פלפלים קלויים כבושים עם שום - איך מכינים?
נתחיל עם זה שמעולם לא הצלחתי לקלף אותם כמו שצריך.
קולה, סוגרת בסיר עם מכסה שיזיעו, פותחת אותו, מתחילה לקלף
ומרגישה כמו סיזיפוס שמגלגל את האבן במעלה ההר...
בצד אחד הם יוצאים שחורים ושרופים, ובצד אחר חומים, ובצד שלישי לא זה ולא זה, ואת זה בכלל אי אפשר לקלף כי זה עדיין נדבק. השחורים נשארים לי ביד, חלקם נשארים על הפלפל ויש להם טעם שרוף-אש, והרי לשטוף אסור, וזה גם לא תמיד עוזר - ובעיקר, הם קורעים אותי לפני שהם מתקלפים.
בשלב מסוים הפסקתי לנסות לקלף. אכלתי באיטליה אנטיפסטי עם
פלפלים קלויים קטנים לא מקולפים. אמרתי: אם פה אפשר, גם אצלי אפשר - והפסקתי. אז מכינה אנטיפסטי עם רצועות לא קלופות, ומי שלא מוצא חן בעיניו שלא יאכל.
אבל עכשיו, מצאתי ליד הבית בחנות אוכל מוכן, פלפלים קלויים וקלופים, בחומץ, עם שום. שתבינו: יש לי דודה שעושה את זה. אין לי בעיה לבדוק אתה איך. אבל, שם זה צורח טעם של חומץ. ואצל מכרה אחרת טעם של מלח. ואלה המוכנים מושלמים: לא חומץ, לא מלח, לא שום. טעמים עדינים. והמכלול - שפתיים יישקו.
רעיונות? תודה, מראש.
נתחיל עם זה שמעולם לא הצלחתי לקלף אותם כמו שצריך.
קולה, סוגרת בסיר עם מכסה שיזיעו, פותחת אותו, מתחילה לקלף
ומרגישה כמו סיזיפוס שמגלגל את האבן במעלה ההר...
בצד אחד הם יוצאים שחורים ושרופים, ובצד אחר חומים, ובצד שלישי לא זה ולא זה, ואת זה בכלל אי אפשר לקלף כי זה עדיין נדבק. השחורים נשארים לי ביד, חלקם נשארים על הפלפל ויש להם טעם שרוף-אש, והרי לשטוף אסור, וזה גם לא תמיד עוזר - ובעיקר, הם קורעים אותי לפני שהם מתקלפים.
בשלב מסוים הפסקתי לנסות לקלף. אכלתי באיטליה אנטיפסטי עם
פלפלים קלויים קטנים לא מקולפים. אמרתי: אם פה אפשר, גם אצלי אפשר - והפסקתי. אז מכינה אנטיפסטי עם רצועות לא קלופות, ומי שלא מוצא חן בעיניו שלא יאכל.
אבל עכשיו, מצאתי ליד הבית בחנות אוכל מוכן, פלפלים קלויים וקלופים, בחומץ, עם שום. שתבינו: יש לי דודה שעושה את זה. אין לי בעיה לבדוק אתה איך. אבל, שם זה צורח טעם של חומץ. ואצל מכרה אחרת טעם של מלח. ואלה המוכנים מושלמים: לא חומץ, לא מלח, לא שום. טעמים עדינים. והמכלול - שפתיים יישקו.
רעיונות? תודה, מראש.