תראה
מה שסיפרת אולי מפחית מהחוב שלך, אבל כתוצאה מטימטום אתה עדיין נמצא פרזיט...מה לעשות? הרי מה שאתה מחשיב כאיכות חיים במדינה שבה אתה חי מתאפשר רק כתוצאה מניצול של אנשי העולם השלישי. וזה שאתה משולב במערכת רעה ועוזר לה להתקיים גם נזקף לחובתך. זה שהבאת ילדים לעולם יכול להציל אותך, אני לא הבאתי, אבל אם תנחיל להם את דרך החיים שלך ההזדמנות תתבזבז והם עלולים כמוך לחיות ללא תועלת...אלא אם כן יתעלו וימרדו בך אולי יעלו על נתיב טוב.
מה שכתבתי אז על בחורה לבנה וגבר שחור? ציון מספר באחוזים נכתב כהלצה, למה אתה חוזר ומצטט את זה כאילו חווית זעזוע קשה מהדברים? אני עומד מאחורי דברים שאני כותב, והרבה מהם צריך להבין לעומק כדי להגיב ברצינות, למשל איך אדם יכול להשתחרר מהקארמה של המשפחה/שבט/עם שלו, ולפיכך להאשים בגזענות זה טיעון שטחי וחסר משקל.
לגבי חיים בטבע אתה לא ראוי לתגובה אבל אענה שוב פעם נוספת:
איך לעבור לחיות בטבע? הזוהמה התעשייתית משפיעה על כל הסביבה, אין שקט וטבע שהיו פעם, האוויר מזוהם והפלנטה הולכת לקטסטרופה. אין בישראל כפרים ממש שבהם כל אחד מגדל משהו וחיים בהרמוניה מסחר חליפין ללא רכב וטכנולוגיה מזוהמת, הקפיטליזם גמר את זה אם עוד לא קלטת איפה אתה חי. -ובארץ זרה זה אומר לחיות כזר.
הוסבר לך כבר מספר פעמים שמותר להשתמש בטכנולוגיה כפיצוי על נזקי הקידמה. זה כמו שישימו אותך בכלא ויתנו לך קצת לאכול וספרים לקרוא, אז תסרב רק בגלל שזה ניתן מיד שוביך? אני משוכנע שתאכל ותקרא. לזה אני מתכוון כשאני אומר שהטיעונים שלך הם ברמה ירודה, וזה הטיעון הראשי שלך.
המבחן הוא שאם היו שואלים אותי האם אני מוכן לוותר על "יתרונות הקידמה" בשביל העולם שבו אני מאמין, ללא היסוס הייתי מסכים וזה היה לי קל כי הייתי יוצא נשכר מכך. אם אינך מאמין לי זאת בעיה שלך.
ואפילו בנסיבות הקיימות אני חי בדרך שאם כולם היו מאמצים אז תעשיות המזון והתרופות היו קורסות עד מהרה, אח"כ גם תעשיית הרכב ולבסוף גם תעשיית הנשק כשהאווירה הייתה משתנה והציבור היה מבין שעובדים עליו.
אני מבין שלמדת שנים באוניברסיטה וקשה לך לקבל את זה שלמדת הבלים, זה טבעי שאתה מתחפר ונאחז במה שנותן לחייך משמעות. אבל מתישהו תיאלץ לעשות צעד אמיץ של לקבל את המציאות האמיתית ולראות איך אתה משתלב בה.
תרומה לתרבות- קיבלתי תגובות יוצאות דופן ליצירותיי, בינתיים זה לא תורגם להצלחה בצינורות המקובלים כמו להציג במוזיאונים או לפרסם ספרים. כשראיתי מה מציגים שם ומה זוכה לפרסום, זבל פוסטמודרני, הבנתי שהבעיה היא לא אצלי. אוי למי שמוכר את נשמתו לשטן כדי להצליח, ואם אתה סבור שזהו המדד הנכון לאיכות של יצירה אז אתה נמצא איתם באותה סירה.
ההזיה המטריאליסטית: העולם שלנו הוא אשליה, זה לא אומר שהחיים בו הם מיותרים אלא להיפך, הם הזירה שבה האדם מתפתח. הזיה זה לחשוב שהעולם הזה הוא המציאות ושאין דבר מחוץ לה. כשיגיע זמני אני אגיע לעולם הרוח וגם אתה תגיע לשם, האמת המוחלטת תתגלה לנו שם, כל מה שעשינו לא בסדר, כל ההונאה העצמית הכל מתמוסס שם.
מי שחושב שאני מתנשא כנראה לא מכיר אותי, ובכלל לגרור אותי לויכוחים ירודים כאלה. במקום מגוריי אני נחשב לאדם ידידותי ביותר ולא למתנשא. קורה לעתים בויכוחים כאלה שחושבים שאני מתנשא אבל אני חושב שזה קורה רק עם אנשים שהביאו איתם משהו לא בסדר לויכוח- רגשי נחיתות או התנשאות משל עצמם, מהדברים שגורמים לאנשים להיכנס לפרנויות כאילו מתקיפים אותם והם ממהרים לעבור להתקפה.