BMI ותצאות בדיקות הדם.

trilliane

Well-known member
מנהל
נו ודאי, אני אשמה, השאלות שלי לא ענייניות.
כמה בוגר.

 

אבי519

New member
הערות לגופו של כותב לא יזכו לתגובה.

ואני לא כותב גם שום הערה כזאת.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
ההערות שלי הן לגופן של התגובות שלך. אתה מסיט את זה כאילו

זה לגופו של כותב כי פשוט לא נוח לך להתייחס לשאלות הענייניות שלי.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אני יודעת לקרוא, תודה
; התייחסתי להמלצות שלהם

וגם במסמך המלא (עמ' 14) הם מגדירים את סוגי הדיאטות, ומתייחסים בהמלצות לדיאטה דלת פחמימות (מספר 2) ולא לדיאטה קטוגנית (דלה מאוד בפחמימות) שהם לא מתייחסים אליה בסקירת המחקרים ולא בסיכום ההמלצות. ההמלצות שלהם עולות בקנה אחד עם המוכר והידוע לי.
&nbsp
אגב, יפה שאתה שאתה בעצם כן מוכן להקשיב* לרופאים ולדיאטנים, חשבתי שמדובר באנשי מקצוע כושלים מבחינתך (או שהכושלים הם אלה שאשכרה מטפלים באנשים, והמצליחים הם אלה שיושבים בוועדות או מחברים ספרים?
).
&nbsp
* כל עוד אתה מתעלם ממה שלא מתאים לך...
למשל לגבי מה שהם כותבים שם על שומן מהצומח בכלל ועל שמן זית בפרט (ולא רק בסיכום).
 

אבי519

New member
בקשר לרופאים ודיטנים , אני יכול להעיד על עצמי


הרבה שנים הייתי שמן "בטטה", חולה בלחץ דם ,התחלה שלב סכרת , בשומן בדם... עשיתי את כל סוגי הדיטות ששמעתי עליהם ושדיטניות נתנו לי ולא הועיל - אחרי כל דיטה השמנתי עוד יותר , הרופאים והמומחים נתנו לי רק תרופות ועוד תרופות.
וזה לא רק אני !
כי אני שומע וקרא כל הזמן על דייטות שעוזרות רק לזמן קצר ועדיין לא שמעתי על אף אחד שעשה מה שאני עשיתי :
לרדת 25 קילוגרם , להפטר מתרופת נגד לחץ דם, סטטינים נגד שומנים בדם , וסכרת .והכי חשוב להחזיק מעמד 4 שנים, בלי שום מאמץ מיוחד.
אני היום לא מגביל את עצמי בכלל בכמויות של האוכל, רק בסוגי האוכל .
העובדות מדברות בעד עצמן , המשקל שלי נשאר תקין וגם הבריאות בלי תרופות.
רק בגלל זה החלטתי לכתוב כאן ובעוד פורומים למי שרוצה לשמוע ול"הפיץ את הבשורה" .
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מצד אחד אתה מעיד רק על עצמך, מצד שני טוען שזה לא רק אתה

וכן, לאנשים קשה להתמיד בדיאטה, אבל אני מכירה גם אנשים שהצליחו (עם דיאטות שקיבלו מדיאטנים). בכל מקרה הצלחה וכישלון תלויים בעיקר בכוח רצון ובהתמדה ורופא או דיאטנית לא יכולים לרצות בשבילך.
 

אבי519

New member
אני לא מכיר אף אחד שעבר שינוי כזה

והחזיק מעמד 4 שנים .
אני מכיר אישית אנשים שעשו דיאטות ירדו ,ואחר כך השמינו חזרה (כמו שקרה לי בעבר ).
ואני קורא כל הזמן תלונות של אנשים שמעידים שבדיאטות ואחרי שיורדים משמינים חזרה...
עד כדי כך שאנשים כבר לא רוצים בכלל ללכת לדיאטניות . גם רוב הרופאים כבר כמעט שלא מפנים לדיטאניות כי הם עצמם לא מאמינים בזה, והם נותנים תרופות במקום.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אם כך זה קצת סותר את דבריך שאחרים יכולים לא? אתה יחיד סגולה!

