סיכום פריס

יויו13

New member
לא רוצה להיות פארטי פרופר לפוסט הניפלא

והמושקע כל כך.
בפריז ובעוד הרבה אזורים בצרפת מספר עצום של מסעדות יש האומדים אותו ב80% בפריז רבתי
מקבלות מוצרי מזון רבים מוכנים מראש ,מרמת הרוטבים ועד ממש מנות מוכנות .
המצב הגיע לרמות כל כך בעיתיות שיש כעת מגמה לחייב מסעדות לציין מה באמת מבוצע במקום
ומה מגיע מאחד המטבחים המרכזים שמשווקים מרכולתם לכל דורש.
למרות כל הנ"ל אני אישית תמיד אבל תמיד מעדיף לצאת למסעות קולינארים בצרפת על פני כל ארץ אחרת .
ושוב תודה סאלו על ההשקעה אתה אוצר לפורום שלנו.
 

salo22

New member
מודעים לזה

וניהלנו כמה דיונים בנושא בעבר, יש בעיה בצרפת עם זה, אבל די קל לבחור מסעדות שלא נופלות לזה. נכון שאחוזים גבוהים כן, ובצרפת יש דיון ציבורי ער.
 

יויו13

New member
לעניות דעתי לא קל לסועד הממוצע לבחור

מסעדות שלא נופלות לזה ,
לי אישית בכל אופן לא קל .
קשה עד כמעט בילתי אפשרי לדעת וגם כשחושבים שיודעים לא באמת יודעים....
לכן כעת הדיון הציבורי בצרפת הוא לחייב לפרסם ולאכוף את הנושא.
 

salo22

New member
לנו בארץ אין למיטב ידיעתי רונגיס


או משהו דומה.. אני מקווה לבקר שם פעם..
 

salo22

New member
Sola

סולה נמצאת קרוב מאוד לנוטרה-דאם, יש לה שף יפני מוכשר מאוד, שמבשל אוכל צרפתי לגמרי, עם טאץ מודרני וקריצה מהאגף היפני. לדעתי יש לה כוכב מישלן אחד משנה שעברה, אפשר לבדוק, יש טוענים שהיא ראויה גם לשניים. ארוחת הערב היא פיקס ללא בחירות עם פתיחות לענייני רגישויות שונות כמובן, ארוחה שלוקחת כמעט שלוש שעות, כשהמנות אינן גדולות במיוחד אבל סבחלט גם לא זערוריות לגמרי.
עלות הארוחה היא 88 יורו, זה לגמרי לא זול לפני היין, האוכל והמקום היו נעימים לנו מאוד, אך אני לא בטוח שהחוויה תתאים לכולם וכדאי מאוד לשקול מול העלות, למרות שכמובן זו רחוקה מלהיות עלות גבוהה אפשרית למסעדות פריס ממושלנות, עדיין זו בהחלט עלות מכובדת מאוד. יש בעיר כל כך הרבה אופציות בטווחי מחיר גבוהים, שהתחרות היא גבוהה מאוד, ובעוד שהאוכל היה לנו טעים, אני לא בטוח שזה מקום שנחזור אליו בעתיד עם שפע האפשרויות שיש

את הארוחה ליווינו עם גוורץ נחמד מאוד מאוד מאלזס שעלה 42 יורו, חבל מאוד שלא רשמתי מה זה היה.
 

salo22

New member
משעשע א טרין בוופל מייפל

לא נפלנו, פרזנטציה וטכניקה של וואפל מייפל יותר מעניינת מהטעם.
 

salo22

New member
משעשע ב גבינה וג'לי

מין מוצרלה שעושים במקום כנראה, מעליה ג'לי בלסמי לבנבן דווקא, עם גרניטה של בזיליקום וקישוטים. הפרזנטציות לדעתי ממש מקסימות שם, מקווה שהתמונות יעבירו את זה.
 

salo22

New member
ראשונה א ביצה עלומה, פירה אפונה ותפוח עץ

מוטיב הביצה העלומה כבר מזמן כבש גיזרת המנות הראשונות, הגירסה הזו הייתה מעולה, היו שם כמה עלים מיוחדים שאין סיכוי שאזכור כולם, כי קיבלנו הסבר כמעט על כל עלה ועלה בנפרד. רצועות דקות של תפוח עץ חמצמץ השתלבו נהדר עם שאר המרכיבים, אהבתי מאוד.
 

