עד להתרככות
אבוקדו גדול אחד (או שניים קטנים) חתוך לקוביות
שן שום אחת
40-50 גרם טחינה
מיץ מחצי לימון
צרור כוסברה טרייה
כפית כמון
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
ערבבו את גרגירי החומוס, הכוסברה וקוביות האבוקדו במעבד מזון למחית, הוסיפו את הטחינה תוך כדי עיבוד.
כשהחומוס מגיע למרקם חלק הוסיפו כפית כמון, מיץ לימון ומלח. ניתן להוסיף גם נגיעה של פלפל שחור שתפתח את הטעם של האבוקדו.
הגשה:
סדרו את החומוס-אבוקדו על צלחת, הוסיפו מעט שמן זית ובזקו שומשום וקצת כוסברה מעל.
הגישו עם פיתה חמה וטרייה או עם פרוסות ירק.

 
למעלה