נ"ג בצרפת
חזרנו עכשיו מטיול מדהים בן 3 שבועות בצרפת. היינו בריווירה, פרובאנס, דורדון, לואר, בריטאני, נורמנדי ופריז. ברוב המקומות שכרנו דירות באינטרנט ובחלק מהמקומות לנו בבתי מלון. כמובן שבדירה זה יותר נוח כי לפחות ארוחת בוקר ולעיתים גם ערב, אוכלים בבית. כמה המלצות ורשמים ספציפיים לנו: תמיד תמיד תיקחו כרטיס מסעדה ולא משנה לאיזו ארץ נוסעים (אלא אם כן אתם ממש דוברי השפה) - זה לא מאכזב אותנו. צרפת בסך הכל האירה לנו פנים. הצ'יפס שלהם מטוגן בדרך כלל בנפרד (לא כמו בארצנו הקטנטונת שברוב המסעדות מטגנים את הצ'יפס עם השניצל), האורז לא מכיל אבקת מרק והסטייקים - להזיל ריר. חשוב: תמיד לתת את כרטיס המסעדה, גם כשמזמינים סטייק עם צ'יפס כי בחלקים מסויימים של צרפת מגישים את הסטייק ברוטב שהוא, בדרך כלל על בסיס קמח (בשמלים למיניהם). דווקא בדיסנילנד אני ממליצה לא לתת את כרטיס המסעדה ופשוט להזמין צ'יפס עם סטייק. אנחנו עשינו את הטעות ונתנו שם את כרטיס המסעדה והביאו לנו מנה מיוחדת ללא גלוטן, ארוזה בנפרד ו...מגעילה. הם אמרו לנו שאמנם הצ'פיס מטוגן בנפרד והסטייק על הגריל ואין על הגריל כלום, אבל הפארק לא מוכן לקחת אחריות ולכן הם מחזיקים מנות ללא אלרגנים עבור ילדים הסובלים מאלרגיות שונות. בסוף לקחנו את זה וזה היה - ללא טעם וללא ריח, עוף מכובס עם מחית גזר מרוחה על זה...בקיצור - איכס וגם עולה פי 3 מהמנות הרגילות שגם כך לא זולות במיוחד. במוצרים בסופר מרקט - על האריזות קיים כיתוב מיוחד על אלרגניים כך שאנחנו באופן כללי סמכנו עליהם ולא נתקלנו בתופעות מיוחדות. כמובן שהקפדנו, לילדה, לקנות מוצרים ארוזים ולא מהמעדניה או בתפזורת. חנויות מיוחדות בדרך כלל כתוב עליהן BIO. לצערי המבחר לא גדול במדפים של "ללא גלוטן" וטוב עשינו שלקחנו מהבית מספר ככרות לחם (בר-אל מחזיק מעמד מצויין ואין לי מניות שם - כמעט שבועיים הוא החזיק יופי). והיה לנו עוד לחמניות של שר בווקום. גם שם אסור להיכנס למקדונלד (הסתכלנו באתר של אגודת הצליאק הצרפתית לפני הנסיעה). בבוקר, אם הלכנו לבית קפה הבאנו את הלחם איתנו ומרחנו עליו חמאה. אנחנו אכלנו קרואסון והילדה אכלה לחם שלה עם חמאה ושתתה שוקו חם עם קצפת והיתה מבסוטית (גם כי היא מדהימה וגם כי היה לה אחלה). בצהרים היא הכריחה אותנו ללכחת למסעדות טובות כי ג'אנק פוד אי אפשר - אז אכלנו אחלה אוכל ובערב היינו נכנסים לסנק בר או מסעדת קרפים והיא אכלה אומלט עם גבינה או נקניק (האמת שבגלל הריח של מה שהיא הזמינה, אחרי פעם אחת הפסקנו גם אנחנו להזמין קרפים והתחלנו לאכול אומלטים...) בקיצור, עם גישה נכונה, כרטיס מסעדה וקצת אוכל מהבית אפשר להסתדר.