רוטב באוכל?

אבח"י

Well-known member
חחחחחחחח
רוטב אינו "סתם" תוספת, אלא הוא מתחבר אל מנה מסוימת כדי להרחיב את טעמיה, להעשיר אותה וכו'
 

dory30

Well-known member
חחחחחחחח
רוטב אינו "סתם" תוספת, אלא הוא מתחבר אל מנה מסוימת כדי להרחיב את טעמיה, להעשיר אותה וכו'
סבתא שלי וכן הבעלים של מסעדת חיים המנוחה (גם המסעדה ונדמה לי שגם הבעלים עצמה, במקרה סבתא של חברה לכיתה) המאיסו עליי רטבים שמוטמעים באוכל. לכן אני משתדל לשים כמה שפחות.
 

אבח"י

Well-known member
סבתא שלי וכן הבעלים של מסעדת חיים המנוחה (גם המסעדה ונדמה לי שגם הבעלים עצמה, במקרה סבתא של חברה לכיתה) המאיסו עליי רטבים שמוטמעים באוכל. לכן אני משתדל לשים כמה שפחות.
זה ענין אחר לגמרי.
אבא שלי הגיש אוכל בלי רוטב, כך גם אני אין רוטב. אבל אני אוהב במסעדות לקבל רטבים שונים עם המנה.
אני מכין רטבים לסלט, ללזניה או למוסקה או רוטב יין עשיר ומבריק לסטייק שאני אוכל אחת לחצי שנה בערך.
 

קלייטון.ש

Well-known member
אצל הנכדים שלי "רוטב" משמע קטשופ, והשאלה הנכונה, שהיא גם מאבק יומיומי בין האמא המטפלת לילדים, היא לא כמה רוטב (קטשופ) באוכל, אלא כמה אוכל ברוטב.
כמה שפחות אוכל ברוטב ככה יותר טוב.
אגב מי שייעץ לה (לאמא המטפלת) לא להכיר קטשופ בכלל לילדים קטנים צריך לפגוש את התאומות. כל אחד צריך לפגוש את התאומות בכל מקרה אבל היועץ הזה במיוחד כדאי לו.
הן היו הולכות לישון מחובקות עם בקבוק קטשופ אם היו מרשים להן (הן רצו בפועל אבל פה המבוגרים שמו את הגבול).
אין מצב שמישהו יהיה בסביבתן בארוחה ולא ילמד על קיומו של הקטשופ.
 

אבח"י

Well-known member
אצל הנכדים שלי "רוטב" משמע קטשופ, והשאלה הנכונה, שהיא גם מאבק יומיומי בין האמא המטפלת לילדים, היא לא כמה רוטב (קטשופ) באוכל, אלא כמה אוכל ברוטב.
כמה שפחות אוכל ברוטב ככה יותר טוב.
אגב מי שייעץ לה (לאמא המטפלת) לא להכיר קטשופ בכלל לילדים קטנים צריך לפגוש את התאומות. כל אחד צריך לפגוש את התאומות בכל מקרה אבל היועץ הזה במיוחד כדאי לו.
הן היו הולכות לישון מחובקות עם בקבוק קטשופ אם היו מרשים להן (הן רצו בפועל אבל פה המבוגרים שמו את הגבול).
אין מצב שמישהו יהיה בסביבתן בארוחה ולא ילמד על קיומו של הקטשופ.
כנ"ל אצל הנכדים שלי, שאצלי כל מזונם מתחיל ונגמר ב- פסטה, שניצל וקטשופ. היה שלב שזוגתי ואני אכלנו גם, אבל אנחנו שונאים לאכול אותו הדבר באותו היום, אז התחלנו להכין רק להם. בינינו - חיסכון אדיר בכסף.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אצל הנכדים שלי "רוטב" משמע קטשופ, והשאלה הנכונה, שהיא גם מאבק יומיומי בין האמא המטפלת לילדים, היא לא כמה רוטב (קטשופ) באוכל, אלא כמה אוכל ברוטב.
כמה שפחות אוכל ברוטב ככה יותר טוב.
אגב מי שייעץ לה (לאמא המטפלת) לא להכיר קטשופ בכלל לילדים קטנים צריך לפגוש את התאומות. כל אחד צריך לפגוש את התאומות בכל מקרה אבל היועץ הזה במיוחד כדאי לו.
הן היו הולכות לישון מחובקות עם בקבוק קטשופ אם היו מרשים להן (הן רצו בפועל אבל פה המבוגרים שמו את הגבול).
אין מצב שמישהו יהיה בסביבתן בארוחה ולא ילמד על קיומו של הקטשופ.
אפשר למזער נזקים על ידי הכנת קטשופ ביתי עם פחות סוכר ועמילן ויותר עגבנייה.
 

קלייטון.ש

Well-known member
אפשר למזער נזקים
אתה כנראה חושב שהתאומות נולדו אתמול. ממש לא, הן בקרוב בנות 6!
לא תצליח לבלף אותן עם כל מיני "קטשופ" ביתי. קטשופ זה רק מה שבא במיכל האדום הספציפי עם התמונה הספיציפית והטעם המדויק.
שים להם משהו אחר על השולחן ותראה מה זה שנגרם נזק.
 

SupermanZW

Well-known member
קטשופ הוא הקונדימנט הגרוע ביותר מבחינה בריאותית, קטשופ הוא למעשה רסק עגבניות שהוסיפו לו הרבה סוכר ומעט מים. כמות הסוכר בבקבוק קטשופ זהה לכמות הסוכר בצנצנת ממרח בטעם שוקולד. כל קונדימנט אחר מזיק פחות מקטשופ, כמויות הסוכר במיונז ובחרדל מזעריות. אם לוקחים בחשבון גם את כמויות החומרים המשמרים ששמים בקטשופ אז בכלל מדובר במשהו שלא אמור להיות מיועד למאכל, כי בכמויות כאלה החומרים מזיקים לכבד ולמעיים.
 

סופהו 1

Well-known member
אצל הנכדים שלי "רוטב" משמע קטשופ, והשאלה הנכונה, שהיא גם מאבק יומיומי בין האמא המטפלת לילדים, היא לא כמה רוטב (קטשופ) באוכל, אלא כמה אוכל ברוטב.
כמה שפחות אוכל ברוטב ככה יותר טוב.
אגב מי שייעץ לה (לאמא המטפלת) לא להכיר קטשופ בכלל לילדים קטנים צריך לפגוש את התאומות. כל אחד צריך לפגוש את התאומות בכל מקרה אבל היועץ הזה במיוחד כדאי לו.
הן היו הולכות לישון מחובקות עם בקבוק קטשופ אם היו מרשים להן (הן רצו בפועל אבל פה המבוגרים שמו את הגבול).
אין מצב שמישהו יהיה בסביבתן בארוחה ולא ילמד על קיומו של הקטשופ.
ברגע שהכירו להן את רכז העגבניות עם הסוכר, אבוד.
לא זוכרת מתי ראיתי קטשופ אצלי או אצל מישהו מילדי. משאירה אותו לארוחת ג'אנק כייפית, שהופכת אצל הקטנים ליותר כייפית, כי יש קטשופ.

מזכיר לי שפעם מישהי יעצה בטעימות לתינוקות, להמתיק את המרק כדי לחבב עליהם מרק ירקות.
מדוע??
גיברת, לא חשבת לתת לילד להכיר כל מיני טעמים?
לא, כי מה שעושה שקט, כמו מתוק /קטשופ וכד' קל יותר.
 
למעלה