באדריג'אני - גלילות חצילים ממולאות באגוזים (גיאורגי),
באדריג'אני
רול חצילים ממולא במחית אגוזים.
באדריג'אני זה חצילים בגרוזינית ...כאן ממולאים במחית אגוזים עשבים ורכז רימונים...*
ל- 12 רולים נא לקרוא עד הסוף כולל *
3 חצילים פרוסים לאורך, כחצי ס"מ. (היה כתוב לקלף, לא קילפתי).
קמח לקימוח (אפיתי, לא טגנתי, כך שלא השתמשתי בקמח),
מלח, שמן לטיגון רדוד (אפיתי, מרחתי בשמן, חששתי שישאר יבש וקשה לגלגול אז השתמשתי ביותר מדי שמן).
למלית:
350 גרם אגוזי מלך קצוצים
2 שיני שום כתושות
1 בצל חתוך גס
1 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כורכום
1/3 כפית צ'ילי גרוס
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס כוסברה קצוצה
60 מ"ל 1/4 כוס חומץ יין לבן
40 מ"ל 2 כפות מים
מלח
גרגרים מחצי רימון בעונה
לערבב קמח ומלח, לטבול חצילים, להזהיב כ 2 דקות מכל צד, לשים על נייר סופג לצינון.
במעבד מזון לרסק את כל חומרי המלוי מלבד גרגרי הרימון לממרח משחתי, (מה פתאום לרסק? רציתי שירגישו חתיכות, ריסקתי גס מאד),
להעביר לקערה, להוסיף את הרימון, לערבב קלות. לא חיפשתי רימון.
למרוח לרוחב הפרוסות ולגלגל.
* רכז רימונים מוזכר בכותרת ולא נמצא במתכון, הוספתי סילאן לפי החוש, לפי הערותיה של נ.
אני מכינה הכל כמעט בשמ"ז, כאן השתמשתי בשמן זרעי ענבים שהיה בבית, נייטראלי בטעמו, לא הייתי בטוחה איך יהיו תגובות ה"שבט" לשמ"ז.
מיטבל -
יוגורט כבשים/עזים של גד
עלי ג'רג'יר
מל"פ
לקצוץ ולערבב בעדינות, שישאר סמיך.