לא לדאוג
התוצאות אכן משייכות אותך לקבוצה של אנשים בסיכון מוגבר לפתח סוכרת. המצב שלך נקרא "פרה-סוכרת" ורוב האנשים במצב הזה מפתחים סוכרת של ממש תוך כמה שנים אלא אם כן הם משנים את אורח החיים שלהם בכיוון של יותר פעילות גופנית, פחות משקל ודיאטה עם מעט פחמימות זמינות ככל האפשר (אם המושג "פחמימות זמינות" אינו מוכר לך, חפשי בגוגל "ערך גליקמי" שהוא מושג שתצטרכי להכיר(1) ולהשתמש בו.). אם את מעשנת קיבלת עוד סיבה להפסיק. עם שינוי אורח החיים יש סיכוי סביר שתחזרי למצב תקין (סוכר בצום פחות מ- 100 ו A1C מתחת ל 6).
מכל מקום, למרות שהחדשות אינן טובות, זה לא סוף העולם ואפילו אם מצבך יתדרדר לסוכרת ממש תתפלאי לראות בהמשך שהחיים נמשכים גם בלי עוגות שוקולד ובקבוקי קולה. מנסיון.
____________
(1) תשמעי גם דעות אחרות לפיהן כל מה שחשוב הוא סה"כ הפחמימות הנצרכות והערך הגליקמי אינו משנה הרבה. נכון להיום, המימסד הרפואי חושב כפי שכתבתי.