ואם אם אתה הצלחת ע"ס מידע מוכר שאינו מחדש דבר, למה אחרים לא יכולים?
או להפך, אם אתה חושב שכולם יכולים אם רק ירצו, במה אתה מחדש בעצם?
לא קראתי כאן ממך שום דבר שאינו המלצות מוכרות שמפומפמות באמצעי התקשורת וגם ע"י דיאטנים, כן... ואתה בעצמך מודה שאתה לא מחדש... אז למה אתה מצפה שדווקא מה שאתה כותב יגרום לאנשים להשתנות?

אכן קשה מאוד להתמיד בדיאטה לאורך זמן ולכן רבים לא מצליחים. אבל יש גם כאלה שכן, ואני מכירה אישית (העולם לא מתחיל ונגמר במה שאתה מכיר...), בפרט אנשים שמחזיקים מעמד הרבה יותר מארבע שנים. מי שבאמת מצליח לעשות שינוי אמיתי ומהותי בהרגלי החיים שומר על זה לכל אם לא לרוב החיים.

אגב, יש גם דוגמאות של אנשים מפורסמים כאלה, למשל ציפי שביט, שהייתי די שמנה בצעירותה וכבר הרבה עשורים היא אישה רזה מאוד (והיא לא עשתה ניתוח לקיצור קיבה). ויש גם דוגמאות אחרות, פחות קיצוניות, כמו נינט או שרית חדד שהיו די שמנמנות כשהתפרסמו, וכבר למעלה מעשור שתיהן שומרות על גזרה דקה בהרבה.
 

אבי519

New member
מבין המלצות שמפומפמות ע"י דיטנים ורופאים שאני לא המצאתי

בחרתי ומיינתי וסיננתי את המלצות הנכונות, וזרקתי את ה"לא נכונות". (זאת כל ה"חוכמה" שלי).
לדוגמה אני לא אוכל שמן בכלל (שום שמן נקי), שמן סומסום במיוחד. אני אוכל הכל דל שומן במידת הניתן , ואת השלמת השמן בתזונה שלי אני מקבל מזרעי פשתן , קצת אבוקדו לפעמים, או אגוזי מלך .
לדוגמה פחחמות - אני לא אוכל מה שנקרא פחממות ריקות "לבנות" בכלל, רק קמח מלא ולא יותר משתי מנות ביום.
לדוגמה מוצרים מתעשיית המזון - אני אוכל רק טיבעי או מבושל בבית, אני משתדל לא לגעת ולא סומך עליהם בכלל.
לדוגמה מלח - אני לא אוכל מוצרים שמכילים סודיום או שריכוז האשלגן יחסית לסודיום לא נכון.
ויש עוד כללים כאלה שאימצתי - הכל כבר פרטתי המון פעמים, ואני מיחס את ההצלחה שלי לבחירה הזאת שעשיתי .
כל הדברים האלו כתובים ומפומפמים כמו שאת אומרת, רק ביחד עם דברים לא נכונים ומה שצריך זה לדעת לסנן .

לא טוען שאני יחיד סגולה, אלא שזה נדיר.
לא יודע אם ציפי שביט סבלה גם מיתר לחץ דם סכרת והצליחה להפסיק תרופות .
אני יודע שיש מעט מאד שמצליחים להחזיק מעמד , אישית אני לא מכיר כאלה.
אני לא מכיר אישית אף אחד שהצליח להפסיק תרופות ללחץ דם סכרת וכ"ד.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
נכונות *לך*. בפעם האלף: לא לכולם זה מתאים!


