פבלובה משפחתית- מתוך "שף"
פבלובה משפחתית - סיום מתוק לארוחה אוהבים מרנג, פירות וקצפת? למיכל לוי-אלחלל ממגזין "שף" יש הצעה לקינוח מנצח שיכול לשמש כקינוח בארוחת הסדר, או בכל ארוחה חגיגית אחרת. מיכל לוי-אלחלל, מגזין "שף" המרכיבים (8 מנות): לפבלובה: 4 חלבונים 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר קליפה מגוררת מ-1 לימון למלית: 1/2 שקיק (7 גרם) אבקת ג'לטין 1/4 כוס (60 מ"ל) ליקר תפוזים או ברנדי 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה או שמנת צמחית גרגרים מ-1 תרמיל וניל חצוי, או 2 כפיות תמצית וניל 1/3 כוס (65 גרם) סוכר 1 ק"ג פירות העונה לפי הטעם, פרוסים (אני אוהבת לכלול תותים) לרצועות תפוז מסוכרות (אפשרות) רצועות קליפה (החלק הכתום בלבד) דקיקות מתפוז אחד 1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים 1/2 כוס (100 גרם) סוכר 1/2 כוס (120 מ"ל) מים בטמפרטורת החדר אופן ההכנה: 1. הפבלובה: מחממים את התנור לחום נמוך (100 מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשרטטים עליו עיגול בקוטר 24 ס"מ. הופכים את הנייר. מקציפים את החלבונים בקערת המערבל, במהירות גבוהה, וכשנוצר קצף לבן ויציב, מוסיפים בהדרגה מחצית מהסוכר ומקציפים עוד כדקה. מוסיפים את יתרת הסוכר וקליפת הלימון ומערבבים ידנית בתנועות קיפול. מעבירים את הקצף לשקית זילוף (אם אין, משתמשים בכף גדולה) ומזליפים "שבלול" עגול בגבולות העיגול המשורטט על נייר האפייה. מזליפים בשולי העיגול עוד שתי שכבות, שיהוו דפנות - מקפידים להזליף בדייקנות, כדי שהשוליים לא יתמוטטו, ותיווצר "קופסה" עם שוליים בגובה 4 ס"מ. אופים שעתיים וחצי, או עד שהמרנג יבש לגמרי. מוציאים ומצננים. 2. המלית: שמים את הג'לטין בכוס קטנה, מוסיפים את הליקר, מערבבים במזלג ומחממים במיקרוגל 20 שניות, לנוזל חלק. מתחילים להקציף את השמנת בקערת המערבל, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ואת גרגרי הווניל או תמצית הווניל, ומקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הג'לטין המומס ומקציפים עוד 10 שניות. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר עד לשימוש. 3. רצועות התפוז: שמים את רצועות התפוז בקערה ויוצקים עליהם את המים הרותחים. מחממים את הסוכר וחצי כוס המים בסיר מעל להבה בינונית, עד שהסוכר נמס ונוצר סירופ. מסננים את רצועות התפוז מהמים, מוסיפים לסירופ ומבשלים 5 דקות, עד שהן שקופות ומבריקות. שומרים בטמפ' החדר עד לשימוש. 4. ההרכבה: ממלאים את סלסילת המרנג במלית ומשטחים במרית ומסדרים את הפירות מעל. אם רוצים, מסננים את רצועות התפוזים מהסירופ מעל לפירות. מגישים. • איך שומרים: במקרר, עד שלוש שעות.