אין לי סלקום TV אז אני לא יודע
אני יודע שעכשיו שודרה שם מין ספין-אוף קצת חפיפניקי של איירון שף תחת השם Iron Chef Gauntlet, בהנחיית אלטון בראון. מין ערבוב של שלב הקוויק-פייר בטופ שף והדו קרב של איירון שף (כן, המשפט הזה לא אומר כלום למי שלא רואה הרבה יותר מדי תכניות ריאלטי אוכל).
ערוצים כאלו לרוב מריצים המון שידורים חוזרים בלי הפסקה כי צריך למלא המון שעות שידור.
עוד תכנית ותיקה שם היא Next Food Network Star, תכנית שבה מתחרים מתמודדים בזכות לקבל תכנית בערוץ. גיא פיירי הידוע לשימצה זכה בעונה השניה של התכנית הזו.
אגב, אחד השופטים הקבועים של צ'ופד הוא מרכוס סמואלסון, שף שוודי ממוצא אתיופי (כןכן). הוא היה השף של Aquavit שהביאה את הבישול הסקנדינבי לניו יורק בסוף הניינטיז, לפני הפלישה הנורדית של נומה וחבריהם. מסעדה של 2 כוכבי מישלן + הוא זכה בג'יימס בירד. בשנים האחרונות יש לו מסעדה של "אוכל נשמה" בהארלם, מאוד מאוד פופולארית.
ג'פרי זקריאן, שאני גם מסכים שהוא קצת מעצבן, היה השף של Country במנהטן וגם לו היה כוכב מישלן. היה גם סו שף של אלן פסאר בפריז (3 כוכבי מישלן).
עד כאן המוווווווווווווון ניים דרופינג, אבל נראה לי פורום מתאים לזה.
אני נמצא הרבה בארה"ב ובקרוב מאוד אעבור לכמה שנים לדרום ארה"ב מסיבות אקדמאיות. האוכל הממוצע במסעדות מחוץ לערים הגדולות הוא מחריד. יש פה ושם מסעדות טובות אבל המקומות שרואים בגיא פיירי (ואלו עוד הטובים שבהם) הם לעיתים בלתי אכילים עבור אנשים כמונו שגדלו על ירקות טריים ובישול ים תיכוני.
אולי זו הסיבה שחלק מהתכניות נראות לך מוזר. זו גם הסיבה לדעתי שהמטבח הישראלי כ"כ תופס תאוצה בארה"ב עכשיו.
רק השבוע ראיתי תכנית באותו ערוץ על מסעדת Shaya בניו אורלינס. מסעדה של שף ישראלי שמכין "מטבח ישראלי מודרני". שתי המנות שהראו בתכנית היו שניצל בלחמניה ופלאפל בפיתה. זו מסעדה ושף שזכו בג'יימס בירד השנה.
כנראה שזה עדיין בריא וטרי יותר מהסטנדרט המוגש בארה"ב.