פריז

החתולית

New member
מסכימה עם רוב הדברים שלך

מלבד הלימון בזיליקום של ז'ק ז'נין שלטעמי נפלא. גם אני העדפתי את חצאי העיגולים של רוז'ה על-פני הפרלינים.
&nbsp
טסים שוב לפריז ב- 6/12 ונראה מה נאכל הפעם
 
גם אני פקדתי את הסלון ופייר הרמה...

אני דווקא מאוד אהבתי את רוב מה שנקנה בפייר הרמה בשני ביקורנו אצלו, כשהשיא היה אותו מילפיי אלוהי, ולאחריו שתי העוגות מסדרת האינפיניטי, הווניל והקפה (במיוחד הוניל).
אבל במפתיע גם אני הגעתי בפריז לאותה מסקנה שהפטיסריז הרבים שכה חיכיתי וחלמתי לטעום היו לא פעם יקרים ולא מספיק מרגשים ביחס למחיר. אני מטורפת על מתוק, ועדיין למעט פייר הרמה נהניתי יותר ממאפי בוקר או קרם ברולה פשוט שבתוכו הטבעתי פטל טרי ונפלא מהשוק. מאפי הבוקר של בלה סוכרה היו תענוג גדול, ועם בגט טרי וגבינות מובחרות מהדוכן האהוב בשוק הקרוב על המארחת הפריזאית חובבת הגורמה שלנו זה היה מושלם כדי לפתוח כל בוקר.

סלון השוקולד עמוס מדי. לטעמי הגבלת גיל היתה משפרת בהרבה את החוויה.
זה גם - ואני לא מאמינה שאני אומרת את זה - יותר מדי שוקולד. אני לא מסרבת לטעימות, ואחרי 6 שעות של כאלו כמות השומן המצטברת בשוקולד, איכותי ככל שיהיה, לא עושה טוב אפילו ליכולת הקיבולת המדהימה שלי...
היו כמה דוכנים שתאמו לציפיות שלי ומהם מאוד נהנינו: כאלו שבהם ממש התפתחה שיחה עם אנשי הדוכן, על טעמים, על שיטות עיבוד וגידול, לפעמים אפילו על תרבות אוכל באופן כללי ועל המדינה ממנה הגיעה השוקולד. זה היה מעניין ונתן ערך מוסף לטעם ולפעמים גם למדנו דברים חדשים. למשל, היתה חברת שוקולד דנית שהיא הספקית של נומה, בין השאר, והיה מרתק לדבר איתם (גם הייתי בדנמרק מעט קודם, וזה הוביל לשיחה על האג'נדה הדנית לגבי אוכל בשנות האלפיים וכן הלאה), וגם השוקולד היה טעים ובאופן מפתיע לא מר גם באחוזים המאוד גבוהים.
 

passioneta

New member
שוק הילדים האדומים

ממש במקרה נקלעתי לשוק הזה, לא רחוק ממוזיאון פיקאסו (עם התערוכה הסקסית של 1932). יש שם תור ענק לכריך-טוסט הטוב בפריז (לא חיכיתי) ומסעדות לרוב.
 

oreldi

New member
נהניתי לקרוא

נראה לי שכדי להרגיש שמיצית את פריז צריך להיות שם לפחות 4-5 פעמים ואני עוד לא הייתי פעם אחת..
 
למעלה