אולי תצליח להפנים ביום מן הימים...
&nbsp
ואני כן מכירה אנשים שירדו ושומרים יפה ומרשים לעצמם לאכול שמן וכו'. כל אחד והדרך שלו, אין רק דרך אחת.
&nbsp
נחמד שאתה מייחס את ההצלחה שלך לבחירות שלך, אבל מדע לא עובד כך. לא בודקים ע"ס מקרה בודד וודאי שלא בלי בידוד משתנים (בעיה קשה מאוד כשמדובר בתזונה, אגב). זה די אירוני שאתה כל הזמן מתגאה בכך שאתה קורא מחקרים, אבל לפי האופן שבו אתה מתייחס אליהם אתה לא באמת מבין איך הם עובדים ואיך לסנן ולברור מקורות מידע. אתה פשוט נשען על מקרה בודד של הצלחה (אתה), היחיד שאתה מכיר, וזו מבחינתך כל התורה... כמה יומרה!
 

אבי519

New member
אני מספר בפרוט מה עשיתי כדי לנסות לעזור לאחרים.

אני נותן את העצות שלי בחינם למי שרוצה.
אני מספר כל הזמן את האמת הפשוטה על מה שעשיתי ומה שקרה לי, אני מספר בפרוט איך הגעתי למסקנות שהגעתי למי שרוצה לשמוע.
אני גם נותן את התפריטים של הדיאטה שלי בפרוט ובחינם , ומפנה לאתרים בהם נעזרתי.
לא מתפרנס מזה, לא מבקש כסף, לא מנסה להתפרסם ולא דורש קרדיטים, לא הולך לטלויזיה לעשות תוכניות, לא כותב ספרים על דיאטה.
גם סרבתי לנהל את הפורום הזה ועוד פורומים כאלה כמה פעמים .
אני לא מכריח אף אחד להקשיב לי , אני כותב את דעתי, את ניסיוני האישי ותו לא..
מה יומרה בזה ?
&nbsp
&nbsp
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא, אתה מטיף ומתקיף וחופר ומסביר גם למי שלא רוצה

היומרה היא לחשוב שאתה יודע יותר מאנשי מקצוע ומצליח יותר מהם. היומרה היא לחשוב שניסיון אישי אחד שווה הכול, שרק הדרך שלך נכונה, שכל דבר שניסית ולא הצליח לך לא יצליח לאחרים או שכל המלצה/עצה שלא מתאימה לך לא יכולה להתאים לאחרים. היומרה היא לחשוב שבתור אדם שלא למד ולא השתלם בתחום אתה יכול להבין מחקרים מדעיים ולשקלל אותם (כלומר לפרש אותם, לתת להם את המשקל הנכון, כפי שהוועדה למשל עשתה במסמך שקישרת אליו). היומרה היא לפסול ולשלול כל דבר שאתה לא מכיר ובעיקר להחליט שאתה היחיד שיודע ורק ממך צריך ללמוד, ואתה פשוט מתעלם מכל מידע אחר שהבאתי ומסרב להתייחס עניינית ולענות על שאלות פשוטות.
 

אבי519

New member
זה לא נכון שאני נגד אנשי מקצוע

וזה לא שחור לבן
יש אנשי מקצוע לא מעודכנים שטועים ומטעים ויש אחרים שכן יודעים, אני רק מנסה לעזור לברר את המוץ מהתבן.
ואני לא עונה לשאלות קנטרניות שרק מבקשות לעורר ויכוח סרק.
&nbsp
את לא יודעת מה המקצוע שלי, וגם לא במה אני השתלמתי ומה למדתי באוניברסיטה, כי אף פעם לא נתתי את הרזומה שלי. ואין לי כוונה כזאת.
אני לא כותב כאן בתור מומחה שיש לו תעודות ממוסגרות על הקיר, כל דבר שאני כותב אני מסביר בדיוק מאיפה שאבתי את המידע שאני מביא לכאן שכל אחד יוכל לבדוק בעצמו.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
הייתי מצטטת את ההכפשות שלך, אבל לשם מה? הרי תתעלם

ממני ותמשיך בשלך, ובמקום להתמודד עם מה שכתבת ולקחת אחריות על מילותיך שלך, תזלזל בי, תבטל הכול ותקרא לזה "ויכוח סרק".


