מתוק או מלוח? גם אם התכוונת למלוח, הנה המתכון המפתיע של טליק
פשטידת פסטה פרווה מתוקה בטעם של עוגת גבינה. משהו משהו.
כתבה טליק ונוספו הערות של אירית.
מתכון שקיבלתי במסגרת "ארוחות ליולדת", היה מושחת מכדי להכינו לבני בייתי (או ליתר דיוק לזלול בעצמי...)
בתוספת הערות של אירית
בעצת חברות הפורום הכנתי בשישי בבוקר, שמתי במקרר ובמוצ"ש הכנסתי לתנור קר (יעלה המליצה) והתחממה בחום נמוך 120 מעלות באופן איטי לכ- 20-25 דקות ויצאה טעימה וטריה, כאילו זה עתה הוכנה.
הנה המתכון של טליק:
400 גרם איטריות רחבות-מבושלות
6 ביצים
4 שקיות סוכר וניל
1 כוס סוכר
1 שמנת ריץ'
מיץ לימון *
100 גרם מרגרינה מומסת **
מערבבים הכל יחד ואופים כחצי שעה
מתאים לשתי תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית בינונית
* אני שמתי כחצי לימון עסיסי
** שמתי כחצי כוס שמן סויה
הערות של אירית:
שמתי 2/3 כוס סוכר
3 שקיות סוכר וניל
מהשמן לדעתי אפשר להפחית ולשים פחות מחצי כוס שמן - שמתי קנולה
והערות שלי (אורני) שונאת ריץ' והשתמשתי בקצפת צמחית השף הלבן,
הוספתי צימוקים וקליפת לימון מגוררת.
פעם אחת החלפתי את האטריות הרחבות בפסטה פרפרים לא גדולים ואהבתי.