עוגת תפוחים בחושה כשל"פ, קרן אגם

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל

השתמשתי במיץ תפוזים במקום חלב וכל היתר לפי המתכון.

עוגת תפוחים קינמון לפסח, קרן אגם "נשואה למאפייה"

תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

(חלופה לפרווה במצרכים)

מצרכים למתכון:

2 תפוחים מזן גרני סמית (אפשר גם זנים אחרים) קלופים, נקיים וחתוכים לקוביות

3/4 כוס (150 גר') סוכר לבן

3 ביצים גודל L (גם מדיום בסדר)

1/2 כוס (100 גר') שמן קנולה

1/4 כוס (50 מ״ל) חלב (או חלב סויה לפרווה)

1/2 כוס (60 גר') קמח מצה

1/4 כוס (25 גר') קמח שקדים או שקדים טחונים

1/4 כוס (35 גר') קמח תפוחי אדמה

כפית אבקת אפייה

1 כף ברנדי

1 כף מיץ לימון

1 כפית קינמון

שקית סוכר וניל

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

בקערה משרים את קוביות התפוחים עם ברנדי, קינמון ומיץ לימון.מניחים בצד ל 10 דקות.

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר למשך 3-4 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה

מוסיפים את השמן וממשיכים להקציף היטב עוד כדקה, מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים חלב,

את אבקת האפייה, קמח מצה, קמח תפוחי אדמה, וקמח שקדים. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את התערובת לתבנית האפייה, ומפזרים מעל באופן שווה את קוביות התפוחים.

מפזרים מעל התפוחים סוכר וניל.

אופים כ 40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
 
למעלה