העיקר שכתבת לי "אני רוצה שתכתבי כאן".

לא, אתה לא רוצה שאכתוב (הרי כמעט בכל פעם שכתבתי התנגדת לדבריי). אתה בסה"כ רוצה קהל להטיף לו, כי כנראה משעמם לך לבד. אם לא מגיבים כאן איך תנפנף בידע? מול מי תתגאה בהצלחת הדיאטה? אתה הרי כ"כ מוצלח וחכם ויודע הכול... אתה לא צריך עוד כותבים שחלילה יסתרו אותך, יתקנו אותך, יאתגרו אותך או אפילו, חלילה, אולי תלמד משהו חדש (לא, אין מצב, אתה הרי כבר יודע הכול).

לא מעניין אותך מה אני כותבת, ובכל פעם שהבאתי מידע סותר משלך תקפת או התעלמת במקום לנהל אשכרה דיון ענייני על מקורות מידע. כששואלים אותך למה מקור מידע אומר א' ואתה בכ"ז כותב ב', אתה פשוט חוזר על עצמך כמו תוכי במקום להגיב עניינית.

אני אכן לא מכירה אותך, אני מגיבה ע"ס מה שכתבת (שאינך איש מקצוע בתחום וכותב רק מניסיונך האישי וממה שקראת). בנוגע למאמרים, זה ע"ס האופן שבו אתה מביא את הדברים – בצורה מגמתית ולא פעם לא מקצועית, עם הפחדות תקשורתיות ודמגוגיה, ובכתיבה מאוד נחרצת, בלי הסתייגויות. אני מכירה הרבה אנשי מדע, אני קוראת מחקרים וטקסטים מדעיים (גם לאנשי מקצוע וגם לקהל הרחב), אני מכירה גם תזונאים... והם לא מתנסחים כמוך.

בשורה התחתונה, לא מעניין אותך עם מי אתה מדבר, לא מעניין אותך במה מדובר, לא מעניין אותך להתחשב בבקשת הזולת או אפילו סתם להקשיב לו. לא מעניין אותך להתמודד עם מידע שאינו חלק מהמנטרה הקבועה שלך. אתה רק אוכל ת'ראש וטוחן את אותן מנטרות, לא משנה מה כותבים לך בתגובה. אני כבר שנים בפורומים בתפוז, אבל אטימות כזאת באמת לא פוגשים כל יום (מגולשים שאינם טרולים).
 

אבי519

New member
אני מתעלם בכוונה מכל הודעה לא עניינית בנושא תזונה

מי אני ,מה אני, הידע שלי, האופי שלי, צורת הכתיבה שלי, הסיגנון שלי, שגיאות הכתב שלי, התחשבות שלי, וכל מה שקשור אלי אישית...
מבחינתי זה לא נושא לדיון בפורום הזה יותר, ואני לא מתכוון להגיב על נושאים כאלה בכלל.
&nbsp
מצד שני בנושאי תזונה בריאות , גם בנושאים אחרים כמו מדיניות משרד הבריאות או הממשלה ... אשמח להגיב להסביר ולהביע את דעתי ...
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אבל אין לך בעיה לכתוב כאלה בעצמך... רק לא לקחת עליהן אחריות

עם כל הכבוד, אתה לא כותב למגירה או לעצמך. ברגע שאתה כותב בפורום ציבורי, אתה לא לבד, ומכאן נגזר שיש עוד אנשים שאפשר וראוי להתחשב בהם. הביקורת שלי אינה אישית עליך (איני מכירה אותך) אלא אך ורק על התגובות שכתבת כאן. אם אתה לא מוכן לקחת אחריות על התוכן שאתה כותב, על האופן שבו אתה כותב, לענות על שאלות, להתייחס לסתירות בדבריך, להתייחס למידע השגוי שהבאת (זה הכי ענייני שיש!), ובאופן כללי להתייחס למי שמנהל איתך דיון – אתה מחמיץ את הקונספט של "פורום".
 