salo22

New member
משעשע ב סלמון וחגיגת ירקות זעירים

שהיה למעשה משעשע א, סליחה סלמון. חתיכת גרבדלקס טעימה להפליא וציור מקסים עם ירקות ופרחים שהיו זערורים יחסים ומלאי טעם בצורה נהדרת, לפעמים פוגשים ירקות אלו במסעדות בעיר וקשה להאמין עד כמה מרוכזי טעם הם.
 

salo22

New member
כמובן שהיו שם גם

טיפות מרוכזי טעם וג'לים עדינים כאלו, של יוזו, גם תמצית עגבניות אם אני זוכר נכון. בכלל סיגנון של השף, מין מינימליזם אבל השקעה יוצאת דופן בפרטים הקטנים ו"פצצות של טעם" קטנים שמתחבאים כמעט בכל תמונה לכל אורך המנות..
 
?not enough dead Romans in the soil

אחד המשפטים המצחיקים שיצאו אי פעם בטלוויזיה בהקשר של ירקות פריז..

אנת'וני בורדיין ידידי יושב עם חברו הטוב אריק ריפרט באחד ממסעדות פריז ושניהם מתמוגגים מטעם הגזר ועוד כמה ירקות קטנים
שנצלו לצד איזה דג שאכלו. אנת'וני כהרגלו תוהה בקול רם לכמות הטעם המרוכז שיש בירקות הללו וביחס לאלו שבארצות הברית
not enough dead Romans in the soil?”…

תודה על הסקירה הנרחבת והמצויינת!
תודה שלקחתם את הזמן גם לצלם. אני יודע כמה קשה להמתין לפני שתוקפים את המנה בשביל תמונה.

 

salo22

New member
ים א סקאמפי בקצף של עצמם עם אספרגוס

נחמד, למרות שמוטיב קציפות הים וגם שימוש נרחב מידי לטעמי באספרגוס קצת הפכו כל מנה כזו למעט משעממת.
 

salo22

New member
ים ב קטפיש

עם מין אנדיב סגלגל כזה, מריר, וממרח צנונית. אני חושב שהיה שם רוטב שמקורו מעוף או בקר, לי זה היה מאוד טעים, כמעט טעמים חורפיים בדג, לזוגתי חובבת מנות דג קלילות יותר, זה היה too much .
 

salo22

New member
ים ג טורבוט

גם דג בשרני מאוד, עם גילופי אספרגוס הפעם ירוק, ושני גיבעולי ירק טעימים ביותר שלא זוכר שם. גם במנה הזו אפשר לראות כמה נקודות קטנות שקופות, פצצות של טעמים שונים, זה יכול להיות מעין ג'לן יוזו או אפילו מציר של דג, פשוט נהדר כמה בוסט וגיוון במנה לכאורה פשטנית כזאת, דרך שימוש בנקודות האלו.
 

salo22

New member
מנת הבשר מדליון חזיר

פורק לוין סו ויד בטעם ומרקם מושלם, קישוטי קראנצ'י בטן חזיר שעושים בעצמם והם אולי חתיכות החזיר הטובות שאכלתי, הייתי שמח לשקית שלמה. מנת בשר טעימה ביותר, אחת המנות המוצלחות ל הארוחה.
אני חושב שקיבלנו מנת דג נוספת במקום מנת בשר אחת - למעשה אם הייתה מנת בשר נוספת של נניח בקר או ברווז, אני חושב שהארוחה הייתה כמעט מושלמת מבחינתי, היה חסר לי קצת גם כדי לשבוע סופית, אבל יש לדעתי רבים שיתקשו לצלוח הארוחה גם במתכונת הזו
 

salo22

New member
קינוח א הדרים

קינוח נפלא, אולי קינוח ההדרים הטוב שפגשתי. שוב גישה יחסית מינימליסטית, אבל טעמים מרוכזים ברמות יוצאות דופן - מין תלוליות קרם אינגלז של יוזו, עליהן מין ענני מרנג בטעם חזק של מנדרינה ועליהם אם לא הספיק, גרניטה של תפוז כלשהו. יחד עם פלחי פירות שנבחרו בקפידה גם הם וטווילונים של קיווי, מנה יוצאת דופן.
 
למעלה