תכנון פנימי מטבח

s0sem1

New member
תכנון פנימי מטבח

אשמח לחוכמת ההמונים בנושא מסוים - אני מצרף תמונה של תכנון המטבח שלנו (לא להתייחס למיקום המקרר/תנור/כיריים/כיור בתמונה).
מדובר על מטבח מקבילי - כאשר חלק אחד באורך 4 מטר (ורוחב 60 סטנדרטי) והאי באורך 3 מטר, ברוחב 1 מטר (פלוס מינוס כמה ס"מ).
אני מתחבט בשאלה איך למקם בצורה הכי טובה את הכיור והכיריים. האם לדעתכם יש הגיון במיקום גם הכיור וגם הכיריים על האי? (כמובן שעם משטח עבודה ביניהם וכ-40 ס"מ פנויים מכל צד של האי).
אציין כי א. אני מתכנן על כיריים רחבים ו-ב. המטבח יהיה פעיל, ולא ליופי בלבד ו-ג. זה לא בשרטוט אבל כנראה שלא רחוק מהמטבח יהיה עוד אזור בו יהיה אחסון לדברים שלא בשימוש יום יומי כך שהמטבח יכיל רק את מה שהוא באמת צריך.
בצורה הזו אני ממקסם את שטח הארונות שאוכל למקם בחלק השני של המטבח ושם לדעתי יהיו כל המכשירים הנוספים (מיקסר, טוסטר וכו')
מצד שני, זה מקטין לי את שטח העבודה האפשרי (רק ה-80 ס"מ על האי).
מה דעתכם? מה אתם הייתם עושים?

תודה מראש


 

מרי פופ

New member
אי אפשר לענות על שאלת תכנון עם פיסת מידע בלבד, צריך לראות את

כל החלל, כולל מידות מלאות (רוחב השטח המוקצה למטבח למשל?).
על פניו יתכן שמתאים פה התכנון הטרנדי שחברות המטבחים מנסות למכור היום בכל מחיר: כיריים וכיור על האי וקיר גבוהים עם שיש באמצע וארונות תלויים מעליו...
מצד שני קחו בחשבון שכיור וכיריים על האי זה המון תחזוקה ביומיום ולא מעט בלאגן, אם המטבח פעיל ולא משמש רק לאכילת מזון שבושל ב"משלוחה".
 

s0sem1

New member
תודה על התשובה

למה הכוונה בהמון תחזוקה על האי? בצד השני יש פחות תחזוקה?
 

מרי פופ

New member
גם לכלוך שמתפזר לכל עבר, יותר בלאגן מכיריים וכיור ליד קיר

תחשבו על מה עומד לצד כיור וכיריים ביומיום. אלא אם אין לכם בעיה עם מטבח מבולגן ביומיום. תחשבו על ישיבה לאכול במרחק קטן מאיזור הבישול והכיור בזמן שמישהו שוטף כלים ומישהו אחר מבשל לכמה ימים עם כל השפריצים והאדים. אני לא פוסלת, פשוט מאירה דברים שצריך לתת עליהם את הדעת.
תעלה שרטוט מלא, יש פה לפעמים רעיונות ממש טובים, כבר עזרנו ל 2-3 אנשים בענייני תכנון ועיצוב.
 

s0sem1

New member
אחשוב על הנקודות שהעלית

אנחנו היום שומרים על מטבח מסודר אז מאמין שנוכל לעשות זאת גם אחרי השיפוץ, מה גם שאזור פינת האוכל הוא נפרד וכאן יהיו רק שני כיסאות לטובת עוברי אורח.
תודה על ההצעה - אני בהחלט עוקב כאן ובאמת יש רעיונות טובים אבל אנחנו די סגורים על התכנון כרגע, השאלה העיקרית שלי היא האם מנסיונכם אי של 3 מטר עם כיריים וכיור הוא לא צפוף מידי..
 

מרי פופ

New member
בהחלט קצת צפוף מידי לשתי הפונקציות

כי מאחר והכיריים לא יכולים להיות ממש בצד (תקן של 30 ס"מ מקצה) זה אומר משטח עבודה של בקושי 80 וזה ממש קטן וצפוף למי שאוהבת לבשל.
 
למעלה