BMI ותצאות בדיקות הדם.

אבי519

New member
הכל נכון מאד, תפוח אדמה בתנאי שהוא לא עם שמן ומלח

זה דבר בריא מלא ויטמינים ומינרלים כמו שכתבת ויטמין C אשלגן ודברים טובים.
הבעיה שאוכלים אותו בדרך כלל מטוגן או אפוי ספוג בשמן ועם המון מלח או פירה עם מרגרינה או חמאה ומלח המון מלח.
אני מאדה תפוחי אדמה עם הקליפה (בסיר של קוסקוס) ומאדה אותם עד שהמזלג ננעץ .
אוכל אותו בלי מלח.
וזה טעים לי מאד.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא בהכרח אוכלים תפוח אדמה מטוגן או ספוג בשמן. ואפשר לסייג

במקום להכליל ולהנפל ולפסול ולשלול הכול. להזכירך, אתה קראת לתפוחי אדמה "קלוריות ריקות" (אף שזה לא מונח מקצועי, וגם כשמשתמשים בו הוא מתייחס בד"כ לממתקים, חטיפים, שתייה מתוקה וכיו"ב ולא לאוכל "אמיתי").
&nbsp
אז נו, אני מניחה שיש התקדמות אם אתה מוכן להודות שמותר לאכול תפוחי אדמה...
ואפילו אתה אוכל...
&nbsp
אני אוכלת תפוחי אדמה רכים אפויים היטב בתנור עם מעט (תרסיס) שמן זית וכן, גם מלח. אפשר לחיות טוב מאוד גם עם מלח עד כמות מסוימת. לשמחתי יש לי גנטיקה טובה מהבחינה הזאת (ולחץ דם נמוך) ואני יכולה להרשות לעצמי לאכול גם מלח (הכול במידה, כמובן). כל אחד עושה את השיקולים שלו.
&nbsp
אגב, גם צ'יפס שמכינים בבית לא חייב להיות ספוג בשמן, אפשר להכין בתנור. ואם רוצים שזה יהיה ממש פריך יש חבילות של צ'יפס קפוא שאפשר להכין בתנור והן עם 4%–6% שומן (העבים עם פחות, הדקים עם יותר, זה די מובן) והם ללא מלח כלל. זה לא "מזון בריאות", אבל זה כן מזון שאפשר להתפנק איתו מדי פעם בלי להכניס לגוף כמות שמן מוגזמת. הכול יחסי, הכול במידה.
 

אבי519

New member
לא כתבתי שאסור לאכול תפוח אדמה

אם אוכלים במידה זה בריא כל מה שאוכלים לא במידה זה לא בריא.
אני לא מתנפל ושולל הכל , אני בדעה שיש לאכול בצורה מאוזנת ובמידה נכונה ומאוזנת , כמו שאכלו אבותינו אבות אבותינו. ( ואני לא בעד תנועת הפליאו )
הבעיה המרכזית של התזונה המערבית זה חוסר איזון.
למשל:
הוספת המלח לאוכל גרם לחוסר איזון בין נתרן לאשלגן
שימוש מופרז בשמן חמניות סויה תירס גורם לחוסר איזון בין חומצות שומן אומגה 6 ל 3.
שימוש מופרז בסוכר ובפחחמות ריקות- קמח לבן, אורז לבן כ"ד גורם לחוסר איזון בין כמות הסיבים והויטמינים לכמות הסוכרים.
בישול יתר ושימור שהורס ויטמינים ואנטי אוקסידנטים.
וכן הלאה.
וגם נגד שמיוש מופרז בתרופות, במיוחד תרופות לבעיות שיכולות להפתר בעזרת אכילה נכונה.
ובקשר לתפוח אדמה שאת אוכלת:
תפוח אדמה בתנור ( אם לא נשרף) עם תרסיס שמן זית זה לא שונה הרבה ממאודה בלי ( חוץ מהמלח)

אם את רזה צעירה עם גנטיקה טובה אז כמובן שאת צריכה פחות להקפיד מאשר רוב אנשים שהגנטיקה שלהם לא כלכך טובה.
מי שיש לו גנטיקה טובה ...שמעתי על כאלה שעישנו ושתו וחיו עד גיל 100 . לרוב האנשים אין גנטיקה כזאת.
 
למעלה