סיכום פריס

salo22

New member
דג וקלמארי

במין ג'לי מהדג ונקודות לימון. די טעים, שמרני כזה, למרות שהקלאמרי היה מאוד "מעושן" ודי עמוק בטעם.
 

passioneta

New member
ציר נשאר ציר


 

salo22

New member
רביולי כבד אווז

בקצף של סרטנים, בהחלט הראשונה הטובה יותר. שוב פעם משהו מאוד מאופק באוכל, אבל המנה הייתה טעימה ונדיבה לכשעצמה.
 

salo22

New member
בקר

מנה מלוחה בצורה בלתי מתקבלת על הדעת, אבל לא הערנו. רוטב הבקר היה האשם מרכזי, אחרת המנה הייתה יכולה להיות די טובה, אבל שוב חסרת מעוף לחלוטין, אפשר לקבל מנות בקר באיכות דומה במסעדות עממיות רבות.
 

salo22

New member
פסטה אספרגוס, עוף ופיטריות מורל

סה"כ מנה לא רעה. שתי פיטריות מורל מאות, בשר העוף היה כנראה ירך ודי סתמי, אוכל טוב אבל ציפינו בהחלט ליותר.
 

salo22

New member
קינוח תות

הקינוחים היו חלשים יחסית, וזה היה המוצלח משניהם. הסורבה פטל נחמד מאוד מאוד, אבל זו לא חוכמה גדולה. הקינוחים שלקחו בשולחן ליד מהתפריט נראו טובים ומעניינים בכמה רמות, זה מה יש בארוחות פיקס של צהריים.. תופעה די הגיונית ואני לא יכול ממש להתלונן..
 

salo22

New member
אנגלית וצרפתית

ויקי מסביר יותר טוב
http://en.wikipedia.org/wiki/Petit_four
אני במוד אנגלי רוב הזמן, בניגוד אליך כנראה
מה שמסביר אגב גם טעויות שתיקנת לי בעבר בהקשר של צרפת, אבל לא נורא, אני בכל זאת מחבב אותך
 

passioneta

New member
סה"כ נראה כמו ארוחת ראש השנה משודרגת

בניגוד לקודמים, לא מושך אותי כלל.
 

salo22

New member
לגמרי נכון

אני חושב שהתמונות מעבירות היטב את "הכבדות" וחוסר העניין הרבה שהיה בארוחה הזו, אבל שוב זו עיסקית מינימלית שמציגה לדעתי יכולות מינימליות של המטבח,פחות או יותר, וכך הם כנראה מרגישים שזה אמור להעשות, לא מעט מקומות אחרים בסיגנון "חוטאים" באותה נקודה.. המחיר מאוד גבולי, הוא לחלוטין לא נמוך, רחוק מלהיותממש גבוה, בעיקר כשהיה יין טוב בתוך כל הסיפור, בלי היין הייתי בהחלט מרגיש די באסה אחרי הארוחה.
 

salo22

New member
Patisserie des reves

אני חושב שאלו היו עד היום הקינוחים הטובים ביותר שטעמתי בעיר, כנראה גם אי פעם ברמת הפטיסרי. הסיינט הונורה כל כך מושלם, הקרמים ברמה הגבוהה ביותר, הכי ביתי והכי מיקצועי בבת אחת שיצא לי לטעום, הדרגבה שקדים יחד עם ריבת מישמש סוף הדרך, כדאי מאוד לנסות, הגרנד קרו שוקולד טוב מאוד אך במקום השלישי בלבד.
מחירי פאריס רגילים אך הגבוהים לקינוחי הצמרת, 6-7.5 . קונסינטיני קונדיטור מדהים לגמרי, עוד לפני שפתח את המקום, אל תתנו לעיצוב החללי משהו להפחיד, למרות שגם אני לא חובב גדול של עיצוב החנות הראשית.
 

salo22

New member
L'Eclair De Genia

מקום חמוד מאוד. האקלרים באמת ברמה גבוהה מאוד כמו הפירסומים, אבל קחו בחשבון שהם מעט קטנים לגודל הממוצי ביר. עדיין עבודת הטעמים עליהם כנראה מהטובות ביותר, האמת אהבתי אותם יותר מאשר אקלרי ג'נין הדי משעממים לטעמי. הפטל בלט במיוחד, אבל כולם טובים מאוד. מחיר לאחד אם אני זוכר נכון, 4.5 יורו, ממש לא זול.
 
גם אנחנו היינו שם בשבוע שעבר

היינו בחנות במארה מוקדם בבוקר (עם הפתיחה)
המבחר היה מצומצם אבל מאד טעים
זו הבחירה שלנו
 

salo22

New member
יפה מאוד


מה עוד העלתם בחכתכם ואיזה מסעדות הפעם ? חבל שלקראת סוף השבוע מזג האוויר היה חורפי בהחלט..
 
אגב הקונדיטור כריסטוף אדאם

החליף את פייר הרמה כ"מוביל" הקינוחים בפושון לפני כ12 שנה
והוא מגיע ארצה להעביר קורס בביה"ס בישולים

אנחנו הגענו אליו בעקבות הכתבה המצ"ב
http://www.nrg.co.il/online/55/ART2/461/523.html?hp=55&cat=303&loc=22
הלכנו למארה ל"בן סימון" (נעליים) והופ הסניף מולנו אז התבקש לעצור ולטעום
 

salo22

New member
Patrick Roger

אני מאוד אוהב את העבודה שלו, פרלינים אמיצים, טעמים ברורים, מוח אקסטרה יצירתי ופסל שוקולד בחסד. אממה, הפעם הפרלינים היו לי קצת OFF כזה ביחס לעבר, לא כל הטעמים היו וגם זה השפיע, מעט עניין של טריות, קצת חוסר איזון בטעמים שזכרתי בעזר, או אולי הציפיות מפעם השפיעו.. עדיין הרמה שם גבוהה מאוד, אבל לא קנינו מתנות שקיות פרלינים הביתה.
מה שכן רציתי לשתף, זה שכדאי מאוד מאוד לבדוק את הטבלאות שהוא מכין, האריזות מקסימות והמרקם והטעמים ברמה גבוהה מאוד. יש מזנים שונים ומעניינים, הטבלאות 64% בהן מקור הקקאו מאקוודור מהממות, אבל יקר כמובן, 6 יורו אם אני זוכר נכון האחת. לטעמי עדיף הרבה יותר לחזור משם עם טבלאות מאשר פרלינים במקומות בהם הטבלאות טובות במיוחד, זה יותר משתלם גם כספית.
 
למעלה