בשר כבש ואורז
החומרים 1 ק"ג בשר כבש ( כתף או החלק האחורי) 2 כוסות אורז 1 בצל קצוץ 1 כוס מים 2 כפות שמן זית (או שמן אחר) מלח פלפל שחור טחון פטרוזיליה קצוצה אופן ההכנה רוחצים וחותכים את בשר הכבש למנות הגשה. בסיר שטוח, מחממים את השמן, מאדים את הבשר ואת הבצל, עד שהאחרון מזהיב קמעה. מוסיפים מים, קצת מלח, מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך שעה אחת, או עד שהבשר עשוי כמעט. מוסיפים עוד מים (צריכים להיות 4 כוסות נוזל), הפטרוזיליה הקצוצה, הפלפל השחור, טועמים ומוסיפים עוד מלח, לפי הצורך. מביאים לרתיחה ונותנים לתוך הסיר את האורז, שטוף היטב. מערבבים בכף עץ, מקטינים את האש, מכסים ומבשלים עד שהמים נספגים והאורז מתפיח. מגלים. מניחים מגבת מטבח נקייה על הסיר, מחזירים את המכסה ומעמידים לשעה קלה לפני ההגשה. מגישים חם. מקור המתכון - 1מדינת ישראל