קשקשו בלעשוב

Taliy

New member
קשקשו בלעשוב

או בשמו העיברי קוסקוס בעשבי תיבול. יש משהו ששמע? מכיר? יש לו מתכון לזה? ובבקשה אל תצחקו על האיות שלי, מספיק אמא שלי צחקה עלי
בתודה מראש, טלי
 

wan

New member
שקשו דאל עשו'ב.Couscous de' Hsoub

שקשו דאל עשו'ב. Couscous de' Hsoub תערובת תבלינים מיוחדת יש לקוסקוס הזה....... וגם סיפור מרתק... את הסיפור על הקוסוקס הזה שמעתי דווקא מאבא שלי,ולא מאמא שלי. והוא ידע לספר,כי הקוסקוס הזה היה חלק מהתכנסות חודשית של נשים.. יהודיות , ובדרך כלל מקזבלנקה ,או מראקש. סטייל ערב נשים של היום...’. הנשים התלבשו במיטב מחלצותיהן. ונפגשו ליום שלם.(מה עשו הגברים ביום הזה? שכחתי לשאול)... ביום הזה הנשים,בישלו ואפו יחד. וחלקו הכל ביחד,(ש'רקו לטעמה בינהום)כולל סיפורים,בדיחות.. וחוויות ממה שעבר עליהן במשך החודש, מאז המפגש האחרון. . רקדו,שתו יין ומחייא,מי שידעה לנגן נגנה,או נתנה קולה בשיר. . ... וגולת הכותרת היה אכילת קוסקוס,מתובל בתערובת תבלינים ,שיש לה תכונות מעוררות..אפרודיטיות לקינוח הוכנה מופלטה,ומיני עוגות ומתוקים והתה עם הנענע גם הוא זרם ...... אבא סיפר לי את הסיפור הזה רק לפני מספר שנים. והייתי די מוקסמת מהסיפור. כששאלתי אם הם יודעים ממה היית מורכבת תערובת התבלינים הזו..הוא ענה ,זה היה הסוד שלהן..והביט לעברה של אמא....שחייכה נבוכה משהו... הרעיון שהיה כזה מפגש, הצית את דמיוני כששמעתי אותו... מי אמר שהנשים שם....לא היו אסרטיביות? אשמח לשמוע ממי שחווה ערב כזה...סיפור מיד ראשונה...כי אני עוד לא תחקרתי את אמא על הנושא. לגבי תערובת התבלינים,יש לי השערה משלי לגבי הרכבה של התערובת...שלדעתי הייתה מורכבת כנראה ממשהו מאד דומה "לראס אל חנות" התערובת המפורסמת הזו של המטבח שלנו.... רק שבמקרה זה ,נוספו לה מרכיבים נוספים.כמו שורשים ,צמחים , ואף חזזיות(טפילים)שהיו בנמצא שם בטבע ראס אל חנוט הלא הוא בתרגום חופשי ראש החנות..כתר החנות, או אם תרצו.. "Crem de la Crème”של החנות. בכל אופן את הקוסקוס הזה הכינו , מבשר בקר ,עצמות מח ..פול,עדשים,עלי חילבה טריים,תבלין ראס אל חנוט בתערובת מיוחדת וסודית ,סוד שנשאר בין הנשים בלבד, הקוסקוס עצמו אודה פעם אחת עם חלק מתערובת התבלינים,ואח"כ עם עוד כמות של תערובת. הוגש כמו שאנחנו מגישים קוסקוס. על מגש גדול,הבשר באמצע,הקוסוקס כמו טבעת מסביב. הפול והעדשים מעל... ולצקת מעל רוטב... שימו לב לעלה חילבה..צמח שנחשב לאפרודיזיאק ברפואת הצמחים.בנוסף למעלות נוספות.. אני עוד אבדוק את כל הנושא הזה לעומק..זה מאד מאד מעניין אותי. בביקורי הבא זה יהיה הנושא בינילבין אמי.... כי נשאלת השאלה מהיכן אבא יודע כל כך הרבה? שבת שלום אחיי ואחיותי. WAN כפי שסופר על ידי אבא שלי.
 

wan

New member
ובצילום

סתם קוסקו סטייל סינגפור מהשבוע..כך שלא תחשבו שכך נראה שקשו דאל עשוב.....
 
Cuscus Singapore Style...

הי WAN, את עוד תביסי את "GE" ועוד יהיה איזור אוכל אצלכם בעיקבות הקוסקוס הזה (ראה ערך CHILLI CRAB SINGAPORE STYLE). תערובות בישול "אפרודיסיקיות" הינן תחום מעורר מחשבה. בואו ניראה מי שמע מי יודע? רעיונות?
 

wan

New member
ברוך הבא קאוואזורי../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

על שלאמה עליק...
מותר לספר מהיכן הצטרפת אלינו בגלובוס? ושאתה הכי מרוקאי שאני מכירה ...שם בצד ההוא... שאפילו ידע מה זה טינורה... שמחה שבאת. תשאר אתנו. ובאמת הנושא הזה מעניין גם אותי... אצל הסינים אוכל אפרודיטי הוא ממש עסק רציני... חברה ספרו מה אתם / אתן יודעים. ושבת שלום
 
הכל מותר והרשות נתונה...

