סוף שבוע גלילי

החתולית

New member
אני יודעת


 

החתולית

New member
שראביכ - תיקון מס' 1

אחרי ארוחת בוקר קטנה ומאכזבת, ומנוחה קצרה, נסענו לאיזור העיר העתיקה של צפת, טיילנו קצת, ולקראת צהריים החלטנו ששווה לנסוע לראמה לארוחת תיקון בשראביכ.
יעקב ושראביכ לא אכזבו אותנו.
&nbsp
אכלנו:
משאוושה נהדרת וחמצמצה, 4 קובות בשריות פריכות ומלאות טעם, עולש מוקפץ עם בצל
וחציל עם טחינה ורוטב פטל.
&nbsp
מנת החציל היתה שונה מאשר בדרך כלל, ובמקום פרוסות חציל מטוגנות, הוגש לנו חציל שלם על האש. לטעמנו גירסת הפרוסות המטוגנות היתה טובה יותר.
&nbsp
שילמנו 80 ₪ כולל בקבוק שתיה גדולה, וחזרנו למלון שמחים, שבעים ומסופקים.
&nbsp
כל כך פשוט לעשות אוכל טוב, למה במלון לא הצליחו?
&nbsp
 

החתולית

New member
טיביס בוורד הגליל - תיקון מס' 2

בחמישי אחר הצהריים ניסינו להזמין מקום לארוחת הערב בשישי – בפינה בראש לא היה מקום, עמבורגר לא מומלץ ביום שישי, בבית של רפא לא ענו לטלפון (אחר כך פגשתי בעיר העתיקה מישהי שאמרה לי שרפא נפטר והמסעדה נסגרה), ולמוסקט לא התחשק לנו ללכת.
&nbsp
אחרי משאל קצר בפייסבוק, קיבלנו את ההמלצות על טיביס בוורד הגליל, והזמנו שולחן.
לקחנו בחשבון שחיים טיבי נמצא יותר בקלאש בתל-אביב, אבל כנראה שהוא מחזיק צוות חזק בוורד הגליל, משום שהארוחה היתה טובה מאד.
&nbsp
מילה על השירות - מצד אחד שירות גלילי, כלומר איטי וקצת שאנטי כזה. מצד שני, בקיאות של הצוות בתפריט והרבה תשומת לב לפרטים קטנים.
&nbsp
חלקנו לראשונות:
* שקדי עגל על תבשיל מנגולד (55 ₪) – 4 נתחים של שקדי עגל צלויים כהלכה על תבשיל מנגולד פשוט וטעים.
&nbsp
* קרעי מוצרלה טרייה עם עגבניות בשלות עלי בזיליקום זיתי טאסוס ושמן זית (48 ₪) – הנה הוגשה עם פנכה של חומץ בלסמי שיצקנו ממנו מעט על המוצרלה. העגבניות לא היו בשלות מספיק, אבל המוצרלה היתה פשוט מצויינת.
&nbsp
אחרי שסיימנו את הראשונות, הגיע מנהל המשמרת עם קערה של ריזוטו ארטישוק ואמר שזו מנה על-חשבון הבית. הבנתי שמישהו מחברי הפייסבוק שלי הלשין עלי, וסיפר למישהו במסעדה על הארוחה העצובה שלנו בערב הקודם.
מה אגיד לכם? זה היה ריזוטו ! בדיוק כמו שריזוטו צריך להיות – אורז אלדנטה, קרמי, מלא טעמים ומאד מנחם. תיקון אמיתי למה שהוגש לנו כריזוטו בצפתא. (מחיר המנה בדרך כלל הוא 59 ₪).
&nbsp
לעיקריות הזמנו שנינו המבורגרים 300 גרם. שלי הוזמן עם בצל מטוגן ופטריות ולידו צ'יפס (יחד 89 ₪), שלו הוזמן עם גבינה צהובה (כך בתפריט, ולשאלתי אמרו שמשתמשים בעמק של תנובה) וגם לידו צ'יפס (80 ₪).
&nbsp
גם ההמבורגרים היו טובים מאד, ועשויים מדיום, כמו שביקשנו. המנה שלי היתה טיפה מלוחה מדי לטעמי. התוספות שלי הוגשו בפנכות ליד ההמבורגר, וכך יכולתי לבנות לעצמי את המנה כמו שאני אוהבת. משהו שמאד מצא חן בעיני.
&nbsp
היינו די מלאים אחרי הריזוטו שלא תכננו לאכול, כך שלא סיימנו את כל ההמבורגר.
&nbsp
לקינוח הזמנו בהמלצת מנהל המשמרת, אלפחורס מסקרפונה ודולסה דה לצ'ה
עם קולי פירות יער חמצמץ וקרם מסקרפונה (49 ₪) ולא הצטערנו – בין שתי עוגיות פריכות היה קרם מסקרפונה מצויין ומתוק בדיוק במידה. פירות היער הוסיפו חמיצות מרעננת.
&nbsp
עם חצי לף בראון מהחבית בשבילי (30 ₪), שליש ארדינגר מהחבית (26 ₪) ואספרסו (11 ₪) לנהג, שילמנו 388 ₪ לפני טיפ, וחזרנו למלון עם חיוך על השפתיים.
&nbsp
המסעדה היתה מלאה, זוגות, משפחות וקבוצות חברים. ניכר היה שחלק מהאנשים הם מהאזור, ואחרים תיירים כמוני.
התפריט מגוון, וכמעט כל אחד ימצא מה לאכול בטיביס.
&nbsp
בהחלט מסעדה שנחזור אליה אם נהיה שוב באזור.
 

pix37

New member
התמחור נקרא מעט גבוה - נקווה שאיכות האוכל הצדיקה זאת

 

gastro101

New member
נקרא רע מאד הוילה הזו ..עדיף היה צימר או מלון בתל אביב


 

החתולית

New member
בפעם הבאה נחזור למקומות אהובים

כמו אחוזת אסיינדה או סי לייף בנהריה.
 
האמת, היה לי חשש מסוים לגבי המלון. כבר תקופה ארוכה שהם

מציעים הנחות בעלון עמותת הגימלאים שלנו...הזכיר לי סוג של קופונים ואתם יודעים מה אומרים קופונים...אבל לא הייתי ורק על תחושת בטן, לא הגון להזהיר. עכשיו הכל ברור לי, וחבל. כי זה היה מקום מוצלח בהתחלה.
 
למעלה