trilliane

Well-known member
מנהל
ההצעה שלי: ללכת לדיאטנית* בקופ"ח שתתאים לך תפריט אישי

לדעתי אף פורום לא יכול להיות תחליף לאיש מקצוע שעובר על התיק הרפואי שלך, מתשאל אותך, בונה לך תפריט שמותאם אישית לך ולצרכים שלך, וכמובן נמצא איתך במעקב. אין לך מה להפסיד, זה לא עולה כסף (מעבר לגרושים שמשלמים ברבעון על רופא מקצועי) ובד"כ נדרשת רק הפניה מרופא משפחה (שלא בעיה לקבל). קופות החולים אוהבות מבוטחים שרוצים להיות בריאים יותר.

&nbsp
______________
* או דיאטן/תזונַאי. יש גם כמה גברים בתחום...
 

אבי519

New member
וחשוב גם להקפיד על ההוראות שמקבלים מהדיטנית

ולהמשיך בשמירה אחרי שמגיעים למשקל היעד, וזאת בדרך כלל הבעיה של אלה שלא מצליחים.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
תפוח אדמה בתנור ללא תוספות כמו חמאה, גבינה ורטבים אינו נורא

ובהחלט מספק אנרגיה לגוף, וטוב לאכול עם הקליפה כי יש בה סיבים. צריך לקחת בחשבון שיש לו ערך גליקמי גבוה, כלומר הוא מעלה את רמת הסוכר בדם די מהר (לא מומלץ לחולי סוכרת).
&nbsp
רבים יוצאים נגד תפוחי אדמה אבל רבים מכירים גם ביתרונותיו:
&nbsp
במחקר שנערך בטכניון מינכן שבגרמניה נבדקה תחושת השובע המתקבלת לאחר אכילת עמילניים מסוג תפוח אדמה, אורז ופסטה. הנסיינים צוו לצרוך 150 גרם של בשר, ולצדם תפוחי אדמה, אורז ופסטה, באיזו כמות שירצו. התוצאה הוכיחה שהכי בריא ומשביע ללוות את הבשר בתפודים, ולא באחת התוספות האחרות. אוכלי התפודים הגיעו לשובע מכמות קטנה יותר, ובנוסף, רמת הורמון האינסולין שלהם הגיבה בצורה מאוזנת יותר. המסקנה: אכילת תפוחי אדמה בליווי בשר תתרום לכם לתחושת שובע מהירה יותר, שתוצאתה צריכת קלוריות נמוכה יותר.
&nbsp
עוד המלצה היא לאכול את התפוד על קליפתו, שכן הקליפה עשירה מאוד לא רק בסיבים תזונתיים, אלא גם בנוגדי חמצון טבעיים, מהסוג שמפחית בכ-80 אחוז את הנזק של הכולסטרול הרע.
http://www.mako.co.il/food-nutrition_diet/nutrition/Article-33cd1e8148b3621006.htm
&nbsp
מבחינת קלורית, תפוח אדמה בינוני אחד הוא שווה ערך לפרוסת לחם (90-100 קלוריות), והוא מספק פחמימות (אנרגיה), ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים, במיוחד אם אוכלים אותו יחד עם הקליפה.
https://www.tasmc.org.il/Be-Well/InterestAreas/nutrition/Pages/Potatoes.aspx
&nbsp
אם לא מטגנים את תפוח האדמה בשמן עמוק או מוסיפים חמאה, מרגרינה או שמן, ניתן לצרוך אותו במידה, אפילו אם ברצוננו להפחית ו\או לשמור על המשקל, כך שהנזק אינו גדול כפי שנדמה לנו. מבחינת קלורית, מנה אחת של תפוח אדמה קטן עד בינוני מכילה כ-75 קלוריות, השווים למספר הקלוריות שמכילה פרוסת לחם. כמו כן , תפוח האדמה מכיל מעט תאית ושומן ולכן נחשב למאכל משביע שאינו מכביד על הקיבה, אשר משמש כאחד מהמרכיבים החשובים לדיאטת רזון (1000-1200 קלוריות ליום) בארצות שונות, בעיקר באנגליה וארה"ב.
