קצת לחוצה משטות שעשיתי
אשמח לעזרה...

אורנה1611

New member
קצת לחוצה משטות שעשיתי
אשמח לעזרה...

שלום,

אתמול גיליתי בבדיקת בטא שאני בהיריון, היריון ממש ממש בשלבים התחלתיים, משהו כמו שבועיים...
ועכשיו אני קצת (הרבה) מוטרדת כי נזכרתי שאכילת נבטים אסורה בהיריון, ואילו במהלך השבועיים האחרונים קניתי מספר פעמים בשבוע, בקפיטריה של העבודה שלי, סלט עם נבטים.
איפשהו שמעתי לפני כן על האיסור הזה לאכול נבטים, אבל זה לא היה ממש בתודעתי. עכשיו אני לחוצה ומוטרדת מזה. יש מצב שגרמתי נזק לעובר לדעתכן?? יש דרך לדעת/לבדוק את זה??
 

אורנה1611

New member
רוצה לציין שאני חדשה לגמרי ב"עסק" של ההריונות

ואולי מכאן חוסר הניסיון. זה הריון ראשון שלי, בגיל מתקדם יחסית (קרוב ל-38), והוא מאוד מאוד יקר לי (מאז שאני זוכרת את עצמי חלמתי על זה...)
 

הייבי

New member
לדעתי אין סיבה לדאגה

הרבה מגלות על ההריון בשבועות מתקדמים יותר 4-5-6 ולא כל כך מהר קורה משהו לעובר. אני יודעת שיש המלצה להימנע/לצמצם אכילת נבטים. אני לא חושבת קצת נבטים בשבועות ראשונים זה מה שיעשה את ההבדל.
 
לא נראה לי שיש לך ממה לדאוג

אחרת היינו מתנהלות כמו בהריון בכל התקופה של הניסיון להרות- הרי שבועיים בכל חודש יכול להיות שהתעברת ואת עוד לא יודעת

פשוט מעכשיו תשמרי
בהצלחה!
 
הסיבה שממליצים לא לאכול נבטים

כי מניחים שלא נשטפו מספיק טוב (קשה לשטוף אותם לכן גם בבית ההמלצה היא רק בישול), ויש סיכון מסויים שנגעו באדמה עם חיידקים. מאחר ואת מרגישה טוב.. סביר להניח שלא היו נגועים במשהו. הרוב המקרים הם לא נגועים.. אך מעדיפים לא לקחת סיכון.
 

אורנה1611

New member
תודה על תשובותיכן המרגיעות, אולם עכשיו -

מלבד הנבטים, גיליתי כמה הריון זה כאב ראש אחד גדול מבחינת התזונה של האם:

- אכלתי בשבועיים האחרונים מדי פעם גם שניצל סויה/ נקניקיית סויה (ראוי לציין
שאני צמחונית) : פוטנציאל לשיבוש במערכת ההורמונאלית של העובר בשל
נוכחות הפיטואסטרוגנים בסויה??
- אכלתי באחד הימים איזשהו רוטב עשבי תיבול במסעדה - לא יודעת אם היה
בכלל מותר לי לאכול אותו כהריונית.
- אכלתי סלט בקפיטריה של העבודה - מאין לי לדעת שהירקות היו שטופים
כהלכה?
- ובהרמת הכוסית שהתקיימה בעבודה לרגל ראש השנה, אכלתי גם, ברוב
עוונותיי, עוגת טירמיסו ועוד איזשהו קינוח שהכיל כנראה ביצים לא מבושלות

בקיצור, איך אעבור את 9 החודשים האלו? כל דבר כמעט שאני מכניסה לפה , אני מרגישה לאחר מכן נקיפות מצפון ומגלה בגוגל את האזהרות שיש לגבי מאכל זה. ומתחילה לפתח אחר כך חרדות שאלד ילד עם מום חלילה...
אני אמנם לא אוכלת בשר ודגים וגם לא נוהגת לצרוך אלכוהול קפה, כך שחלק ניכר מהאזהרות וההגבלות לא חל עליי, אבל עדיין, מסתתרים מוקשים
 
לא צריך להגזים ולא קורה כלום מקצת

סויה בתפריט,
בעיקר לא לאכול ביצים חיות,גבינות עובש ובשר חי (שזה כצמחונית לא כאב ראש בשבילך)
סלט אפשר לאכול בנחת,הפיקוח פה מספיק טוב שהחשש מזיהום דרך יקרות שלא נשטפו היטב קיים בעיקר אם את במדינת עולם שלישי ואת הירקות שלך משקים במי קולחין לא מטוהרים.
 