את יודעת שאני אפילו מיתעסק בחוכמה הזאת של הסינים. (מלפפוני ים, זנבות כרישים...). אז בואו נישמע...
 

אלמרה

New member
../images/Emo140.gif ברוך הבא ביק קאוואזורי!

ותתכבד בכאבוד! לספר בשבחי WAN ומאכליה... ועל תבלינים אפרדיזיאקיים - אנא ספרו לי עוד... גם לי יש כמה רעיונות...
 

wan

New member
חברה קוואזורי חברנו גר לו אי שם

בטנזניה...
והוא הוא ידע מה זה טינורה....ככה בשקט לחש לי.. מזל שלא נכנס לפורום אז לגלות..היה מחרב לי את כל השרשור... קבלו אותו כי אין אלוף ממנו בעיניני
דגת הים. ומה עוד....אה הוא כמעט מרוקאי...או חצי מרוקאי כפי שאמר.... ברוך הבא ביק אחי קוואזורי
 

wan

New member
אלמרה נו ספר אתה לנו את רעיונתיך

ונחכים.
 

wan

New member
אלמרה../images/Emo8.gifאז את סודך קונן כבר סיפר

הכל מהפסיפלורה...
 
אני מתפעלת מהידע הרב שיש לך

אודות שקשו דלעשוב, WAN. אני יכולה רק להעיד שבאמת היו מפגשים כאלה במרוקו. לא בערב אלא בשעות היום. אחת לכמה זמן היה כזה מפגש. הייתי קטנה מאד ומאד נהניתי מהאוירה שהיתה קיימת דאז. רק נשים ישבו ושרו, הכינו ונתנו לאחרות טעימה ממעשה ידיהן, שתו תה עם עוגיות שקדים - כאילו הזמן עומד מלכת. באותו זמן, אבי היה בעבודה. איך מכינים וממה הוא מורכב? באמת אין לי מושג. רק דבר אחד הפריע לי בקוסקוס הזה והוא הריח ששרר בבית כולו. סביר להניח בגלל החילבה. החילבה הפיץ ריח שהיה מאד קשה להתנתק ממנו....ימים. גם אחרי מקלחת אישית, הריח לא נעלם מאתנו.
 

wan

New member
אז אם כך חילבה היה מרכיב רציני

בתערובת הזו... מסתבר שהיו דיונים על הנושא..וכולם בגדר פיסות מידע..כאלה או אחרות . מעניין שאני למשל לא שמעתי שזה היה חלק מטכס לכלות צעירות.אך יש בזה הרבה היגיון. אז זה חדש לי. למדתי עוד משהו... תודה לשרונהה.על המידע. ותודה לברוריה שזוכרת את הריח...
 

אלמרה

New member
חילבה? במרוקו? זה לא משלנו (פאס)...

לי לפחות לא יצא להריח לטעום או לראות אפילו מן ה"דבר" הזה בשום מצב "מרוקאי" בו הייתי. כמו את ה"עמבה" העירקית - לי זה לא ממש מריח או טועם טוב. אבל זה כלום לעומת התה המרוקאי החדש שיצא לי היום...
(הבן הצעיר שלי שאל האם זהו שיבוט?
 

wan

New member
אלמרה חילבה יש במרק גריסים../images/Emo3.gif

מרוקאי.... "למארק דאל בלאיי" בלאיי= בארלי= גריסי פנינה= שעורה. שנאתי את המרק בילדותי כי אמא נהגה להוסיף קמצוץ גרגרי חילבה למרק..דאגתי לבלוע את הגריסים מבלי ללעוס.שמא אתקל באיזה גרגר חילבה מר כלענה.... לא ידעתי אז שזה חילבה. אני מכינה מרק כזה. וחילבה לא נכנסת אליו. אבל יש שימוש בחילבה במטבח המרוקאי.
 
יום הקוסקוס

שקשו דלעשוב לפי הנוסח שלי מופיע בספר "ארמונות ובוסתנים" קרוב מאוד למה שכתבתן, ברוריה וואן .הקוסקוס הוגש לנשים בלבד גם שם לא הכנסתי את התבלינים המקוריים היות וזאת תערובת זרעים שאינה נמצאת בארץ אוסיף רק ואומר שלתבשיל הייתה השפעה מעוררת כהשפעת שיקוי אהבה. דויד
 

wan

New member
דויד תודה על התוספת שלך ../images/Emo140.gif

וזה מסביר את המבוכה...שמלווה בלהוציא את הסיפורים על היום המיוחד הזה... כפי שסיפרתי זכיתי לשמוע את הסיפור מאבא שלי... אמא שלי, תזכה לחקירת שתי וערב בענין זה בביקורי הבא . ואחפש כמובן את ספרך .
 
למעלה