https://www.personaltrainers.co.il/מאמרים/תפוח-אדמה-הטוב-הרע-והלא-נורא
&nbsp
אולגה רז: תפוח אדמה – משמין? לא בהכרח! איך לאכול תפוח אדמה ולשמור על הגזרה
תפוח אדמה מספק פחמימות מורכבות שמספקות אנרגיה, ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים (במיוחד אם נאכל עם קליפתו). מבחינת הערך הקלורי – תפוח אדמה בינוני מספק כ-90-100 קלוריות. ערך קלורי דומה נקבל מגביע יוגורט או פרוסת לחם.
&nbsp
איך אוכלים תפוחי אדמה בצורה חכמה?
העדיפו תפוח אדמה אפוי או מבושל על פני צ'יפס ופירה
אם אתם מטגנים – השתמשו בתרסיס שמן ופרוסות דקות של תפוח אדמה
ותרו על רטבים שמנים שמעשירים את המנה בפי כמה וכמה קלוריות
https://www.olgaraz.co.il/?p=2948
&nbsp
תפוח אדמה הוא ירק שעשיר באשלגן. אשלגן לא מיוצר בגוף ולכן אחת הדרכים לצרוך אותו היא באכילת תפוחי אדמה. צריכת אשלגן מונעת מחלות לב, שבץ ומונעת את הידלדלות העצמות (אוסטיאופורוזיס). תפוח האדמה עשיר גם בוויטמין C ו-100 גרם תפוח אדמה מכילים כ-30% מהקצובה המומלצת של ויטמין C ליום. ויטמין C תורם לשיפור ספיגת הברזל והוא ידוע כמונע מחלות.
&nbsp
תפוח האדמה מכיל 30% מהקצובה היומית של ויטמין B6, ויטמין המסייע בחילוף החומרים של החלבון. הוא מכיל גם ברזל החיוני לתפקוד תקין של המוח ומונע עייפות וחולשה, סיבים תזונתיים, התורמים להסדרת פעילות מערכת העיכול ומגנזיום התורם לחוזק העצם, למניעת מחלות לב, כלי דם וסוכרת. תפוח האדמה עשיר בנוגדי חמצון המונעים סרטן, מחזקים את מערכת החיסון ומנטרלים רעלים.
&nbsp
בארצות שונות, כמו אנגליה וארצות הברית, תפוח אדמה משמש כמרכיב מרכזי בדיאטות המכילות בין 1000 ל-1200 קלוריות ביום, מכיוון שהוא אינו מכיל קלוריות רבות אך הוא משביע וגודש את הקיבה.
https://healthy.walla.co.il/item/2964247
&nbsp
כמובן, חלק ניכר מזה נכון רק אם מבשלים/אופים עם הקליפה, ורצוי לא זמן ממושך ולא במים. מניסיוני מיקרוגל עושה עבודה מצוינת בריכוך תפוחי אדמה (אין צורך במים) ואם מעוניינים בהשחמה ו/או תוספת פריכות, אפשר להשלים באפייה קצרה בתנור/ון.
&nbsp
לסיכום: תפוח אדמה אינו מזון כה נורא; יש בו ערך גליקמי גבוה (וזה חיסרון) אבל הוא גם משביע מאוד ויש בו ערכים תזונתיים נוספים. כמו בכל מאכל, השאלה איך גם איך מכינים וכמובן כמה אוכלים (כפי שאומרת סבתא "הכול במידה"
).
 
למעלה