חלופית

New member
הריון זה כאב ראש גם מבחינות אחרות


ויש הרבה מאד דברים שיכולים להלחיץ וחשוב לקחת הכל בפרופורציות המתאימות.
אם את מרגישה טוב ולא חולה כנראה שלא נגרם גם נזק לעובר, בכלליות תזכרי שנמנעים מכל המאכלים האלו ליתר ביטחון וגם כשאנשים אוכלים אותם לא בהריון לרוב הם לא נדבקים בסלמונלה או ליסטריה... בהריון פשוט לוקחים הרבה מקדמי ביטחון, לא רק בתחום התזונה.
רשימת המאכלים שאסור לאכול בהריון היא באמת קצת מעצבנת, אבל היא סופית ומתרגלים אליה מהר. על סויה בכלל לא זכור לי שראיתי מגבלה כלשהי. כן ראיתי גם מקומות שכתוב שאסור לאכול למשל גבינות כמו בולגרית, צפתית ופטה כי המים שהם נמצאות בתוכם זה מצע לחיידקים (לא שברור לי איך חיידקים יכולים לחיות בסביבה כל כך מלוחה, אבל שיהיה). הכי טריקי זה ביצים חיות כי באמת יש בכל מיני מאכלים (לרוב ברטבים לסלט ובקינוחים עם כל מיני קרמים או שלא מבושלים/אפויים עד הסוף) יש אותן ואי אפשר לראות בעין, אז כשאוכלים בחוץ רצוי לשאול על כל מנה שהיא לא מבושלת או שלא יודעים בדיוק ממה היא מורכבת אם אין ביצים חיות. זה כולל אגב גם גלידות שהן home made או בגלידריות. הגלידות בקופסאות סגורות בסופר הן בסדר כי הן עשויות מביצים מפוסטרות.
 
אין בעיה בשניצל סויה אחד או שניים ביום

לפחות לפי הדיאטנית שלי. לטענתה הבעיה עם זה שזה מעובד.. ודווקא בכמות כזו זה לא בעייתי מבחינה הורמונאלית.
 

1hadasa1

New member
רק לציין שרק בשבוע 4 מתפתחת השיליה. אז אם אכלת נבטים בשבוע 2

את בסדר.
ואני עד לשבוע 4 חגגתי ונפרדתי כראוי מכל המאכלים שלא יהיו לי זמינים בהריון.
 
אל תעני את עצמך סתם

אכלתי שבוע שלם מוצרי סויה מכיוון שבתשעת הימים לפני תשעה באב אסור לאכול בשר. מודה שברגיל אני לא אוכלת את זה.. לא בגלל העובר. בגללי ובגלל בעלי - אף אחד מאיתנו לא צריך בעיות פוריות בגלל הורמון שנמצא בשניצל סויה.

אכלתי לא מעט רטבים. לא מרבה בזה.. אבל גם לא צריך להתנזר.
גם אכלתי בכמה וכמה מסעדות. תתחילי לאכול רק בבית?

רק עכשיו גילית שאת בהריון, הכל בסדר. מעכשיו והלאה תקפידי יותר.
אסור דברים נאים כמו סושי וקרפצ'יו או ביצים חיות. אסור פסטרמה לא מבושלת, וצריך להקפיד קצת יותר בגדול.
כן חשוב שתתחילי לאכול טוב יותר בשביל העובר שלך.. הוא צריך את הויטמינים שאת לא מקבלת מהבשר והדגים כך שכדאי לך ללכת לדיאטנית ולדאוג לעצמך לתחליפים.
ותשמעי ממני שגיליתי לאחרונה שצנחו לי הברזל, הפריטין וההמוגלובין בצורה לא נעימה רק כי אני סופר שכחנית בויטמינים (הולכת לחטוף על זה מהרופא מעקב מחר ובצדק).
 
למעלה