מנזלה- תבשיל חצילים חומוס ברוטב עגבניות מהמטבח הדרוזי
מנזלה
תבשיל חומוס וחצילים בעגבניות ,מתאים לצמחונים ,תבשיל שלימדה אותי חברתי אמנה מעוספיה זהו מאכל דרוזי המוגש עם אורז לבן, פיתות ולפעמים מכינים עם עוף שאותו מתגנים ומוספים על שכבת העגבניות.זה תבשיל שמתאים לימי החורף .
4 חצילים חתוכים לקוביות גדולות, ממליחים ומעברים למסננת למשך 2-3 שעות
3 בצלים גדולים, קצוצים
1-4פלפלים חרפים פרוסים לטבעות
1 קופסה עגבניות חתוכות (800 גרם)
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית כמון טחון טרי
1/2 כפית קנמון טחון
2 כפות אבקת מרק עוף.
1 כפית פלפל שחור
1-2 קופסאות שמורי חומוס מבושל
אופן ההכנה :
מנגבים את החצילים מהנוזלים ומטגנים בשמן קנולה (אני מטגנת בציפסר )
בסיר צר וגבוה מטגנים את הבצל עם הפלפלים עד שקיפות
מעל הבצל מניחים חצילים. (החצילים כולם אמורים להספיק ל 3 שכבות)
מעליהם מניחים שכבה של 2/3 מהחומוס. .
מעליהם מניחים את החצילים,
שופכים את יתרת גרגירי החומוס, לסיום מניחים את החצילים שנותרו.
ממלאים במים עם התבלינים ורסק העגבניות, עד חצי מגובה תכולת הסיר,
מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה , ומעבירים לאש נמוכה.משך הבישול כשעתיים שלוש.(אצלי כרגיל על הקמין אהוב)
מגישים חם עם פיתה טובה לספיגת הרוטב או עם אורז לבן, קוסקוס וכ"ו
*אני מכינה מנה זו לצמחונים שבמשפחה אבל ניתן לטגן כרעי עופות ולהוסיף מעל העגבניות .
למתכון בבלוג שלי