צלי בשר של רקדנית הרוח
מתכון: צלי בקר ובצל של רקדנית הרוח רכיבים: רולדת בשר מס` 5 (קונים בסופר) לבקש שיחתכו לפרוסות די עבות. 7-8 בצלים יבשים גדולים מעט שמן כורכום, מרק עוף, מלח אופן הכנה: לשטוף היטב את פרוסות הבשר. לשים בסיר מעט שמן, 2 בצלים חתוכים לרבעים , פרוסות הבשר מים עד שמכסים את הבשר , לתבל במעט מלח (מעט!!!!) ו1/4 כפית כורכום. לתת רתיחה אחת, לנקות את הקצף. להוסיף 1 כף אבקת מרק עוף. להנמיך אש, לבשל עד שכמעט נגמרים המים. להוסיף 5-6 בצלים חתוכים לקוביות אבל לא קטנטנות כמו לסלט, קוביות גדולות חשוב מאוד: עם הוספת הבצל , לכסות את הסיר ולבשל 20 דקות בלי לפתוח את הסיר. זה כל סוד הטעם, האדים הראשונים שיוצאים מהבצלים. אחרי 20 דקות לפתוח, להוסיף מים אם צריך ( מקס` 1/4 כוס כי הבצלים מפרישים מיץ) להמשיך לבשל על אש קטנה כשעה וחצי- שעתיים עד שהבצל ``סחוט`` לגמרי והבשר רך. גיוון: אפשר בשלב הוספת הבצל להוסיף גם רצועות גמבה אבל לא חובה. זהו... הבצל הופך למין רוטב של הבשר לבשר יש מין טעם מתקתק מיוחד וזה הכי טעים עם חלה שאופים במיוחד לשבת. הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2