shushulamit
New member
סוכרת הריון
שלום לכולם, אני בהריון שני, ,שבוע 29, כשבקודם לא הייתה בעיה של סוכרת הריון. לא הצלחתי לעשות בדיקת העמסת סוכר בגלל שאני סובלת מהקאות לאורך כל ההריון. במקום העמסת סוכר, רופאת המעקב שלי נתנה לי לעשות מדידות סוכר לפני ארוחה ושעה מתחילת ארוחה, כשאורך ארוחה צריך להיות 20 דקות. עשיתי משהו כמו 10 מדידות כאלה. בצום, בד"כ הערכים היו סביב 60-80. אבל היו לי 3 תוצאות סביב 140 שעה אחרי ארוחה. הרופאה הסבירה לי שבהריון רוצים לראות עד 90 בצום ועד 120 שעה לאחר ארוחה ולכן 3 התוצאות הבעייתיות מעידות שיש סוג של סוכרת הריון גבולית. היא הנחתה אותי לשינוי תזונתי שאני אמורה לעקוב אחריו במדידות. הבעיה המרכזית שלי היא שבגלל ההקאות החזקות, אני מסוגלת לאכול די מעט דברים. לאורך רוב ההריון חייתי על לחם לבן קלוי עם גבינות שמנות כמו קשקבל, חלומי. בהמשך הייתי מסוגלת להוסיף גם מלפפון וחסה. אבל מעבר לזה כמעט כל דבר אחר אני מקיאה, למרות שפה ושם יש ימים שאני מצליחה לאכול עוד דברים. ועכשיו כשניסיתי לחם שיפון שהמליצה לי, חזרו הקאות מאוד חזקות. וגם בלחם מלא זה קרה. והבעיה היא שכשאני עושה מדידות, אני רואה שהלחם הלבן הוא הבעיה המרכזית ומקפיץ לי מאוד את הערכים לכיוון 140 ויותר. ובמיוחד בבוקר. רציתי לשאול מה עוד אני יכולה לנסות שיהיה קצת יותר טוב מלחם לבן. יש טעם לנסות פסטה ללא רוטב או תפוח אדמה? או שזה גם מקפיץ את הסוכר באותה רמה? אני שונאת פריכיות אורז ופתית, למרות שאכלתי את זה בתחילת ההריון כי זה לא הוקא. בנוסף, אם יש ספר מומלץ להבין יותר במה מדובר, ובעיקר לגבי סוכרת הריון, אשמח. תודה!
שלום לכולם, אני בהריון שני, ,שבוע 29, כשבקודם לא הייתה בעיה של סוכרת הריון. לא הצלחתי לעשות בדיקת העמסת סוכר בגלל שאני סובלת מהקאות לאורך כל ההריון. במקום העמסת סוכר, רופאת המעקב שלי נתנה לי לעשות מדידות סוכר לפני ארוחה ושעה מתחילת ארוחה, כשאורך ארוחה צריך להיות 20 דקות. עשיתי משהו כמו 10 מדידות כאלה. בצום, בד"כ הערכים היו סביב 60-80. אבל היו לי 3 תוצאות סביב 140 שעה אחרי ארוחה. הרופאה הסבירה לי שבהריון רוצים לראות עד 90 בצום ועד 120 שעה לאחר ארוחה ולכן 3 התוצאות הבעייתיות מעידות שיש סוג של סוכרת הריון גבולית. היא הנחתה אותי לשינוי תזונתי שאני אמורה לעקוב אחריו במדידות. הבעיה המרכזית שלי היא שבגלל ההקאות החזקות, אני מסוגלת לאכול די מעט דברים. לאורך רוב ההריון חייתי על לחם לבן קלוי עם גבינות שמנות כמו קשקבל, חלומי. בהמשך הייתי מסוגלת להוסיף גם מלפפון וחסה. אבל מעבר לזה כמעט כל דבר אחר אני מקיאה, למרות שפה ושם יש ימים שאני מצליחה לאכול עוד דברים. ועכשיו כשניסיתי לחם שיפון שהמליצה לי, חזרו הקאות מאוד חזקות. וגם בלחם מלא זה קרה. והבעיה היא שכשאני עושה מדידות, אני רואה שהלחם הלבן הוא הבעיה המרכזית ומקפיץ לי מאוד את הערכים לכיוון 140 ויותר. ובמיוחד בבוקר. רציתי לשאול מה עוד אני יכולה לנסות שיהיה קצת יותר טוב מלחם לבן. יש טעם לנסות פסטה ללא רוטב או תפוח אדמה? או שזה גם מקפיץ את הסוכר באותה רמה? אני שונאת פריכיות אורז ופתית, למרות שאכלתי את זה בתחילת ההריון כי זה לא הוקא. בנוסף, אם יש ספר מומלץ להבין יותר במה מדובר, ובעיקר לגבי סוכרת הריון, אשמח. תודה!