פרדוקס הסינטה בר- הצמחונית נהנתה יותר

trilliane

Well-known member
מנהל
לא הבנתי אותי; לא התכוונתי שהיא טעתה בשימוש

בהחלט ייתכן שזה חלק מהז'רגון המקובל במסעדות. אני לא טוענת שזו טעות או המצאה שלה.

כשכתבתי שהתואר לא מתאים התכוונתי לכך שמשקל התארים קָטִיל בימינו מקביל לא פעם ל-able האנגלי ("ניתן / עלול / קל / מתאים ל...") ולא לסיומת -םִי (שגם באנגלית היא לא פעם y-) במשמעות "קשור ל" או "שיש בו מן ה...". זה לא בהכרח נכון לשמות תואר ותיקים, אבל כשמחדשים מילים במשקל הזה, זאת הכוונה, על פי רוב.

לו היא הייתה אומרת שהבשר "לעיסתי" (לא נשמע טוב, אני יודעת) הייתי מבינה שצריך ללעוס אותו הרבה; אבל כשהיא אומרת "לעיס" זה אומר מבחינתי "ניתן/קל ללעיסה" כפי ש:
אכיל – מתאים לאכילה (eatable / edible)
שביר – מועד לשבירה (breakable)
נגיש – קל לגשת אליו (accessible)
גמיש – קל לכופף אותו (flexible)
פריך – שניתן לפורר אותו בקלות, רגיש לפירור
נזיל – נוטה לנזול, לשנות את צורתו

אסוציאטיבית לעיס אמור להיות chewable ולא chewy, זו ההבנה המידית שלי כדוברת עברית, בלי להכיר את המשמעות לפני כן. ההיגיון הלשוני שלי אומר שככל שמזון יהיה לעיס יותר, כך יהיה לי קל יותר ללעוס אותו, לא להפך.

מי שחידש את התואר בהקשר הזה חיפש כנראה משקל פנוי אבל לא חשב על ההשלכות עד הסוף... אז עבור מי שכבר מכיר זו לא בעיה, אבל למי שנתקל במילה לראשונה זו עלול לעורר את האסוציאציה ההפוכה, וחבל (כי זה מאבד את המשמעות של המשקל וכל היתרון בשימוש בצורנים בעלי משמעות מובחנת).
 

עודד בר

New member
נהנתי לקרוא את הניתוח המעמיק

וזה בכלל הרג אותי
"וקבלתי מנת ויטמינים לכל החדש- צלחת מוארכת עליה רוטב תות מתוק עליו מסודרים פלחי תפוח ,ואגס,פילטים של אשכולית אדומה, תפוז, פרוסות קיווי , תותים חצויים וכדור של סורבה פסיפלורה"
יש סיכוי שצילמת את הקינוח הזה ואפשר להעלות לכאן?
 

החתולית

New member
לצמחונית

חבל שהסטייק היה לא מוצלח, ומזל שכל השאר הצליח לחפות על כך.

נראה שהנתח לא היה מיושן מספיק, וגם אני "נפלתי" פעם או פעמיים עם סטייק בסינטה בר :(

להבדיל, אכלנו בארצ'י בביתן אהרון ביום שלישי האחרון עם הדודה מקנדה. הזמנתי סטייק סינטה רייר, קיבלתי אותו מדיום והוא עדיין היה טעים ועסיסי. הכל מתחיל בחומרי גלם טובים.
 
מזל טוב לחוגגת

איזה כובד אחריות חשבתי עם הפיסקה הראשונה...
מבאס לשמוע על הסטייק. לדעתי אם היית פונה אליהם הם היו עושים הכל בשביל להשביע את רצונך.
קינוח הפירות הוא באמת אחד הגדולים, העשירים והיפים.

לסיכום, אכן פרדוקס, אבל כבר כמה שנים שזו אחת המסעדות בצפון שאני הכי נהנה בהן.
ממליץ גם על ביקור קליל יותר ב"ששון" ששייך לאותה הקבוצה.
 
תודה על הדיווח

הערה קטנה לגבי המיצים הניגרים מהסטייק, דווקא לא הייתי מסתכלת על זה כדבר שלילי. אחרי שצולים סטייק המיצים מתחילים לצאת מהתאים של הבשר ואם ישר חותכים אותו הכל נשפך החוצה. אבל אם משאירים את הסטייק למנוחה כמו שצריך, חלק מהמיצים נספגים פנימה לתוך התאים ושומרים על העסיסיות של הנתח במקום לפרוץ החוצה כשחותכים אותו.
זה דווקא יכול להיגמר בסטייק עסיסי וטעים במיוחד, אבל כנראה שזה לא היה המקרה הפעם. חבל
 
למעלה