"באג'יה" – טיגוניות ירק מהמטבח ההודי/אילנית12
"באג'יה" – טיגוניות ירק מהמטבח ההודי/אילנית12
מקור המתכון: ספר מתכונים הודי
הוכן וצולם ע"י: Dalia Ilanit Mor (אילנית12) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"
"הבאג'יה היא מהמנות המפורסמות בארוחות ההודיות הקלות. ניתן להכין ממגוון רחב של ירקות/פירות..." (הציטוט מהספר)
החומרים:
לעיסה:
150 גר' קמח חומוס
1 פלפל ירוק חתוך לחתיכות קטנות (אילנית: לא שמתי)
3 כפות כוסברה טרייה, קצוצה דק דק
1 כפית כמון טחון
1 כפית פפריקה
1 כפית מלח, או לפי הטעם
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית כוסברה טחונה
מים חמימים (בערך 10 כפות(
לירקות:
חציל ותפוחי אדמה
הכנה:
- הכנת החציל: חותכים את החציל עם הקליפה לעיגולים דקים, מפזרים מעט מלח ושמים בקערה, משהים חצי שעה וסוחטים את החצילים מהנוזלים המרים.
- הכנת תפוחי האדמה: - חותכים עם הקליפה לעיגולים דקים, מפזרים מעט מלח ושמים בקערה, משהים חצי שעה וסוחטים את החצילים מהנוזלים המרים.
- מבושלים בשלמותם מעט בערך 10 דקות במים, כשהם מתקררים, חותכים לעיגולים דקים.
- מערבבים את כל חומרי העיסה, עד להיווצרות עיסה סמיכה. אם העיסה יבשה מאוד, מוסיפים מעט מים חמים.
- מחממים שמן בכלי עמוק, ושמים בינתיים את הירקות אחד אחד בתוך העיסה (חשוב שהירק יכוסה בעיסה).
- יוצרים לביבות, מטגנים והופכים, עד להשחמה קלה.
הערות של אילנית:
1. אפשר להכין גם עם בצל, כרובית, ועוד.
2. מומלץ לאכול עם צ`אטני ירוק או סחוג.
תיהנו,
אילנית